29 Temmuz 2011 Cuma

Chanel Vitalumiere Aqua Fondoten


Merhabalar..!!Yine bir fondoten yazısı ..ve yine ben:)Bugun sizlere şu aralar özellikle adını sıkça duyduğunuz bir fondoten olan Chanel Vitalumiere Aqua'dan bahsedeceğim.Chanel'in yeni çıkan su bazlı olan fondoten. Bakalım özellikleri,yapısı nasılmış,bir tanıyalım..:)



Renk seçenekleri:Bir defa bu fondotenin 2 sıra olan,yani iki farklı tonu içeren renk serisi var.Bir tanesi B yani sarı-bej alt tonlu serisi, diğeri ise BR yani pembe alt tonlu serisi.Bunun hakkında size kısaca bir bilgi vereyim öncelikle,nasıl renk seçimi yapacağınızla ilgili.Şayet cildiniz sıcak tonlu,yani daha basitçe anlatmak gerekirse kollarınızdaki damarların rengi yeşil veyada yeşile dönükse sıcak alttonlunusunuz yani sarı-bej tonlarını seçmeniz gerekiyor fondotende.Eğerki damarlarınız mavi-mor renklerindeyse soğuk tonları yani pembe alttonu fondotenleri seçmeniz gerekiyor.Bu bilgiden sonra sanıyorum renk seçeneğinze karar verebilirsiniz..Benimkisi aslında pembe alttonluya yakın olmasına ragmen bu fondotende B serisine yöneldim. Sebebiyse tam olarak pembe alttonlu olmamadan vede pembe alt tonlu olan seri gözlememime göre belli bir süre sonra oksitlenme yaptıgı için ciltte yarım-bir ton arası koyulaşma gösterdiği için B serisine yönelmek durumunda kaldım.Ona bile renk skalası sınırlı gibi göründü açıkçası gözüme.Neden derseniz,ben hortlak beyazı olmadıgım halde(Ten rengi koy olmamasına ragmen) B10 rengi yani en açığı o cildime iyiye yakın bir düzeyde oldu açıkçası denediğimde.Hani yani daha açık bir renk seçeneği olabilseydi eğer ona bile hayır demezdim herhalde..
Ayrıca size renk seçenekleri ile ilgili 1-2 örnek vereyim;
Mesela;
Mac NC15-B10
Mac NC25-B20
Mac NC30-c3-B40

Yapısı:Cok kıvamsız bir yapısı yok açıkçası..Yani tamamen su gibi değil,fakat aşırı yoğunda değil.Ben kıvamını şahsen sevdim.Özelliklede yaz için öyle ağırlık filan yapmicak bir fondoten bana kalırsa gözlemlerime göre..Cildim karma bu arada..Onuda belirteyim.Kapatıcılıgı orta düzeyde.Fakat görüntüsü sürdükten sonra gerçekten güzel,doğal bir yapısı var.Kesinlikle maske gibi filan durmadı.Ben bu açıdan sevdim şahsen diyebilirim size..:)Ayrıca su bazlı olmasından dolayı yazında rahatlıkla kullanabilirsiniz düşüncesindeyim, yağlı ciltlerde dahil;) Öyleki su bazlı olmasından dolayı kullanımdan hemen önce birkaç defa çalkalamak gerekiyor kutuyu diyebilirim.

Nasıl kullanılmalı?Hangi Aplikatör..??Bu konuda birkaç alternatif yarattım ben şahsen diyebilirim size..:) Bir tanesi Mac 190 ,bir diğeri Mac 187 veyada hafif ıslatışmış sünger.(Yassımsı süngerle dahada rahat oluyor uygulama.) Eğer birazcık daha hafif kapatıcılık isterseniz eğer yani dahada doğal bir görünüm Mac 187, kapatıcılık düzeyi biraz daha fazla-yoğun olsun derseniz Mac 190 veyada süngerle uygulama yapabilirsiniz.

Fiyatı: 99 tl..

                                                               Paylaşan:Zencefilkız
                                            

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Hayden Panettiere Makyaj


Fondoten:Chanel Soleil tan de  chanel hem yüz hemde boyna uygulanmış.(Bütünlük sağlaması açısından)


Allık:Ardından Shiseido The Makeup Luminizig Satin Face Color uygulanarak elmacık kemikleri renklendirilmiş.


Aydınlatıcı:Bu görev için Nars Albatross toz-pudra aydınlatıcı seçilmiş.Elmacık kemiklerinde uygulanmış.

