25 Eylül 2011 Pazar

Chanel Coco Rouge Gardenia ve Chanel Coco Shine Lipstick Romance

Merhabalar..:)Bugün sizlere Chanel'in 2 popüler ruju olan Gardenia ve Romance'yi tanıtmak istedim.Biri Coco rouge,diğeriyse Coco shine serisinden..
Chanel Coco Rouge Gardenia:


Kırmızımsıya kaçan fakat bir yandanda içerisinde pembe tonları bulunduran bir ruj.Simli yada kremsi bir yapıda değil.Son derece mat diyebilirim.Fakat bir yandanda çok güzel bir canlılık veriyor dudağa..

Chanel Coco Shine Lipstick Romance:


Bu daha pembemsi tonlarda olan kremsi vede ışıltılı bir ruj.İçerisinde hafiften simimsi fakat tamda sim olmayan ıslak tarzından çok güzel bir renk..Özellikle Coco serisi kadar yoğun olmayan fakat tamamende dudakta kaybolmayan,kendini gösteren bir ruj.Nemli bir yapıda kendisi.Dudakları kesinlikle kurutmuyor diyebilirim.Kalıcılığıysa orta düzeyde..

Fiyatı:86 tl.

İkisinin renk olarak duruşu..:
Üstteki Coco rouge Gardenia,alttaki coco shine Romance..


Özellikle Romance yapısı gereği görünüşüyle dudaktaki vede sürüldüğündeki duruşu farklı.Kabında daha koyu renk duruyor.Fakat suruldugunde birkaç ton daha açılıyor açıkçası.
Gardenia'nınsa daha yoğun,daha tok bir duruşu var..

                                                         Daha ışıklı ortamdaki duruşu..


Sevgiler..

                                                                 Paylaşan:Zencefilkız

21 Eylül 2011 Çarşamba

Guerlain Terracotta Pour Homme/Bronzer


Merhabalar:)Bir suredir yazmayı planladıgım fakat bir türlü fırsat bulamadım bir bronzer yazısıyla karşınızdayım::)Guerlain homme powder..Terracotta Man olarakda geçiyor.Adını garipseyebilirsiniz belki,zira kendisi ilk erkekler için tasarlanmış ürünüm oluyor çünkü:) En favori terracottam olurda kendileri..




Gerek dokusu, gerekse rengiyle yaz aylarında vazgeçilmez oldu diyebilirim benim için.Erkekler için üretilmiş birürün aslında kendisi.Fakat bir bayan olarak denedim ve evet begendim,kesinlikle:) İster tüm yüzünüze uygulayın,isterseniz elmacık kemiklerinizi belirgileştirmek yani kısaca konturleme için kullanın.İki türlüde aynı sonuç..Mutheşem..!!:)
İzlenimlerim..
Yüzünüze sürdüğünüz anda cildinizle bütünleşiyor.Çokda güzel hafif bir aydınlık katıyor diyebilirim cildime..Matlık ve canlılık bir arada bir bronzer..
Rengi kızılımsı tonlarda.Fakat asla turuncumsu değil. Bendeki 01 Ultra Natural rengi bu arada,bunuda belirtmeliyim.


Mac 168 Kontur fırçasındaki duruşu..Renk..

Fırçasıyla sürdüğünüz anda doğal duruyor.Sanki gerçektende güneşte hafif bronzlaşmışsınız gibi.. Erkek arkadaşınızdan ödünç almışssınız gibi..Buda minik sırrınız olur herhalde=))
Fiyat:144 tl

Sevgiler..
                                                            Paylaşan:Zencefilkız

Nars Aqua Gel Hydrator


Nars bakım ürünleriyle baya bir haşır neşir oldum şu sıralar.Özellikle uzak doğu markaları bana bu konuda güven veriyor,nedendir bilemiyorum ama özellikle Nars'ı cilt bakım ürünlerinin Shisedio labaratuarlarıyla aynı yerde üretildiğini duyunca bu durum dahada arttı.Bugunde sizlere Nars cilt bakım ailesinin adeta kült ürünlerinden olan Aqua gel hydrator'ünden bahsetmek istedim.Kendisi nem maskesi.Fakat aynı zamanda nemlendirici olarakda kullanılabiliyor.(Her ne kadar ben daha çok nem maskesi olarak kullanmayı tercih etsemde..)


