20 Mart 2013 Çarşamba

La roche Posay Toleriane Fondoten



Merhaba...Uzun bir aradan sonra yeniden bir fondoten yazısıyla karşınızdayım.Bu fondoteni bundan 3 yıl kadar once kullanıyordum ve o zamanlar inanılmaz memnundum.Hani tek bir fondoten hakkımız olsaydı işte bu olurdu diyebilecegim turden..:) Devamında ne zaman eczanelere gitsem bulamamaya başladım ve artık piyasadan kaldırıldıgını ogrendim.Bundan yaklaşık 1 ay kadar once bu ürünün yeniden satışa sunuldugunu internetten okudugumda anda inanılmaz mutlu oldugumu belirtmeliyim.Ve devamında solugu eczanede aldım..3 yıllık hasretin altında biranda görünce bu fondoteni 2 tane alıverip çıktım..:) Eve geldim ve ertesi gün ilk işim makyajımda kullanmak oldu..İşte ilk izlenimlerim..


Öncelikle çok hafif olmayan ancak çokda ağır olmayan orta kıvamda bir yapısı var.Surdugunuz anda ciltte çabuk butunleşiyor.Surdukten birkaç dakika sonra hafif pudrasımlaşıyor ancak bir yağlı cilt fondoteninde oldugu kadar değil..Kapatıcılıgı orta düzeyde.Yani eğerki aşırı bir sivilce,leke izleriniz yoksa eger kapatabilecegni dusunuyorum..

Benim cildim yanaklarım kuruya donuk,genel anlamda karma..Likit formunu almış birisi olarak soyleyemeliyimki surdukten birkaç saat sonra bende bile azda olsa parlama yaptı.Heleki önümüzün yaz oldugunu dusunursek eğer,yağlı ciltlerde biraz daha fazla parlama yapabilecegini dusunuyorum.Normal,kuru yada benim gibi kuruya donuk karma cilde sahipseniz daha uygun olacegını duşunuyorum.



Renk Skalası: Açık,orta ve koyu olmak üzere 3 farklı renk tonu mevcut.Bendeki en açık rengi. Benim ten rengim  dior nude'da 10,ysl teint majeur fondotende 01 numaralarını kullanan birisi için (Nc 15) bende yarım hatta bir tona yakın koyu durdugunu belirteyim..Yinede yapısı ve kapatıcılıgını sevdigim için kullanıyorum şimdilik..

Ciltteki duruşu..: Hafif aydınlık,glowmsi tarzda (tam glowy değil) daha dolgun gosterdigini soyleyebilirim.Eğerki aşırı bir aydınlık yada mucize beklemiyorsanız deneyebilirsiniz.

İçeriği hakkında notlar..:Spf 25 koruma ve termal su içeriyor.Kremsi bir yapıda..

Eski La roche fondoten ve şimdi yeni çıkan arasındaki bazı tespit etttiğim farklılıklar..:

 

  1. -Renk olarak eskiden 5 farklı ton bulunduran fondoten,bu kez 3 farklı renk skalasıyla karşımızda..Bu negatif bir durum olmuş şahsen..Eskiden kullanıdıgım 11 light beige rengi şimdiki en açık ton diye satılan renkle aynı değil.Eskisi çok daha açık bir tondu şimdikine gore..

  2. -Yapı olarak ikiside benzer nitelikte.Gerek kıvamı olsun gerekse akışkanlıgı,ciltteki yayılması benzer özellikte.

  3. -Spf koruma faktorunu,şimdiki verisyonunda artırmışlar.Artı puan..:)

  4. -Ciltteki aydınlık duruşu eskisinde daha bir iyiydi diye dusunuorum performans açısından.

  5. -Her ikisininde surdukten bir sure sonra ciltte butunleşme süreside benzer..

  6. -Yine bir klaskleşen özellik olan La roche Posay termal suyu içeriyor her ikisindede..


Fiyatı:69 tl..Yetkili eczanelerde bulabilirsiniz..

 

Sevgiiler..:)

                                                                                 Paylaşan:Zencefilkız


12 Mart 2013 Salı

Burt's Bees Hand Salve




Merhaba..Uzunca bir sure istemeyerekde olsa ara vermemin ardından yeni bir yazıyla tekrardan karşınızdayım..Cilt bakım ürünlerini hepimiz severek kullanıyoruz.Cildimizi bu ürünlere her ne kadar gönül rahatlıgıyla emanet etmek istesekde,içeriğine bakmadanda yapamıyoruz ister istemez..Doğal içeriklere sahip olması hepimizin öncelikleri arasında..İşte bu markalardan biriside Burt's Bees..

%100'e yakın ve hatta bazı ürünlerinde %100 doğal içerik taşıyanlardan birisi Burt's Bees..Bu markanın bazı ürünleri hakkında daha oncedende birkaç yazı yazmıştım blogda.Bugunde yine bu markanın ürünlerinden birisi olan el bakım kremini paylaşmak istedim sizinle..

İlk izlenimlerim..



%98.08 doğal içeriğe sahip bu krem; kuru,çatlayan eller için üretilmiş..Metal yuvarlak bir kapta bulunan bu kremin kapağını açtıgınız anda okaliptus kokusu bir anda sarıyor etrafınızı..Kaptan bir miktar aldıktan sonra ciltte temas ettigi sıradada daha yoğun fark etmiş oluyorsunuz bu kokuyu.Her ne kadarbu durum bazılarımız için belki biraz rahatsız edici olabilsede beni çokda rahatsız etmedigini soyleyebilirim.Ellere suruldugu anda gayet çabuk emiliyor ve diğer pekçok el kreminde şahit oldugumuz ve bizi adeta kremlerden soğutan yapış yapışlık hissi bu kremde yok! :) Surdukten kısa süre sonra ellerime verdiği yumuşaklık hissini ben çok sevdim:)

Yapısı..:




Okaliptus kokusu içeren,katı balm tarzı vazelinimsi bir yapıya sahip..Görünüşünden dolayı beklenenin aksine,uygulama sonrası emilimi kolay.85 gr gibi bir miktarlada gramaj olarakda oldukça iyi..

İçeriği..: Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, olea europaea (olive) fruit oil, cera alba (beeswax, cire d'abeille), helianthus annuus (sunflower) seed oil, lavendula hybrida (lavandin) oil, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil, eucalyptus globulus oil, lavandula angustifolia (lavender) flower oil, tocopherol, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, glycine soja (soybean) oil, canola oil (huile de culza), linalool, limonene.

Sizde benim gibi soğukta kuruyan adeta çatlayan ellere sahipseniz bu krem birebir:) Burt's Bees ürünlerini Boyner magazaları ve bazı yetkili eczanelerde bulabilirsiniz.

Sevgiler..

                       

                                                                                  Paylaşan:Zencefilkız