Gözler:Clinique Color Surge Eyeshadow Quad pembe ve çikolata renklerini içeren sıcak paleti (sıcak tonlardaki) tüm göze uygulanmış.Özellikle gölgelenen yerlere daha koyu kahvemsi olan renk uygulanmış. Eyeliner olarak mac fludline jel eyeliner küt bir eyeliner fırçasıyla kirpik dibine çekilmiş.Kaşlara Mac Impeccable kaş kalemi uygulanarak aralardaki boşluklar doldurulmuş.Ayrıca yine Mac takma kirpik uygulanmış kirpiklere ilave olarak.


Dudaklar:Trish McEvoy kremsi yapıdaki rujundan uygulanmış.

Sevgiler..                       
                                                                Paylaşan:Zencefilkız

26 Temmuz 2011 Salı

Leighton Meester'ın bu makyajındaki Allık için alternatifler..??


Merhabalar..Leighton Meester..Sizlere kendisinin beğendiğim bir makyajı ve allığını göstermek istedim bugün..:)

Bu makyajda hem krem allık hemde toz allığın kullanıdılgını belirtmek isterim öncelikle.Dolayısylada tek bir allıkla bu görüntüyü yakalayamayabileceğinizi belirtmek isterim öncelikle..
Toz allık olarak Nars Orgasm blush,Krem allık olarakda Becca Krem allık Turkish Rose renkleri beraber kullanılmış.


veya;
Yine aynı görüntüyü yakalayabilmek için Revlon pudra allık Rose Rapture,Krem allık yerinde stick allık yine bir alternatif,Shiseido Rosy Flush 'ı deneyebilirsiniz.


Belirtmek istediğim bir nokta daha varki oda bu görüntüde aydınlatıcı kullanıldıgı..Bunun içinse Benefit high beam kullanılmış bu makyajda.

Alternatif=Clinique Up-Lighting Liquid Illuminator in Blush


Sevgiler..

                                                                    Paylaşan:Zencefilkız

Zencefilkızla Dior Fondoten Analizi..

Merhaba:)Bir fondoten yazısıyla daha karşınızdayım.Bugün sizlere dior fondotenleri mercek altına alacağım. Bakalım şu piyasada dolaşan diorların yapısı nasıl,özellikleri neler..??..Hep beraber inceleyelim..:)

Diorskin Nude Fondoten:Çıktığı ilk andan itibaren adını duydugum ve uzun zamandırda adını dahada duymaya alıştığımız bir fondoten kendisi..ir

Yapısı:Yapısı su bazlı gibi görünsese yağ içeriyor.Yani tamamen su bazlı veyada yağsız bir ürün değil. İçeriğinde titanium dioxide bulunuyor.Bu sayede Spf 10 gibi bir güneş koruma özelliğine sahip.Güzel bir avantaj bu;)Yapısı oldukça ince.Fakat her kullanışta çalkalamak gerekiyor biraz.Aksi taktirde pompaya değdiniz zaman ''bu ne böyle su geliyor,bozuk mu yoksa..??'' gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz ki hayır öyle birşey yok tabikide..Özellikle karma ciltlerinde dahil normal,kuru ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği bir ürün.Yağlı ciltlerde kullanabilir fakat yazın biraz parlama yapabilir düşüncesindeyim onlarda.Dolayısyldada yağlı ciltler daha çok kışın bu fondotene yönelmeli.

Avantajı ne..??:Bir defa kapatıcı özelliği çok fazla değil.Yani bu fondoteni sürdüğünüz zaman öyle sivilcelerim tüm lekelerim kapansın diye düşünmeyin.Fakat ciltte duruşunu begendim,şöyleki cilde güzel bir aydınlık veriyor.Hani şu sağlıklı,glowy görünümdeki bir fondotenin yaratıcısı kendisi içerisindeki ışık yansıtıcı pigmentler sayesinde.Özellikle günlük kullanım içinde uygun..İçeriğinde mineraller,vitaminler ve de mineral suyu barındırdığı için cilde bakımda yapmış oluyor aynı zamanda.Cilt için yararlıda bir fondoten yani..:)

Nasıl kullanılmalı?Hangi aplikatör..??:Bu konuda benim fikrim hafif ıslatılmış süngerle kullanılması yönünde. Hatta mümkünse yassı süngerle uygulayın,zira ben öyle yapıyorum ve sonuçtanda acayip memnunum diyebilirim.Fırçaylada uygulayabilirsiniz fakat fırçayla uygulandıgı taktirde kapatıcık oranını dahada düşürüyor bu durum gözlemlerime göre..Dolayısylda bu fondotenin arkadaşı bence ıslak sünger..;)

Fiyatı:104 tl..

