29 Ekim 2011 Cumartesi

Zencefilkızla Alışveriş

Merhabalar..Bir Alışveriş Postuyla daha karşınızdayım.Bir suredir kozmetik orucundaydım diyebilirim sizlere..Gerek evdeki ürünlerden gerekse biraz daha tutumlu olayım modundan kurtulup birkaç ürünle evime döndüm bu hafta içerisinde..Hepside ihtiyacım olan ürünlerdi,ki bu aralar bazı mağazaların kozmetik indirimlerinin oluşuda sanırım buna en buyuk etkendi..:) Bakalım neler almışım..?? Şu şekilde..;)


  • Estee Lauder Advanced Night Repair Serum 75 ml
  • Dior Forever Fondoten
  • Dior Forever Pudra
  • Kerastase Nutri Termique Maske
  • Guerlain Rouge G Garçonne
  • Guerlain Rouge G Girly
  • The Body Shop Lip Balmlar-Shea Butter,Coconut olanlar
  • TONI &GUY Parlatıcı Saç Spreyi(Aynı zamanda hacim verici)


Estee Lauder Serumu Ykm'nin geçtiğimiz haftadaki %15 Estee Lauder indirimden almıştım. 234 tlye geldi.Herhalde en çok sevdiğim serumum budur.Vazgeçilmezim diyebilirim.!!:)

Guerlain Rouge G Garçonne ve Girly;bu iki rujuysa uzun zamandır istiyordum,resmen ruyalarıma girmeye başlamıştı diyebilirim.Sevil'in 2 ürüne %30 kampanyasından almış oldum.Tanesi 122 tlydi, ikincisi 91 tlye geldi.Hiç yoktan iyidir :)

Kerastase Nutri Termique maskesini kuaforumden aldım.Aslında önceleri Masqutense kullanıyordum.Fakat o ürün artık kaldırılmış yerine bunu çıkarmışlar.Benden bu sefer bu maskeden almış bulundum.Bakalım sonuçlarını görücez..




Sevgiler..

Paylaşan:Zencefilkız

22 Ekim 2011 Cumartesi

Neleri Sevdim, Neleri Kullandım?

Tekrardan Merhaba! Aşağıdaki resim bu ay kullandığım, sevdiğim ürünleri kapsıyor. Rimel, allık, ruj, cilt bakımı olarak detaya inmedim, fondoten dışında hepsi ya yeni alınıp bu ay kullanılmaya başlanmış ya da uzun süredir çekmecede durup kullanılmamış ve daha değeri yeni anlaşılmış ürünlere aittir.

Paylaşan;



1- Avon Be Mine Ruj: Colortrend serisine ait bu ruju biraz Sequin'e benzetiyorum; ama rengi daha mürdüme dönük. Bu tonları kendime yakıştırıyorum, sonbaharda sürmek için en ideal tonlardan biri bence. Biraz yapısı sert, ama rengini veriyor en azından.


2- Emily Siyah Göz Kalemi: Emily dudak kalemlerinin methini duyuyordum. Bikaç gün önce kozmetikçilerde dolaşırken kendisinin göz kalemlerine rastladım denemek istedim, aslında dudak kalemi de vardı ama sadece koyu kahvesi kalmıştı. Çok memnun kaldım! Rahatça göz üstünde kayıyor, inanılmaz yumuşak, simsiyah bir rengi var en önemlisi akma bulaşma göz kapağına iz çıkarma yapmıyor. Başarılı bir seri. Fiyatı 3,95 tl.


3- Forever Bright Aloe Vera Diş Macunu: Şans eseri tanıştığım bu macuna aşık oldum. Bundan önce hiçbir zaman dişlerimi fırçaladığımda bu macunda olduğu gibi bir temizlik hissi yaşamıyordum. Hatta abarttım gittim 3 tane daha aldım. Denk gelirseniz alın derim, tanesi 20 tl.