Yapısı:Beyaz,jelimsi bir kıvamı var.%87'si sudan oluşuyor.Ciltteki ağırlık yapmamasını çok ama çok begendim diyebilirim sizlere.Ciltte hemen emiliyor.Yapış yapış hissi belki birkaç dakika var fakat sonrasında cilt kendiliğinden emmiş oluyor maskeyi.Kokusuda çok güzel,çok fresh..


Üstte ayrıcada bir kapağı daha bulunuyor..

İşlevi:Yapısının büyük bir kısmı sudan oluşmasından dolayı (%87 kadar) ciltte nem depoluyor.Şahsen ben kullandıgım ilk günden itibaren cildimin neme doyduğunu hissettim.Ciltte kaldıgı süre içerisinde özellikle yanak bölgemde var olan kuruluğu tamamıyla giderdi.

Uygulanışı:Temizlenmiş cildinize masaj yaparak uyguluyorsunuz.(Göz çevresi hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz.Hatta olgun ciltler için boyun bölgesinede uygulanması tavsiye ediliyor.) Tüm gece cildinizde kalıyor maske.Ertesi sabah cildinizi yıkıyorsunuz.
Uygulamayı yaptıgım ilk seferde,ertesi sabah uyandıgım zaman yıkadıgımda cildimi son derece dinlenmiş buldum şahsen ben.Çok daha canlı görünüyordu cildim.Aslında cilt bakım ürünleri için ilk sefer uygulaması çok fazla sonuç vaat etmez,fakat şahsen ben bu durumu gözlerimle bizzat gördüm diyebilirim.
Cildim bu tarzdaki nem maskelerini çok fazla sevmemesine ragmen,bu maske kesinlikle sivilce,tahriş,alerji yapmadı.Tavsiye ederim;)
Fiyatı:180 tl..

                                                                   Paylaşan:Zencefilkız

Too Faced Lip Injection


Merhabalar..Bugun sizlere Too Faced'in bir nevi dudak bakımı bir nevide dudak dolgunlaştırıcı serumu olan lip injection'dan bahsetmek istedim.Kendisi aslında bir tür gloss.Kutusundaki resimdenden anlaşıldıgı üzere;dudaklara uygulandıgı anda ilk 10 dakika içerisinde dudak dokusunu daha dolgun göstrerek bir nevi botoks etkisi yaratıyor.

İçeriği:İçerisinde avakado yağı bulunuyor ayrıca dudakları beslemek adına..Çilek gibi kokusu var.(Buna bayıldım!:))


Uygulaması:Ürünü sürdüğünüz ilk birkaç dakika son derece yanma batma hissettim şahsen ben.Bir tür karıncalanma uyuşmada mevcut..Fakat sonrasında bu durum geçiyor.Dudaklarımı baya bayada dolgun gösteriyor diyebilirim.Fakat bu kadar eziyete degermi dicek olursanız bence değmez..Çünkübu Angelina  Jolie dudakları vaad etme durumu yaklaşık olarak 2 saat kadar sürüyor.Sonrasında eskihalinize geri dönüyorsunuz.Yani bir nevi külkedisi masalı.. Bir daha alırmıyım,herhalde almam..Fakat bu kadar kısa sürelide olsa bana yeter diyenlerdenseniz yinede bir bakın derim..