Diorskin Forever Fondoten:Bir diğer adını duydugumuz bir fondoten..

Yapısı:Yapısı çok hafif değil.Özelliklede Nude a göre..İçeriğinde yağ barındırıyor ve bu miktar Nude a göre biraz daha fazla.Dolayısıylada yağlı ciltlere uygun değil diye düşünüorum,heleki sıcak zamanlarda.Ciltte kusma yapabilir çünkü.Fakat kapatıcılıgı yüksek..Özelliklede Nude göre bu durum baya bir fazla..

Avantajı:Hani şu yüzüm maske gibi durmasın ama bayada kapatıcı olsun diyorsanız bu fondotene bakın derim çünkü ciltteki duruşu bu konuda gerçekten güzel..

Nasıl kullanılmalı?Hangi aplikatör..??:Bu konudaki oyumu fırçadan yana kullanıyorum bu sefer..Özellikle Mac 187 gibi büyük bir fırçayla yüze pıt pıt sonrada dairesel hareketlerle uygularsanız profosyonel bir görüntü elde edebilirsiniz.

Fiyatı:110 civarında olması lazım bu fondotende..



Diorskin Airflash:Sprey şeklindeki kullanımı pratik olan bir fondoten.

Yapısı:Yapısı hafif bir fondoten..Kapatıcılıgı yüksek(Özelliklede Forever vede Nude'a göre daha fazla) fakat maske görünümde yaratmayan bir fondoten aynı zamanda..Ciltte yağlandırma yağmıyor bu yöndende bir avantaj olabilir.

Avantajı:Yapısı hafif oldugu içinde ciltte çok doğal duruyor,ağırlık hissi yaratmıyor.Sağlıklı canlı bir görünüm veriyor cilde.

Nasıl kullanılmalı?Hangi aplikatör..??:Bu fondoteni yuzune direkt sıkabilceğiniz gibi,işi şansa bırakmadan bir geniş fondoten veyada pudra fırçasına sıkarakda yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Fiyatı:117 tl

Sevgiler..
                                                                  
                                                                 Paylaşan:Zencefilkız

Dior Makeup 2011 Fall

Merhabalar..Bugün sizlere Dior'un yeni çıkacak olan koleksiyonundan bazı parçalar göstermek istedim..Bakalım yeni koleksiyonda bizi neler bekliyor..


Mavi-Lacivert ağırlıklı bir koleksiyon göze çarpıyor gördüğünüz üzere..Baktımda geçenlerde diğer pek çok markadada aynı durum söz konusu..Sanırım bu sonbahar ve kışın mavili göz makyajlarına ağırlık vereceğiz..
Bunlarda koleksiyonun gözde parçalarından bazı kesitler..
Sevgiler..

Not:Fotograflar Makeup4all ve Footluxe'den alıntıdır..

                                                                       Paylaşan:Zencefilkız

Kim Kardashian Makyaj


Merhabalar..!!Bugün ünlü yıldız Kim Kardishan ve makyajı mercek altında..Bakalım makyözü neler kullanmış..??

Fondoten:Kim'in yüzündeki fondotenin rengi aslında Mac'i baz alırsak eğer NW 25 e denk geliyor. Fakat burada Makeup Forever likit Fondoten kullanılmış.No.4 ve No.5 iki rengi karıştırılarak kullanılmış. (Mac 180 nolu fırçayla blend edilmiş.)

Kapatıcı:Mac kapatıcı (NW 30 rengi)

Pudra:Mac Sheer Pressed Powder (NC 30 rengi) ,Mac Powder (NW 45) ikiside kullanılmış.

Allık:Mac Allık Gingerly rengi.Ayrıca elmacık kemiklerine tekrardan Mac Pink swoon rengi allık geçilmiş.

Gözler:Mac Painterly paint pot,Mac Far Carbon rengi,Mac Embark far (Gölgeleme için kullanılmış.),Mac Knight Divine (Özellikle Kim'in pek çok makyajındada bu far özellikle kullanılıyormuş.) Nars ikili far Paris rengi.(Kaşlar kısmına bu fardaki beyazlı kısımla aydınlık verilmiş,böylece kaşların daha kalkık görünmesi sağlanmış.)Mac Pigment Tan, Siyah kalem eyeliner olarak Stila black pencil.