4- Loreal Triple Active Day Multiprotection Moisturizer: Güzel ve hafif yapılı bir nemlendirici. Losyon kıvamında aslında. Bu ay hep bunu kullandım, yeni nemlendiricimin ne olduğuna karar verene kadar arada kullanmaya devam edeceğim güzel bir ürün. İçinde E vitamini, uv filtreleri ve ceramide varmış, ve kuru ciltler için uygunmuş.


5- The Body Shop 12 Nolu Allık: Bu allığı aslında ben far olarak kullanıyorum desem. Uzun zamandır yana yakıla bu renkte bir far arıyordum, sonunda bunu denemek aklıma geldi. Kahve farlarımla o kadar güzel uyum sağladı ki. Tek başına bazın üstüne göz kapağına uyguladığım bile oluyor. Allık olarak pek renk vermiyordu meğerse far olarak kullanılmayı bekliyormuş. Rengi kayısıya dönük bir şeftali ve içeriğinde çok güzel ışıltıları var.


6- Dior Nude Fondoten: "Son Zamanların Favorileri" adlı yazımda bahsetmiştim, bu ay en çok elimin gittiği ürün. Her gün kullandım. Yüzümdeki duruşuna hastayım. Çok duru gösteriyor cildi. Harika bir ürün tek kelimeyle!


7- Dior Nude 3lü Pudra: Bu pudradan ilk aldığım zamanlarda memnun kalır gibi olmuştum, sonra memnun kalmayıp keşke almasaydım diyerek bir kenara atmıştım. 15 gün önce elim gitti ürüne. Nude fondotenin üzerine süreyim dedim. O zaman nerelerde yanlış yaptığımı ve aslında bu muhteşem ürünü neden daha önce beğenmemiş olduğumu anladım:


Birincisi kendi fırçasına burun kıvırarak büyük pudra fırçası ile uygulamıştım, kendi fırçası o kadar kaliteli ve ürünü o kadar güzel yüzde dağıtıyor ki, başka bir fırçaya elim gitmiyor artık.


İkincisi ince bir tabaka halinde uygulamak gerekiyormuş, ben fırçaya alıp suratıma buluyordum, doğal olarak hem cakey hem de yapay duruyordu. Şimdi ise biraz pintilik yapıp az alıyorum fırçama daha doğal durmasını sağlıyorum.


Kısacası hem aydınlatıcısı( hem mat hem doğal hem de harika aydınlatıyor), hem allığı(kendi yanağınızın rengi, ışıltısı gibi duruyot) ,hem pudrası ve üçünün de yumuşacık yapısı ile son dönemlerin aşkıdır kendisi.



Bitirdiklerim

Merhabalar!
Son dönemlerde bitirdiğim ürünleri paylaşacağım sizlerle. Bir çoğunu bitireli uzun zaman oldu; ama toplu fotoğraf koymak istediğim için açıkçası biraz beklettim. Nedense topluca bitmiş ürünlerin resmini görmek mutlu edio beni:)

Paylaşan;



Neleri Bitirdim?

1- Freshnsoft un 90lı ıslak mendili

2- Watsons disk pamuk: Daha önce kendisinden birkaç paket bitirmişliğim var. Denk geldikçe alıyorum oldukça güzel.

3-Renu lens suları: Tanıdık bir eczanenin verdiği seyahat ve çanta dostu küçük lens suları. Yanımda taşımak için gerçekten pratik.

4-Dove Yoğun Onarıcı Şampuan: Bu serinin kremini, şampuanını ve maskesini set olarak almıştım Watsons'tan. Genel olarak memnun kaldım,özellikle maskesinden. Kokusu da güzel.

