31 Mayıs 2011 Salı

Shiseido Stick Fondoten



Bu stik fondoten hakkında öncelikle şunu söylemek istiyorum.Sivilceli ciltler için önermem..Kullandıgınız zaman cildinizide parlama yapabiliyor vede gözenekleri azda olsa tıkadıgını düşünüyoruorum açıkçası.Ben neden kullanıyorum peki?Öncelikle ben bu ürünü fondoten yada cildimi kapatma amaçlı kullanmıyorum onu belirtmeliyim.Sadece konturleme amaçlı kullanıyorum yuzumde açıkçası.O da renginden dolayı.Rengi özellikle konturleme için gerçekten uygun.Bendeki 50 numara,yani baya baya bir koyu rengi. Ama bu sayede,özellikle Burun kenarına surdugum zaman ozellikle daha ince gösteriyor,gölgeleme yapmış oluyorum.Şimdi gelelim ürünün özelliklerine;
Normal ve kuru ciltler için uygun
Kapatıcılıgı yuksek
Spf 15 koruma faktörlü
İçerisinde cilt için yararlı mineral ve besinler mevcut
Temel cilt bakımınızı yaptıktan sonra dilerseniz fondoten olarak(fakat ben bunu sadece kuru ciltler için öneriyorum,diğerlerine kusma yapabiliyor ciltlerri çünkü malesef..) dilerseniz sizde benim gibi konturleme amaçlı kullanabilirsiniz.
Uygulaması kolay,kolay yayılan bir ürün..Fiyatı 90 tl..


Paylaşan:Zencefilkız

Bobbi Brown Creamy Concealer


Merhabalar..!! Bir kapatıcı yazısıyla karşınızdayım.Bobbi Brown markasını duymusunuzdur..Özellikle ten makyajı konusunda epey nam salmış bir makyaj markasıdır kendisi..Bugunde sizlere bu markanın concealerını yani kapatıcısını tanıtacağım.Kremsi yapıdaki bu kapatıcıyı özellikle göz altınızdaki morluklar,halkaları kapatmak için kullanabilirsiniz..




Yapısı biraz yogun..Fakat kapatıcılıgı gerçekten çok başarılı.Benimde uzun zamandır kullandıgım bir ürün..Göz altlarına aydınlık veren bu ürün aynı zamanda nemde sağlıyor. Benim cildim karma oldugu için çok kıvamlı oldugunu hissetmiyorum.Ancak özellikle göz çevresi kuru,gergin olanlar için muhakak kullanmadan önce göz kremi yada göz çevresi için uygun olan makyaj bazı kullanılmalı.. Yoksa göz çevresini kurutabilir düşüncesindeyim..Çok kuru ciltler tercih etmemeli.. Göz altı çizgilerinden şikayetçiyseniz,bu ürünü düzenli kullandıgınız taktirde çizgilerede olumlu yönde etki ettiği belirtiliyor ayrıca.. Bendeki beige rengi..Özellikle şu sıralar dersler filan derken uykusuzluktan dolayı halkalanan göz altlarımı çok güzel kamufle ettiğini söyleyebilirim.Renk skalası oldukça geniş..Size uygun rengi bulabileceğinizi düşünüyorum.Bakmak isterseniz eğer Harvey nichols,Beymen vede bazı Ykmlerde bulabilirsiniz..Sevgiler..