Maskara:Mac Zoom maskara kullanılmış.

Gloss:Nars Turkish Delight(Kim özellikle bu glossu diğer pekçok makyajındada uyguluyor.) Bir alternatif olarak yine Nars Stolen Kisses de deniyebilirsiniz.

Sevgiler..
                                                                                                       Paylaşan:Zencefilkız

Zencefilkızla Nars..Giorgio Armani..Mac..Fondotenlerin Analizi..

Merhabalar..!!Bugun sizlere piyasada adını sıkça duydugunuz,popüler olan bazı fondotenlerin özellikleri, ciltteki duruşu kısaca analizleri hakkında bir yazı yazmak istedim.Bakalım hangi fondoten hangi cilde uygun,ne kadar kapatıcı,özellikleri neler..??..


Nars Sheer Glow Fondoten:Bu fondoteni birkaç ay önce Harvey Nicholsdan almıştım.

Hangi ciltlere uygun??
Normal,kuru ve karma ciltler için uygun olan bir fondoten.Yağlı ciltlere çok fazla önerilmiyor zira parlama yapabilir.Heleki yaz aylarında karma ciltlerede bile az da olsa parlama yapabiliyor.


Kapatıcılıgı nasıl??
Kapaıcılıgı çok fazla değil..Özellikle sivilce izleri,lekeler gibi problemleriniz varsa bu fondoten beklentinizi karşılamayabilir.Cildimdeki genel solgun görüntüyü yok etsin,şöyle bir renk versin,cilt tonum,cilt rengim eşitlensin diye düşünenlerin bu fondoteni kullanmasını tavsiye ederim.
Çekilen fotograflarda,özellikle flashta bu fondotenin kötü çıktıgı gibi birkaç yorum duymuştum daha önce,bu tarzda sorular geliyordu..Fondoteni surdugum bir akşam arkadaşlarla yemekteydik.Orada fotograflar filanda çekildi.Sonradan baktıgımda gayet güzel bir duruş gördüm açıkçası resimde.Yani sanıldıgı üzere flashta kötü çıkıyor gibi bir sonuç yok yani..


Renk seçimini nasıl yapacağız?
Size şöyle bir fikir verebilirim bu konuda.Mesela ben bu fondotende Mont Blanc rengini kullanıyorum.(daha çok pembe alt tonlu bir renk) Diğer bazı fondotenlerdeki ten rengimse şu şekilde..
Dior Nude fondotende - 010
Giorgio Armani luminous slik fondoten-4-4.5 numara (kışın bazı zamanlarda 3de uygun olabiliyor)
Mac fondotenlerde NC15..
Eğer ben çok açık tenliyim ama cilt alt tonum sarı diyenlerdenseniz,daha açık bir renk olan fakat aynı zamandada daha sarı alt tonlu bi renk olan Sibiria yı oneririm;)


Cilde ışıltı vermesi sanıldığı gibi gerçek mi??
Bu konuda şunu söyleyebilirim ki evet..Cilde sürüldüğü anda yapılan makyajla bütünleştiği zaman kesinlikle bir ışıltı veriyor cilde..Daha aydınlık bir duruş sağlıyor.Özellikle makyajda glowy tarzı bir görünüm arayanlar için öneririm..;)


Fiyatı:87 tl..


Nars Sheer Matte Fondoten:Nars'ın dış görünüş olarak glow fondotenine benzeyen fakat yapısı gereği biraz daha farklı bir fondoten..

Hangi ciltlere uygun..??
Karma,yağlı ciltler için daha uygun olabileceğini düşündüğüm bir fondoten.Verdiği yarı-mat duruş yüzünden özellikle kuru ciltlerde biraz cansız gösterebilir kanısındayım dolayısylada.


Kapatıcılıgı nasıl??
Kapatıcılıgı bununda glow kadar olabilecek düzeyde.Cilde sürüldüğü anda yarı-mat fakat oldukça sağlıklı bir görünüm veriyor.Nars Sheer Glow'dan farkı ise onunki gibi glowy bir görünüm vermemesi..Yani şu bildiğimiz ıslak fondoten görüntüsü bu fondotende yok.Daha mat bir görünüm söz konusu.Canlı,sağlıklı fakat mat bir görünüm düşünenler için uygun..