5-Noviderm Boreade Renkli Nemlendirici: Senelerdir kullandığım yegane nemlendiricimdi kendisi ta ki kendimi ürün değiştirme hastalığıma kaptırmana kadar. Kaç tüp bitirdiğimi hatırlamıyorum bile. Her gün sürmeme  rağmen 6 ay gidiyor. Başka ürünler alıp da kullandığım için, bir senedir çekmecemde sürünüyordu dibinde az bir şey kalmıştı kokusu değişti diyerekten çöpe uğurluyorum kendilerini. Fakat bugün dayanamadım yenisini aldım, kendisi yarın açılmayı bekliyor.


Üründen biraz bahsetmek gerekirse kendisi matlaştırıcı bir renkli nemlendirici, yani ciltteki yağlanma sorununu engelliyor. Gerçekten de bu ürünü düzenli kullandığım zamanlarda şimdiki gibi t bölgemde, alnımda ve çenemde aşırı bir yağlanma yaşamıyordum. Kendisini de cildimin bu kadar kuru olmadığı zamanlarda cilt doktoru vermişti. Fakat bu ürünün tek kötü tarafı kokusu. Gerçekten çok rahatsız edici bir kokusu var, hele uzun süre çekmecemde beklettim ya iyice katlanılmaz bir hal almıştı. Fakat ona rağmen gene de seviyorum ve kullanmaya devam edeceğim. Daha detaylı bilgiyi resimlerle yeni post hazırlayarak vermeyi düşünüyorum.


6- Artistry Renkli Nemlendirici: Daha önce tanıtımını yapmıştım. Oldukça memnun kaldığım bir ürün oldu, tekrardan alırım.



7- Bioderma Sensibio Light Cream: Bu kremi çok sevmek istedim, olmadı. Gerçekten çok uğraştım ısınmak için; ama hayır bu ürün benim için sınıfta kaldı. Bir kere adı light, kendisi hiç de light bir ürün değil bence. Yüzüme sanki yağ sürmüşüm gibi aşırı parlıyordu, yağlı bir his bırakıyordu yüzümde. Hatta sevmediğimden o kadar az kullandım ki bir nemlendirici bana ancak bu şekilde o kadar uzun süre dayanabilirdi. La Roche Posay Toleriane Fluide yi tek geçerim.



8-Nivea Dry-Comfort Roll-On: Daha önce bahsetmiştim, kendisi senelerdir kulladığım çantamdan hiç eksik olmayan roll-on um. Kokusunu dokusunu terletmemesini seviyorum:)


9- Rujlar: Rujları aslında bitirmedim. Bugün çekmeceyi döktüm ve bu rujları pek kullandığıma karar verdim. Sonra da bir tanıdığımla rujları takas ettik, iki tane harika renkli avon ruj aldım bnm için karlı oldu; çünkü bunlar kullanılmadan çekmecede çürüyecekti biliyorum:)

21 Ekim 2011 Cuma

Strawberry Gönderime Başlamış!!

Sabah güncel blog yazılarına bakarken güzelleştirbeni bloguna ait haberi görür görmez dünyalar benim oldu. Çünkü strawberry e tekrar kavuşuyoruz:):):)




Detaylar için: http://tr.strawberrynet.com/TurkeyEmail.aspx



Paylaşan;
Sevincim sitede fiyatları görünce yok olup gitti, bu fiyatlar ne Türkiye'deki satış fiyatından bile fazla!

12 Ekim 2011 Çarşamba

Son Zamanların Favorileri!

Uzun bir aradan sonra merhaba herkese:) Yoğunluktan bir türlü vakit bulamadım sizlere yazmak için, kısmet bugüneymiş. Hasta yatağımdan kalktım üşenmedim size yazıyorum. Fırsat bulmuşken de birkaç post ardı ardına yazmayı düşünüyorum. Eylül ayı favorileri postunu hazırlayamadım. Bu ay da geçen ayla hemen hemen aynı ürünleri kullanıyorum. Hem havaların soğuduğu bu son dönemde, hem de geçen ayda kullandığım, elimin sürekli gittiği ürünleri beraber yazayım, paylaşayım istedim:)

Paylaşan;
 O zaman öncelikle resimlerimizle başlayalım.