Fiyatı:55 tl civarındaydı sanıyorum aldıgımda en son..
Sevgiler..
                                                                  Paylaşan:Zencefilkız

12 Eylül 2011 Pazartesi

Kerastase Chroma Richie Maske


Kerastase serisinden bir başka maske yazısıyla daha karşınızdayım.Bugun daha çok boyalı ve röfleli saçların tercih ettiği bir maske olan Chroma Richie serisinin üyesini inceleyeceğiz.Chroma serisi zaten boyalı vede işlem görmüş saçların bakımını yapmak üzere tasarlanmış seri.Bu maskede daha çok işlem gören saçın,dahada fazla zarar görmesini engellemek,çeşitli kimyasallar uygulanmış saçın hasarlarını onarmak üzere tasarlanmış.

Özelliği:Parlaklık vede yumuşaklık vermesi..

Kullanım şekli:Bonyadan sonra nemi alınmış saçlarınıza diplere gelmemeye gayet ederek,tüm saça az miktarda uyguluyorum.Ardından geniş dişli bir tarakla-tercihen bosy shop'un kare taragı,tarıyorum(Kremin daha kolay yayılmasını sağlamak adına..Böylece tüm saça daha kolay,eşit yayılmasını sağlıyorum maskenin.)
Ardından saçlarımı streç boneye sarark 20 dak/yarım saat kadar beklettikten sonra soğuğa yakın suyla duruluyorum.
Yapısı:



Saçlarımda hiç boya olmamasına ragmen ben bu maskeyi severek kullanıyorum.Saçlara çok güzel bir parlaklık kazandırdığı kanısındayım.Özellikle bu maskeyi uyguladıgım zamanlar saçlarım ışığı daha iyi yansıttığı için parlak bir görünüm elde ediyorum.Ve evet..Kesinlikle saçlarımı daha fazla yumuşatıyor,canlandırıyor diyebilirim.Fiyatı 94 tl..
Sevgiler..
                                                          Paylaşan:Zencefilkız

Nars Brightening Serum


Merhabalar:)Bugun sizlere Nars'ın cilt bakımı serisinin bir üyesi olan serumundan bahsedeceğim. Özellikle blogumuzun sıkı takipçilerinden birkaç izleyicimizin talebi üzerine bu yazıyı öne aldım.Nars Brightening Serum..Nars markasının cilt bakım ürünleri Shisedio ürünlerinin labratuarında yapılıyor.Yani bir nevi üretim kardeşliği..Shiseido'nun cilt bakım ürünlerine her zaman güvenmişimdir,bu bilgiyiöğrendikten kısa bir süre sonrada Nars dahada bir cezbetmeye başladı beni açıkçası cilt bakımında.Makyaj ürünlerine zaten tutkun olan ben,cilt bakım ürünlerinede bir şans vermeye karar verdim.Kendisi adı üzerinde aydınlık veren,cildi daha aydınlık göstermeyi vaat eden bir serum.Özellikle makyaj öncesi cildi hazırlmak adına kullanılıyor.Kokusuda çok güzel.Sürdüğünüz anda cildinize fresh bir his elde ediyorsunuz. Pompasından bir iki kez alarak uyguluyorsunuz.Şu şekilde;



Ben Nasıl kullanıyorum..??
Özellikle Makyaj öncesinde cildimi temizledikten ve rutin tonik işleminden sonra az miktarda pompasından uygulayarak az miktarda cildime sürüyorum.Ardından nemlendirici ve daha sonrada makyaj bazımı/primer uyguluyorum.Daha sonrada makyajıma geçiyorum.Makyajım gerçektende bu üründen sürdüğüm zamanlarda çok daha aydınlık vede hafif bir glowy görünüm elde ediyorum diyebilirim.Ayrıca başka fark ettiğim bişeyi daha sizlerle paylaşayım;bu üründen kullandıgım makyajlarımda daha açık bir ten elde ettim diyebilirim.Yani cildi aydınlatırken,cildimi 1 tona kadar daha açık/beyaz gösteriyor gibi.:))

Beyaz-sıvı-su karşımı bir yapısı var.Son derecede hafif.İçerisinde görünüşte sanki simler var gibi hafiften.Ancak yüze sürüldüğü zaman herhangi sim gibi bir durum oluşturmuyor.Sevdiğim özelliklerden biride bu.!Özellikle cilt bakım ürünlerinde sim tarzındaki abartılardan hoşlanmayan birisi olarak buda benim için başka bir artı özellikti.