Renk seçimini nasıl yapacağız..??
Yukarıdaki yazıda yazdıgım Nars Sheer Glowdaki renk seçimi buradada geçerli..
Mac NC 15-Nars=Mont Blanc veya Sibiria (Daha pembe alt tonlu düşünenler Mont Blanc,daha sarı alt tonlu düşünenler Sibiria tercih etmeli..)
Mac NC 20-Nars=Fiji uygun olabilir.
Mac NC 25-Nars=Fiji uygun olabilir.
Mac NW 20-Nars=Deauville
Mac NW 25-Nars=Santa Fe
Mac NW 30-Nars=Barcelona


Fiyatı:87 tl..


Nars Firming Fondoten: Nars'ın sheer glow sheer matte fondotenlerine göre daha az bilinen bir fondoteni..

Hangi ciltlere uygun??
Bu fondoten daha çok olgun ciltlere uygun kanısındayım.Genç ciltler için birazcık ağır kaçabilir. Ayrıca oil free oldugu düşüncesindeyim.Sürdüğüm zaman denediğimde hemen hemen hiç nem vermiyordu cildime,baya baya kupkuru oldu diyebilirim.Ben karma ciltliyim,bende bile böyle olduguna göre özellikle kuru-kuruya yakın ciltlere önermem açıkçası..Yağlı ciltler için daha uygun bir fondoten..


Kapatıcılıgı nasıl..??
Nars Sheer Glow ve Nars Sheer Matteden daha fazla kapatıcılıga sahip bir fondoten.. Özellikle yüzünüzdeki t bölgesine gibi,parlamasını istemediğiniz bölgelere deneyerek,parlamayı minimuma indirebilrsiniz bu sayede:)


Renk seçenekleri nasıl??
Mac NW 20-Sibiria,Mont Blanc
Mac NW 25-Santa Fe
Mac NC 20.NC 25-Fiji


Mac Prolong Wear Fondoten:Mac'in kalıcılığıyla ünlü fondoteni..



Hangi ciltlere uygun??
Normal,Karma,yağlı ciltler için daha uygun bir fondoten.Ciltteki kalıcılıgı 18 saat kadar oldugu için özellikle kuru ciltlerde gerilme,biraz kuruma yapabilir dolayısıyla..(Fakat yinede ben yağlı ciltlerin dahada memnun kalacağı kanısındayım bu fondoteni ayrıca..)


Kapatıcılıgı nasıl..??
Kapatıcılıgı orta..Ciltteki duruşu doğal..Yüzde maskemsi bir görünüm yaratmıyor.18 saate kadar kalıcılıgı olabilen,bulaşma yapmayan bir fondoten. Özellikle kalıcılık isteyenler için tercih edilebilir..;)


Renk seçenekleri nasıl..??
Mac de klasik bir yöntemimiz var aslında cilt tonumuzu bulabilmek için..Ten renginiz sıcak tonlardaysa (sarı-bej tonlarda)NC, Cildiniz soğuk tonlardaysa(ten renginiz pembe alt tonluysa) NW,Eğer ikiside değil nötr ton diyorsanızda C serisininde seçimnizi yapabilirsiniz..


Fiyatı:67 tlydi en son.Zamlardan sonra kaç oldu bilemiorum şuanda..


Mac Face & Body Fondoten:Özellikle izlediğimiz pekçok televizyon dizilerindede sıkça kullanılan bu fondotende analizlerimiz arasında..(Örneğin Aşkı Memnu da bir dönem Bihter'in makyajı için bu fondoten kullanılmıştı..)



Hangi ciltlere uygun..??
Bu konuda herkeste bir tür görüş ayrılığı var aslında..Birkısım tüm cilt tiplerine uydugunu savunurken bir kısımda yağlı ciltlerde kusma yapabildiğini söyleyenlerden..Yapısı mat değil,satenimsi bir yapıda oldugu için özelliklede yaz aylarında yağlı ciltlere önermediğim bir fondoten diyebilirim,parlama yapabilir çünkü..Yağlı ciltlere önermem..Normal-kuru ciltlere daha uygun.