 Too Faced Natural Eye Palette: Haziranda almıştım sanırım ben bu paleti. Aldım ve hiç kullanmadım. Halbuki nasıl da hevesle almıştım. Bana far yakışmıyor deyip bir kenara attığımı biliyorum. Meğerse doğru fırçaları alınca anladım elimdeki hazinenin değerini. Renkler gördüğünüz gibi tam benim renklerim paletin de ismine yaraşıyorlar. 224 fırça ile Sexpressoyu "Crease bölgeme dağıtıyorum", kaş altına mat kırık beyaz olan Heaven ı sürüyorum, göz altıma da Sexpresso veya Cacao Puff ı 219 nolu fırçayla uyguluyorum. Oldu bitti size harika bir göz makyajı. Göz kapağıma genelde başka ürünler kullanıyorum. Fiyatı 79 lira.

Nivea Dry Comfort Roll-on: Dermotolojik ürün hastaları bundan hiç hoşlanmayacak; ama pudralı olan bu ürün benim son iki senedir favorim. Deodarantlardan hoşlanmıyorum, alışmışım roll-onlara bir kere. Sırf pudrasız olsun diye Niveanın başka  bir roll-onunu aldım ama o da fazla ıslak bir his verdi, üstüne de terletti diye gidip tekrar bunu aldım. Terlemeyi bir nebze olsun engelleyen ve terleseniz bile kötü kokuyu alan bu ürün benim her daim çantamda. Fiyatı 6 lira civarı olması lazım.

Mac Plink Ruj: Lustre serisinden olan bu rengi size tanıtmıştım. İnanılmaz şık duran bir renk. Sürünce hem pembe hem şeftali hem şampanya rengi duruyor, ışığa göre ve makyaja göre değişiyor. Mac rujlarımın arasında en sevdiğim olduğuna karar verdim. Gloss gibi ıslak duran bir yapısı var ne nemlendirmesi güzel. Bitince tekrar alınacak. Aldığımda 39 liraydı ;ama zamdan sonra 43 lira.

Mac Melba Allık: Tilkinin dönüp dolaşığ geleceği yer kürkçü dükkanı diye boşuna dememişler. Ben de geçen sene ayıla bayıla, tenime daha güzel bir renk gidemez diye bu allığı almıştım. Sonra yerine başka allıklar alındı, Melba geri planlara atıldı. Geçen ay elim takıldı tekrar bu allığa sürdüm ve dedim kendi kendime gene ne varsa bu allıkta diye. Eski allığımla kavuştuk birbirimize. Böyle de acayipim yani:) Archi arkadaşımızın öve öve bitiremediği bu allık hakkında söylediklerinin hepsine katılıyorum. 52 liraya almıştım; zamdan sonra 58 lira oldu.

Bobbi Brown Lips Lip Palette: Zamanında çilekten aldığım bu ürünü geçen çekmecelerimi karıştırırken fark ettim, aldığımı unutmuşum gitmiş. Biraz yapış yapış bir yapısı olsa da bazı günler sağdaki iki rengi üst üste uyguluyorum. Biri mat diğeri ışıltılı çünkü. İdare eder diyeyim. Ben 35e almıştım burda vardır en az 70 tl, bence değmez.