Paylaşan:Zencefilkız

Nars Allıklarım


Merhabalar!
Bugün sizlere bende olan Nars allıklarımı göstereceğim. Zaten daha önce Orgasm ve Angelika ile ilgili yazı yazmıştım; bunu tekrarlamamın nedeni hem Nars allık serime yenilerinin eklenmiş olması, hem bu yazıyla allıkların renklerini daha sağlıklı bir şekilde karşılaştırabilme olanağınızın bulunması hem de diğer resimlerin sarı ışıkta çekilmesinden dolayı gün ışığının allıklarının gerçek rengini çok daha doğru bir biçimde yansıtmasıdır. Koleksiyon deyince de eminim aklınıza en az 10 Nars allığının yan yana durarak çekilmiş fotoğrafları geliyor henüz o kadarına sahip olamasam da allıkları dörtlemeyi başarabildim. Alınacaklar defterimde yazılı olan Nars allık isimlerinin üzerine sürekli çizik atılıyor. Bu da demek oluyor ki seneye kdr sevdiğim renklerin birçoğuna inşallah sahip olacağım. Siz de bu allıklardan almak isterseniz, ya da almadan önce internetten renk araştırması yaparsınız bnm gibi, bu tür durumlarda bloglarda bu tarz yazıların önemi kendini gösteriyor. Neyse lafı daha fazla uzatmayayım bol resimli bir post oldu. Umarım hoşunuza gitmiştir. Eğer aklınızda bir soru varsa,bana danışmak isterseniz ya da hiçbir şey olmasa bile bir şeyler yazarak benimle paylaşmak isterseniz,lütfen yorum kısmına yazın:)
PS. Fotoğrafların hepsi bana aittir.
Hepinize İyi Günler!
Sevgilerimle..Larinia..

Öncelikle bnm ilk Nars allığım olan Orgasm ile başlıyoruz. Bu Orgasm çılgınlığı nereye kadar devam edecek inanın bilmiyorum ama eğer Orgasm'ın pembeye çalan yanar döner şeftali rengi ilginizi çektiyse lipglossunu, Zencefilkızın tanıttığı likit aydınlatıcıyı, ojesini, multiple ını ya da bunun süper glitterlı versiyonu olan Super Orgasm serisini deneyebilirsiniz.
Bu arada Orgasm bende ne yazık ki pembe duruyor, en sevdiğim allıklarımdan bir tanesi olmasa da güzel.. Cosmo-de den 33 USD karşılığında almıştım

Nars'ın Orgasm'ı tanımlaması:
Peachy Pink with Shimmer..doğrudur:)


Nars'ın Angelika'yı tanımlaması:
Cotton Candy with gold particles.. Kesinlikle doğru:) Eğer glitterlar sizi rahatsız ediyorsa almayın derdim ama gerçekten yüze sürünce glitterlar havaya mı uçuyordur nedir, bu allığın yüzdeki duruşu mat ve ne yazık ki Nars Desire kabında nasıl duruyorsa Angelika da bnm cildimde öyle duruyor.
Aynı şekilde bu allığımı da Cosmo-de'den 33 USD karşılığında almıştım. Önerir miyim öneririm.. Mavi alt tonlu pembe sevenler için ideal her ne kadar ciltte öyle durmasa da..




Nars'ın Luster'ı tanımlaması:
Sheer Golden Apricot.. Ben bu allığı bronz şeftali olarak tanımlardım sanırım. Ne tam bronz ne de tam şeftali, kayısı yakıştırması Luster'a değil Silvana'ya daha çok gider diye düşünüyorum. Tam yaz allığı ciltteki duruşu çok güzel ve her cilt tonuyla uyum sağlayabiliyor. Gerçekten güzel. Öneriyorum:)
Bu da Cosmo-de den 33 USD karşılığında alındı.



Sıra geldi son Nars allığımıza. Bakalım Nars 2010 Yaz Sezonuna ait olan bu allığı nasıl tanımlamış:
Soft Peach..! Kesinlikle bu allık için en doğru tabir bu.. Nc 15-20-25 ve NW 15-20 grubunun kullanabileceği bir allık, uçuk şeftali. Kabındaki görünüşü aynı pudra gibi, o derece açık. Açıkçası ben Tunalı Sephora'ya almaya gittiğimde tester ı yoktu ve ellerinde son bir tane kalmıştı tereddüt ederek aldım eve gidip 129 fırça ile denedim ilk sürüşte bile rengini verdi, üçüncü kata baya baya boyalı duruyordu yanaklarım. Kısacası şu aralar ne zaman, allık sürdüğüm halde allığın doğal yanaklarım sanılmasını istiyorsam elim buna gidiyor. Genelde gelin makyajında allık olarak kullanılabilecek ürünler arasında gösteriliyor, bu öneriyi de sonuna kadar destekliyorum bembeyaz bir gelinliğin içinde yanaklarınız çok hafif bir şeftali olsa, sanki gerçek rengi oymuş gibi çok hoşunuza gitmez mi:)
Artık yurtdışından alışveriş yapamadığım için buradan almak durumunda kaldım bu allığı ve kendisine 65 lira ödedim. Olsun gene de mutluyum allığımla ben:)