Kapatıcılıgı nasıl..??
Kapatıcılıgı ortaya yakın..Bir prolong wear fondotene göre daha az mesela..Özellikle vucut için fondoten arıyorsanız buna bakın derim ama;)


Renk seçenekleri nasıl..??
Size bununla ilgili bir kaç örnek vereyim.Mesela Dior Nude 20 veyada 30 nötr tonlardır.Ne sarı-nede pembe alt tonludur yani.Bu fondotende 30 numara c3 e denk geliyor. 20 numara c2 şeklinde..
NW 15,NC 15/20-c2 veyada c1 olabilir.


Fiyatı:72 tl..


Giorgio Armani Luminous Silk Fondoten: Bu fondoteni geçen sene almıştım..Bakalım özellikleri nasılmış?

Hangi cilt tiplerine uygun..??
Normal,kuru ve karma ciltler için daha uygun olabilecek bir fondoten.Yağlı ciltlerde parlama yapabilir.


Kapatıcılıgı nasıl.?
Fazla değil..Özellikle sivilce,sivilce izleri gibi şikayetleriniz varsa bu fondoten beklentinizi karşılamaz diye düşünüorum.Kapatıclıgı varla yok arasında çünkü..Özellikle renk tonunu eşitlemek isteyenler için uygun.
Özellikle glowy görünüm vermesi açısından başarılı buldugum bir fondoten..Kapatıcılık isteyenler için uygun değil.Islak-glowy bir görünüm düşünüyorsanız bakabilirsiniz.


Renk seçenekleri nasıl..??
Sarı alt tonlular için:2,3,4 gibi tam numaralar
Pembe alt tonlular için:4.5,5.5 gibi buçuklu rakamlara bakmamız gerekiyor;)


Fiyatı:134 tl..


Giorgio Armani Lasting Silk Fondoten:Armani'nin diğer popüler olan bir fondoteni..


Hangi ciltler için uygun..??
Özellikle yağlı ciltler için daha uygun olabilcek bir fondoten.Çünkü cilde sürüldüğünde anda pudramsı bir yapıya dönüşüyor.Dolayısylada karma-yağlı ciltler için daha uygun..

Kapatıcılıgı nasıl..??
Kaapıcılıgı luminous silkle aynı düzeyde..Kapatıclıgı çok fazla değil.Kalıcı bir fondoten..Fakat kullandıgı zaman içerisinde gözenekleri genişlettiği şeklindeki yorumlarıda göz ardı etmemek gerek..

Renk Seçenekleri nasıl..??
Renk seçenekleri luminous silk fondotenle aynı şekilde..Sarı alt tonlular tam numaraları,pembe alt tonlular buçuklu numaralara bakabilirler..

Bazı okuyucularımızdan gelen talepler üzerine bugün bu yazıyı sizler için hazırladım.Bir fikir verebilmişsem eğer mutluyum gerçekten..:)
Sevgiler..

                                                                       Paylaşan:Zencefilkız

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Nars ve Mac Alışverişim..:)

Merhabalar...!!Bugun biraz gezineyim,dolaşayım derken Bağdat Caddesindeki Nars'a girdim yine..Yeni yaz koleksiyonu,sonbahar koleksiyonu hakkında bilgi almayım derken bikaç parça ürünle buldum kendimi yine.. Aldıklarım koleksiyon ürünü değil,her zaman Nars'ta bulunan ürünlerinden.Karşısındaki Mac'e de uğradım ardından..


Nars Nico Allık.Aydınlatıcı olarak daha çok kullanılan bu allığı özellikle allıktan sonra üzerine uygulamayı düşünüorum pudra-toz tarzında bir ürün olduğu için.Toz aydınlatıcılardaki favorim henüz hala Mac Sof& Gentle aydınlatıcı..Bakalım onu tahtından edebilecek mi..??Kullandıkça yorumlara yazacağım burada..

Nars Love Joy Allık:Bu allığı alıp almama konusunda tereddütte kalmıştım.Fakat elimde hep pembe tonlardaki allıkların çokluğu,Merve Muanın ısrarları:) sonucunda o da alışveriş poşetime girmiş bulundu..:)

Nars Amour Allık:Yine pembe tonlarda bir allık..Yine ben..:)

Nars Deep Throat Allık:Bu allık hakkındaki yorumlarımı daha sonra ayrıntılı olarak yazacağım..Yine pigmentli bir allık..188 nolu fırçayla uygulamayı düşünüorum.

Mac Soft &Gentle Aydınlatıcı Pudra:Favorim toz aydınlatıcı:)Elimdeki azaldıgı için yenilemek istedim..