Garnier 3ü 1 arada Saf ve Temiz: Aslında bu ürün bana ait değil, halamın. Fakat o kadar sevdim ki el koydum:) Daha önce de Garnier'den bir sürü ürün oldum bununla neden karşılaşmadım diye kızdım kendime. Şaka gibi bir ürün aslında, aşırı çok işlevi var. Her gün temizleyici olarak kullanabiliyorsunuz, haftada iki kere de peeling ve kil maskesi olarak. Hafif bir yapısı var desem yalan söylemiş olurum. Ağır bir yapısı var. Öncelikle yüzünüzü ıslatıosunuz sonra bunu sürüp yıkıosunuz, cildinizdeki kiri yağı makyaj kalıntılarını temizliyor. Haftada iki kere ıslak yüzünüze kalın bir tabaka halinde sürüp bırakıyorsunuz, kuruduktan sonra cildinizi geriyor. Sonra yıkıosunuz. Çinko ile cildi derinlemesine temizlip canlandırıyor. Haftada iki kere(ki bence haftada bir veya iki haftada bir yeter) ıslak yüzünüze bu ürünle masaj yapıp yıkıosunuz. İçindeki partiküller(gerçi tahriş etme olasılığı fazla, partiküller büyük) cildinizdeki ölü deriyi atıp canlandırıyor. Ayrıca yıkadıktan sonra cildinize inanılmaz bir ferhalık veriyor, mentollü nane çiğneyince nasıl ağzınızda bir serinlik ferahlık hissi olur, aynen bu üründe de öyle oluyor. Yalnız kurutuyor ve cildimi de kızartıyor pek yatıştırdığını söyleyemeyeceğim. Gene de ben bu ürünü çok sevdim. Fiyat performans açısından  harika; çünkü fiyatı 9 lira olması lazım. Seyahatlerde bunu alıp başka bir ürün almasak yeter.

Dior Miss Cherie 100 ml Edt: Soğuk havalara çok yakıştırdığım bir parfüm. Gerçi ben yazın da bol bol kullandım; ama bu havalar daha bir güzel sanki. İçindeki yanık şekerimsi, yoğun meyvemsi kokudan böyle diyorum. Mesela Britney Spears Fantasy parfümümün de tarzı bu kokuya yakın; ama ne bileyim bu ayrı bir şey yani. Bu kadar mı güzel kokar, bu kadar mı tenimle bütünleşir. Birazdan abartıp bu parfümü benim için yapmışlar demeye doğru gidiyorum farkındaysanız:) Edt olmasına rağmen hiçbir Edp nin tenimde durmadığı kadar kalıcı. Kampanyadan 165 liraya almıştım diye hatırlıyorum.
Flormar 11 Nolu Oje: Tam bir gül kurusu. En sevdiğim ojelerimden. Bir de sürdükten ik gün sonra kenarlarında oje gitmeye başlamasa. Aynı rengi Inglotta bulduğum anda almak istiyorum.

Tbs Kapaklı Allık Fıçası: 4 senedir bende bu fırça. Sentetik kıllı olmasına rağmen seviyorum bu fırçayı ya, fırçamı çantama attım yüzüme süremem derdim bunun sayesinde olmuyor. Bir de fırçanın ucu biraz açılda cebeleşiyorum fırçayı yüzümde bastırarak açcam diye. Fiyatını hatırlamıyorum ama 25i geçmiyor olsa gerek.

Sephora Jumbo Eyeliner: Taupe rengi bu ayki favorim. Ben daha çok far bazı olarak kullanıyorum. Cidden makyajım olduğu gibi kalıyor tabi crease bölgemde çok hafif çizgilenmem oluyor ama painterlyde bile aynı sorunu yaşadığım için bunu göz yapıma ve nemli göz kapaklarıma veriyorum. Fiyatı 26 lira.

Mac 224 Fırça: Doğru şekilde kullanmayı öğrendiğimden beri göz makyajlarımın başlıca elemanı. Süper bir fırça gerçekten. Aldığımda 66 liraydı.

Pantene Aqua Light Durulanmayan Saç Bakımı: Bizim forumdan Shopacolic önermişti bu ürünü. Daha önce ne aldıysam kar etmemişti, bununla saçlarım o kadar güzel açılıyor ki. Bu arada saçlarım 65 cm gibi insanüstü bir boyuta ulaştı ve ince telli. Bu saçın ne kadar dolaşacağını siz tahmin edin. Fiyatını hiç bilmiyorum, ödemeyi babam yaptığı için.