Vee hepsi beraberken..:)




27 Mayıs 2011 Cuma

Maske Savaşları-2

Merhaba..Herhalde yazmaktan en fazla zevk aldıgım konulardan birisi olan saç bakımı hakkındaki görüşlerimi açıkladıgım yazının 2.bölümündeyiz..Maske savaşları yazımı hatırlarsınız..Bugunde sizlere elimde var olan maskelerimin devamından bazı kesitler sunacağım..

John Frida Frizz-Ease Strengthening Creme Masque:Bu maskesi Watsons'tan almıştım bir süre önce. Özellikle yoğun nem maskesi şeklinde üretildiği için deneme ihtiyacı duydum.Zira,saçlarım kuru..Dolayısıylada ister istemez haftalık nem bakımını yapmam gerekiyor.Öteki türlü elektriklenen ve şekil almayan saçlara sahip olmak istemem.Kimse istemez..Bu görmüş oldugunuz maskesini haftada 2 defa uygulamaya çalışıyordum.Bir süre kadar düzenli olarak kullandım.
Sonuçlarına ve izlenimlerime gelince..Öncelikle saçlarımı yumuşak yaptıgını söyleyebilirim.Saçları yumuşatıyor doğru..Nem vermesiyse açıkçası orta düzeyde.Çok daha iyi nem veren maskeler mevcut piyasada..Diğer bir vaadi olan ışıltıyı,parlaklıgı ise inanın hiç göremedim..Hiçbir farkı yok yani.Heleki markada John Frida olunca farklı bişiler bekliyor insan..Ama malesef..Benim beklentilerimi çok az düzeyde karşıladı açıkçası.Bir daha alırmıyım,almam..


Kerastase Chroma Richie Maske:Bu maske aslında boyalı saaçlar için üretilmiş.Zaten Chroma Richie serisi boyalı saçlara özel bir seri..Bendeki bu maskede saçlara parlaklık kazandırmayı amaçlayan bir ürün..

Saçlarımda hiç boya yok.Peki neden kullanıyorum?Bunun hikayesi biraz uzun..Her zamanki kerastase ürünlerini satın aldıgım kuaförüme bundan yaklaşık 2 sene önce yine biten,azalan ürünlerime yeniden kavuşabilmek için gitmiştim.Bana bu maskenin çok küçük sample diyebileceğimiz ürününüde poşetin içine sıkıştırıvermişti kuaförüm.Evde uzunca bir süre o küçük kutu öylece beklemişti.Aklıma esen bir gün denemeye karar verdim.İyikide öyle yapmışım..Aşık oldum diyebilirim.Saçlarıma öyle güzel bir ışıltı verdiki..:)
Çok memnun kaldım açıkçası.Yumuşaklık ve dolayısıyla nemde veriyor.Buda işin başka güzel bir yanı.. Saçlarım boyalı olmamasına ragmen,gerçekten memnun kaldıgım bir ürün oldugu için bir dahaki gidişimde kuaföre aynen bu üründen aldım hemen..!:)Önerirmiyim,ışıltı isteyenler için öneririm..!:))