Mac Well Dressed Allık:Daha çok mürdüme yakın mor arası gibi görünen bu allığı Larinia da kullanıyordu,tanıtımını yapmıştı hatta.O zamanda alıp almama konusunda tereddütlerim vardı,yüzümdeki duruşunuda bildiğim için almakta tereddüt etmedim bu sefer:)Fiyatı=58 tl.

Nars Sweet Dreams Gloss:Görünce aşık oldugum bir gloss bu..!!Özellikle yine rujlarından olan Cruisingin üzerine bu glosstan sürünce harika bir ikili oldu diyebilirim..:)

Nars Turkish Delight Gloss:Güzel doğal duran bir gloss..

Nars Sunset Strip:Turuncumsu gibi duran bir gloss..Tam bir yaz rengi..!!:))

Glossların fiyatı 55 tl..Allıkların fiyatı 65 tl..
Sevgiler..

                                                                         Paylaşan:Zencefilkız

24 Temmuz 2011 Pazar

Yves Rocher Nemlendirici Ruj 42 Orange Capucine

 Bugünkü jübilemi yine bir ruj tanıtımı ile yapayım dedim. Bu sefer markamız Yves Rocher. Y.R. mağazaları yenilendiğinden şu an %50'ye varan bir indirim var birçok ürününde. Ben de 23 liraya gelen bu ruju denemek istedim. Memnun kaldım mı? Evet. Tekrar alır mıyım? Evet fakat farklı renklerini(yeni renkleri denemekten çok hoşlanıorum rujun rengini beğenmememle ilgili bir durum değil bu). Bu ruj nemlendiricisi serisine ait dudağı hem nemlendiriyor hem de inanılmaz pigmentli ve aşırı kalıcı. Resmen çıkmıo tüm gün ruj dudağımdan bir şeyler yiyip içsem bile. Belki renginin canlılığından da kaynaklanıyor olabilir. Kokusu inanılmaz güzel. Tahmin edin bakalım rengi ne? Canlı bir turuncu:) Zaten benden başka renk beklenmezdi, kafayı yediğimin ispatı artık:) Şimdi de Vanilla Beige rengine takmış durumdayım, indirim bitmeden ruj koleksiyonuma onu da ekleyivereyim diorum.
Yves Rocher bu ruj için ne demiş:
"Kremsi, kolay sürülen, nemlendirici, besleyici yapısı ile akmaz, bulaşmaz. Mükemmel kapatacılığı ile dudaklarınıza pürüzsüz, ışıl ışıl bir görünüm ve dolgunluk kazandırır. Yoğun renkleriyle dudaklarınızı güzelleştirir, kalıcılığını uzun süre korur."
Böyle işte sevgili okuyucularım, bu arada Vanilla Beige hakkında yorum isteyenler aşağıdaki linke tıklayarak forum arkadaşımız olan Archi'nin yorumunu okuyabilirsiniz.


http://sofreshnews.blogspot.com/2011/07/yves-rocher-rouge-creme-hydratant.html

Sağlıcakla Kalın!





Mac Semi-Precious Golden Gaze ve Clarify Farlar

Herkese tekrardan merhaba!
Öncelikle şunu söylemeliyim ki şimdi tanıtacağım iki farı da almadım; ama dün Mac'e gittiğimde Gamze mua bir gözüme Golden Gaze far ile diğer gözüme de Clarify far ile makyaj yaptı. Clarify olanı açıkçası daha çok beğendim. Sizler için eve gidince fotoladım. Umarım beğenirsiniz.. Yalnız şöyle bir durum var ki bu makyaj öğleden sonra beş gibi yapıldı bense gece birde çekebildim doğal olarak göz kapağımda çizgilenme oldu, ilk sürüldüğü anda fotolayabilmeyi isterdim:(



 Golden Gaze


 Clarify
Ve makyajım..
Gözüme baz olarak 217 fırça ile Blackground Paint Pot uygulandı. 239 fırça mineral farlar uygulandı. Dağıtma işlemi içinse 224 fırça kullanıldı. Kaş altıma da Brule far sürüldü. Göz altıma 219 pencil brush ile far geçilip üstüne siyah kalem hafifçe uygulandı. Göz pınarlarıma Luna Cream Color Base i ben sürdüm:) Ayrıca Mac'in kenar kirpiği de gözlerimde..

Sevgilerimle,



 Golden Gaze




Clarify





 Sağ gözümde Clarify, solda ise Golden Gaze var..