Bobbi Brown Natural Brow Shaper: Ykmden almıştım bu ürünü. Bendeki rengi Mahogany, şefafı da var bu arada bu ürünün. Ben ömrüm hayatım boyunca böyle güzel bir kaş şekillendiriciyle karşılaşmamıştım. Bundan sonra da bu ürünün üretimine devam edildiği sürece başka bir ürün alıp denemem. Olay benim için bitmiştir. Hem kaşlarım tüm gün aynı şeklini koruyor hem de inanılmaz doğal bir renk verip kaşlarımı daha gür gösteriyor( eskiden milletin kaşına bir şey mi sürdün sorusundan kaşların harika safhasına geçmiş bulunuyorum.)

Dior Diorskin Nude Fluide Spf 10 010 Ivory: Babamın aldığı bu fondoten gelmiş geçmiş kullandığım en doğal duran fondoten. Kapatıcılığı da benim için yeterli. Cildimi ne kurutuyor ne yağlandırıyor. Cildi güzelleştiriyor gibi bir yazı var üstünde, cildi güzelleştirir mi bilmem(ben hiçbir fondotenin cildi güzelleştirdiğine inanmıyorum aslında) ama cildi bozmadığı kesin. Bitince kesinlikle yeniden alınacak. Fiyatı 100 civarı olması lazım.

P.s. İlk defa cilt rengime uyan bir fondoten bulduğum için de kendimi şanslı hissediyorum:)

 Bobbi Brown Lipgloss Palet, Mac Plink Ruj, Mac Melba Allık ve Dior Miss Cherie Parfüm
 Dior Nude Fondoten ve Pantene Aqua Light Durulanmayan Saç Bakımı
 Too Faced Natural Eye Palette ve Nivea Dry Comfort Roll-On
 Bobbi Brown Lipgloss Palette
 Plink Ruj ve Melba Allık(Mac)
 Mac 219 noldu fırça da favorilerimden. Aldığımdan beri her gün farı alt kirpik dibime sürdüm. Zencefilkız aynı zamanda bu fırçayla aydınlatıcının da göz pınarına uygulandığını söyledi, henüz denemedim. Fiyatı 57 lira.
 Flormar 11 Nolu Oje ve Too Faced Natural Eye Palette
 Garnier 3ü 1 Arada Saf ve Temiz ve Dior Diorskin Nude Fondoten


Aslında bu listede Ysl Touch Eclat No.2 ve Kerastase Elixir Ultime de var. Resimlerini çekmeyi unutmuşum kusruma bakmayın.

3 Ekim 2011 Pazartesi

New Peptin Dudak Dolgunlaştırıcı



Bundan yaklaşık 2 ay öncesinde bu ürünü almıstım mağazadaki görevlinin ısrarları üzerine.Aslında normalde bu tarzdaki ürünlere inancım fazla yok..Birtek arada gloss tarzında olanlar dikkatimi çekerse çekiyordu o kadar.Gelelim elimdeki bu ürüne..New Peptin dudak dolgunlaştırıcı..İçeriğinde meyve aromaları,antioksidanlar bulunan diğer bir anlamda hem dudaklarda botoks etkisi yapmayı vaat eden,hemde bir yandanda dudak bakımını yapan bir ürün..Paraben içermiyor..

Günde 1-2 defa dudaklara uygulanıyor.Düzenli kullanımla birlikte 3.haftadan itibaren dudaklarda doku artışı ve dolgunluk vaat ediyor.Peki oldu mu sizce benim dudaklarımda..?Hayır..Şahsen ben 5.haftada olmama rağmen dudak dolgunlaştırma yönünden hiçbir etkisini göremedim.Dudaklarımda hiçbir farklılık olmadı.
Sadece dudaklarımı çok güzel bir şekilde nem verdi o kadar..Başkada bir artısını göremedim.38 tlye almıstım sanıyorum.Bir dahada alırmıyım,sanmam..

                                                                 Paylaşan:Zencefilkız