Toni &Guy Moisture Injection Conditioner:Nem veren bir maske..Yumuşaklık..Bu vaadleri gerçekleştiren bir ürün mü?Kısmen..Eğerki mucize aramıyorsanız,bu maskeye bakabilirsiniz.Dediği gibisaça nem veriyor evet.Fakat çok kuru olan saçlara yetersiz kalabilir..Kurulugu orta düzeyde olan saçlar için biraz daha uygun.Saçları yumuşattığı ise doğru..Güzel bir esneklik sağlıyor.Fena değil yani..Bu maskeyi boynerden almıştım.Toni&Guy'un ürünleri zaten meşhur..İnce telli,zayıf saçlar için uygun oldugu soylenen bu maskeyi ben yumuşaklık vermesi açısından değilde,açıkçası değişiklik yapmak istedğim ender zamanlarda kullanıyorum.
Aklıma eserse bir nevi..Kokusuysa güzel..
Elseve Kırıklar için etkili olan maske:Elseve'in pembe renkli olan parlaklık verici maskesini birinci  yazımda tanıtmıştım.Buda sarı kutulu olan ve saç uçlarındaki özellikle kırıklara yoğunlaşan,onarıcı maskesi..



Güzel kokulu bir maske..Öncelikle bunu söylemeliyim:)Kıvamlı ve saça çabuk yayılan vede çabuk eriyebilen kullanımı kolay ve rahat bir ürün..İşlevlerine gelince..Dediği gibi saça bakım yapıyor açıkçası..Evet..Saç kırıklarını onarma konusunda ise benden testi geçt. diyebilirim.Süper mucizevi bir sonuç tabikide bekleyemem bu konuda neden diyecek olursak,kırıklar hassas bir konu..Saçta devamlı kalabilen ve kuaför yolu görmedikçe %100 düzelmeyi hiçbir zaman halledemeyeceğimiz bir durum.Ancak kısmende olsa bu durumdan kurtulmak,en azından saçı onarmak niyetinde iseniz,deneyin derim.Saç kırıkları inaçtı bir durum nede olsa.. Makas olayına girmeden tamemen düzeltmek malesefki imkansız..Ancak bu maske en azından durumu kurtarabiliyor.Kırıkları saça zamklandıgını düşünüorum ben açıkçası..Böylece fön,maşa yada herhangi bir şekillendirici işlem yapıldıgı zaman saça,daha az görünüyor o sevimsiz ziyaretçiler diyebilirim..Fiyatı 14 tl.. Bu fiyata göre özellikle çok çok daha başarılı diyebilirim..

Paylaşan:Zencefilkız

Murad Clarifying Cleanser ve Clarifying Toner

Merhaba..!!Bugun sizlere çok sevdiğim ,olmazsa olmazlarım diyebileceğim iki cilt bakım ürünümü tanıtmak istiyorum.Murad Clarifying Cleanser..Murad Clarifying toner..Günlük cilt bakımınında rutin olarak hepimizin yaptıgı temizleyeme,tonikleme ve nemlendirme aşamalarından ilk ikisini gerçekleştiren temizleyici ve tonik..
Karma ve yağlı ciltlere uygun olan serisi bu Murad'ın..Kuru ciltlere önermem..;)Şimdi gelelim bu iki ürünün özelliklerine..


Murad Clarifying Cleanser :Jel kıvamlı kokusuza yakın bir temizleyici.Rutin günlük temizlememi gerçekleştirdiğim bu ürün,makyajıda gayet güzel temizliyor aynı zamanda.Hafifçe ıslattıgım yüzüme az miktarda bu temizleyiciden sürüp köpürtüyorum dairesel hareketlerle..Sonrada ılık suyla yıkıyorum.Bu kadar!
Cildi güzel temizlediğini soyleyebilirim.Ayrıca bu ürün sivilcelerin çıkmasınıda önlediği kanıtlanmış.Bakterileri %99.9a kadar yok ettiği söyleniyor.İçerisinde Triclosan ve salisilik asit bulunuyor.Gramajı 200 ml..
Triclosan:Güçlü antioksidan etkisiyle cilt yüzeyindeki bakterileri kontrol etmeye yardımcı oluyor.
Menthol:Antiseptik ve ferahlaıcı etkiye sahiptir.
Özellikle benim gibi karma yada yağlı bir cildiniz varsa bu temizleme jelini kullanabilirsiniz.Fiyatı en son aldıgımda 89 tlydi..