Sizde eğerki makyajda aydınlık bir görünüm sevenlerdenseniz,heleki gece makyajlarında makyaj öncesi bir serum arayışındaysanız,bu seruma bir bakabilirsiniz derim.Ben gerçekten begendim:))
Not:Fiyatını merak edenler için bir bilgi; 140 tl..
Sevgiler..

                                                                   Paylaşan:Zencefilkız

Mac Rujlarımından Swatch:)

Ağustos ayı favorilerime koyduğum Mac rujlarımın bir de swatchını paylaşmak istedim sizinle:)


Soldan Sağa; Ravishing(Cremesheen), Kinda Sexy(Matte) ve See Sheer (Lustre)


Soldan Sağa; Ravishing(Cremesheen), See Sheer(Lustre) ve Kinda Sexy(Matte)

Sevgilerimle,

Inglot Oje 306





Fazla söze gerek yok. Inglotun ojeleri muhteşem. Tırnağa zararlı kimyasallar içermiyorlar, hemen kuruyorlar, tırnaktan çıkmıyorlar ya da soyulmuyorlar. Renk skalası da oldukça geniş. Herkese hitap eden bir renk var:)



Sevgilerimle,

10 Eylül 2011 Cumartesi

Katy Perry Makyaj


Merhabalar:)Bugun sizlerle yine bir ünlünün makyajını mercek altına alacağız..İşte Katy Perry ve işte makyajı..:)
Fondoten:İlk önce cildi daha nemli kısaca daha fresh göstermek adına uygun bir makyaj bazı kullanılmış. ( Mac prep+prime makeup primer) Sonrasında fondoten olarak Estee Lauder Double Wear fondoten uygulanmış.(Alternatif olarak Laura Mercier oil free fondotene bakılabilir.)

Concealer:Kapatıcı olarak Laura Mercier Secret Camouflage
(2 numarasıuygulanarak ciltteki kusurlar kamufle edilmiş.


Allık:NYX Dusty Rose Blush uygulanmış.


Pudra:Mac Invisible Set Powder uygulanmış.-Mac 134 no fırçayla beraber.



Göz Makyajı ise;
Too Faced Shadow Insurance

Mac Gold Stroke pigment
Mac Gold Mode pigment
Urban Decay Roach göz farı


Mac Vanilla göz farı

NYX highlight eyeshadow


Mascara olarak Maybelline Great Lash Mascara uygulanmış.

Mac blacktrack eyeliner uygulanmış.

Sevgiler..:)

                                                                                                     Paylaşan:Zencefilkız

Sephora Jumbo Eyeliners

Tekrardan Merhaba!

Outlet Make-up isteği üzerine Sephora Jumbo Eyelinerlar hakkındaki yorumumu öne aldım:) Öncelikle bu ürünler hem eyeliner şeklinde hem de dağıtılarak krem far niyetine kullanılabiliyor. Toplamda 17 rengi var. 12 saat suya, neme dayanıklı olduğu yazıyor. Renkler metalik. 12 saat dayanıklı mı onu bilmem ama ben denize girmeden önce uygulayıp blending fırçası ile dağıtıp suya giriodum çıktığımda far aynı şekilde duruyordu. 12 saat durmasa bile yeterince dayanıklı olduğunun göstergesidir bence bu:) Bendeki renkler beige ve taupe( taupe adı üzerinde bir vizon rengi). Kalemtraşla açılarak kullanılabiliyor, mekanik bir sisteme sahip değil. Dokuları yumuşak, renklerini çabuk veriyor. Gündüzleri kirpik dibime kalem gibi uygulayıp dağıtarak, akşamları ise direk göz kapağıma sürerek uyguluyorum, böylece yoğunluğunu arttırabiliyorum. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir ürün. Sephoralardaki satış fiyatı ise 26.50 tl.




Beige,Taupe

Sevgilerimle,