Murad Clarifying Toner:Yine karma ve yağlı ciltler için uygun bir tonik..Şayet benim gibi t bölgenizde parlama sorununuz varsa azda olsa,bu toniği kesinlikle öneririm.Cildi kurutmadan çok güzel birşekilde matlaştıyıor.İçerisinde cadı fındıgı,hamammelis özleri bulunuyor.
Cadı fındıgı:Gözenekleri sıkılaştırıcı etkisi nedeniyle tercih edilmiş.
C,E vitaminleri:Antioksidan özelliği ve özellikle C vitamininin ciltteki lekeleri açıcı özelliği ve gerginleştirici etkisi nedeniyle tercih edilmiştir.
Ayrıca mentol var.Fakat mentol olması korkutmasın.Sürdüğünüz anda güzel bir ferahlama hissi veriyor bu sayede;)Siyah noktalarada iyi geldiğini düşünüyorum ben bu toniğin.Bu toniği kullandıgımdan beri siyah noktalarımın,her ne kadar çok fazla olmasada,olanların, büyük ölçüde azalma oldugunu gözlemledim çünkü.Ayrıca kullandıktan birkaç ay sonra cildimde berraklaşma oldu ve bu toniğin buna sebep oldugunuda söyleyebilirim.Şayet çok hassas bir cildiniz yoksa vede benim gibi özellikle karma bir cildiniz varsa eğer bu toniği öneririm..;)Fiyatı 77 tl..

Paylaşan:Zencefilkız

Alix Avien Lipsticks



Merhabalar!!

Bugün size Alix Aviven lipsticklerden ve elimde olan renklerinden bahsedeceğim. Gördüğünüz gibi yukarıdaki resimde bulunanlar elimde olan renkler.. Öncelikle Alix Avien markasına ait olan bu rujlar Türkiye'de üretilmekte ve ağırlık olarak 4 gramlar. Kimileri ışıltılı kimileri mat ama hepsinde ortak olan bir özellik var o da hepsinin dudakları bir lip balmdan farksız olarak nemlendirmeleri ve nispeten ıslak bir görünüme kavuşturmaları. Renk skalası çok geniş aradığınız her rengi bulabiliyorsunuz yapıları yumuşacık sürümleri kolay. Tek dezavantajları malesef çok kalıcı değiller, fazlasıyla nemlendirici içerdiklerinden bazıları erimeye çok müsait( örneğin bnm 391 nolu rujum kabının içinde eridi sıcak bir ortama koymama karşı) özellikle de yarı şeffaf (sheer) duran renkleri ve dudakta ne yazık ki sabitlenmiyorlar, kırmızı tonundaki renkler çok çabuk dağılabiliyor dişe bulaşabiliyor ne yazık ki. Fakat 15 lira gibi bir fiyatı var ve fiyat performans açısından kıyasladığımızda gayet başarılı bir ruj serisi olmuş bence. Alix Avien'in eski rujlarını kullananlar bilirler kaskatı kupkuru ve sürülmeyecek kdr yapıları sertti. Bu ruj serisinde de tam tersi bir durum söz konusu. Bu arada bende olan 2 rengi daha vardı bu rujlardan biri 370 biri de 82. 82 hiç hoşuma gitmeyen ışıltılı bir bej olduğundan verdim, 370 ise en açık renge sahip ışıltılı yarı şeffaf bir pembe tonu yani 391 in açığı onu da bitirdim. Bitirdiğim ender rujlardandır kendisi ve hiç erime yaşamadım o rujda. Kesinlikle en kısa zamanda yeniden almayı düşünüyorum. Renkler ve swatchlar aşağıda.
Hepinize iyi günler dilerim=)
Sevgilerimle
Larinia..

388- Koyu Bordo. Favorilerimden. Oldukça güzel bir rengi var.
402- Koyu kırmızı. Görüntü olarak her ne kadar 388 e benzese de dudakta daha açık duruyor.
392- Fosfor gibi duran canlı orta tonlarda bir pembe. Benim pek sevdiğim söylenemez daha çok annem kullanıyor.
215- Fosforlu durmayan fuşya pembesi. Koyu pembelerle pek aram yok nadir kullanıyorum.
371- Tam yaz rengi! Yanardöner renkli açık mercan-turuncu tonlarında bir renk.
320- Favorim! Her şeyiyle nude beige. Kışın her gün kullandım istisnasız.
391- Eriyen 370'in dha koyusu olan yarı-şeffaf pembe rujum. Rengi gerçekten güzel. Eğer kullanabilinseydi 370 ile beraber tekrar alacaklarımdan olabilirdi.
















26 Mayıs 2011 Perşembe

Nars Orgasm Multiple

Nars Orgasm..Herhalde duymayanınız yoktur bu rengi..Nars'ın adeta kült haline gelmiş bu renginin (allıkta dahada fazla) bugun multiple haliyle karşınızdayım.Şeftalimsi-bronz karşımı bir u renk aııyorsanız eğer bu stik allığı gerçekten öneririm.Stik allık diyorum çünkü gözlerde,dudaklardan ziyade en çok yanaklarda allık olarak kullanılıyor bu ürün.Krem far,krem allık veya ruj olarakda kullanabilirsiniz.Tercih sizin..Özellikle yaz aylarında kumsalda güneşten hafif yanmış bronz tenle muhteşem uyumunu göz ardı edemeyeceğim.Bronzerlarla çok iyi uyum sağlayan bir renk bence Orgasm.Multiple oluncada daha bir güzel diye düşündüm şahsen.Sür yanağa ve çık!Gayet kolay ve pratik..Ben süremem,yayamam yanağımda diyede düşünmeyin.Çünkü yapısı son derece kaygan ve yumuşak olduğu için kolayca dağılıyor yanakta.Koyu tenlerde pek fazla belirgin olmayabilir belki,açık tenlilerde daha belirgin renkte.Dolayısıyla koyu tenliler aydınlık vermek içinde kullanabilir.. Bu Multiple Sephora'da 87 tlydi aldığımda.Tavsiye ederim..:)




                                                                    Paylaşan:Zencefilkız

Nars Riviera Multiple Allık

Merhaba..!Nars Multiplelar..Allık,krem far,ruj olarak gayat rahat bir şekilde kullanabileceğiniz bir ürün.. Tam bir cırtlak pembe kendisi..Parlak canlı bir renk..Dudaklarınızda,gözlerinizde ama en önemlisi ve en rahatı yanaklarınızda kullanabilceğiniz bir tür çok amaçlı makyaj malzemesi diyebilirim.Kalıcılığı çok güzel. Cillte gerçekten tam ayarında oturuyor makyajda.Rengi zaten iddalı bir renk oldugu için özellikle vurgulamak istediğiniz bölgeyi güzelce renklendirebilirsiniz.Performans açısından ben beğendim.Gramajıda fazla.14 gram.Zaten az miktarda ürün yeterli olduğu içinda uzunca bir süre gidiyor.Cildi sağlıklı gösteren güzel bir multiple.Esmerlerde,kumral ve dahada açık tenlilerde kullanabilirler.Ancak dediğim gibi,az miktarda üründen kullanmakta fayda var.Zira,ben burdayım diye bağırabilecek bir ürün aynı zamanda kendisi..Yinede ben beğendim mi,evet begendim:)Öneririm..


Fiyatı Sephora'dan 87 tlye almıştım..Iddialı ve dikkat çekici bir pembe..



Paylaşan:Zencefilkız