28 Nisan 2013 Pazar

Alışveriş..Yeniler..:)

Merhabalar..Bugun sizlerle birkaç gündür aldıklarımı paylaşmak istedim.



Perricone Md Vitamin C Ester 15: Bu ürünü uzunca bir zamandır netten araştırıyordum.Güneş lekelerini düzelten,kolojen miktarını artırma gibi cilt üzerinde ciddi etkileri olan,bunları yaptığını vaadeden bir serum kitiydi kendisi..Özellikle 1 hafta gibi bir sure içerisinde bu etkileri ciddi anlamda gosterdiğini söyleyen peçok yazı okudum.Merakıma yenik düşerek aldım en sonunda.İçeriğinde saf %15 c vitamini bulunuyor.Bakalım,denedgim zaman izlenimlerime buradada paylaşacagım..


Murad Clarfying Cleanser Temizleme Jeli:4 senedir cilt ritüelimde bulunan temizleyicimin baya baya azaldıgını fark ettim ve hemen yenisinide almayı uygun gordum:) Karma yada yağlı cildiniz varsa,( benim cildim kuruya donuk karma) bu temizleme jeli uygun olabilir..Fiyatı:99 tl..

 

Murad Clarfying Toner:Aynı serinin toniği,yıllardır memnun kaldıgım için bunuda o arada yedeklemek istedim.Fiyatı:88 tl



The Balm Meet Matt(e) Nude:Balm'ın yeni çıkan paleti..Gratis raflarında görünce adeta aşık oldugum bir paletti bir süredir.Sonunda aldım:)Mat,günlük kullanılma uygun renkler barındırıyor içerisinde. Fiyatı:67 tl..

 

L'oreal Lumi Magique Fondoten:Loreal'in ulkemizde yeni çıkan fondoteni.Aydınlık,glowy gostermeyi vaad eden bir ürün.Yağlı bir cildiniz varsa belki biraz parlama yapabilir.Normal,kuru,karma ciltlere daha uygun diye dusunuorum.Fiyatı:39.90 tl..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                     Paylaşan:Zencefilkız

23 Nisan 2013 Salı

Kerastase Saç Bakım Maskeleri

Merhabalar..Bugun sizlerle Kerastase'in maskeleri üzerine detaylı bir inceleme yapacagım.Uzun yıllardır kullandıgım,denediğim,sevdiğim,sevmediğim ürünlerinden bahsetmek istiyorum.Gelelim bu maskeler hangileriymiş bir bakalım..




Kerastase Nutridefense Maske:Bu maskeyi ilk aldıgımdan beri sanıyorum bir 6 yıl kadar geçmiştir. Nem verme özelliğiyle bilinen bu maskenin amacı ozellikle kuruyan saçlara nem kazandırmak.Turuncu serisi zaten bildiğimiz üzere kuru saçlar için bir tür nem veren seri..İşte bu maskede o serinin nem maskesi.1,2 ve 3 numaraları bulunmakta.(Eskiden 3 numarası Masquintense olarak geçiyordu fakat o maske artık kaldırıldı ve yerine nutri-thermique geldi.O urundende birazdan bahsedeceğim.)Bu numaralar ozellikle saçın kuruma duruma gore,yani ihtiyacına gore belirlenmiş.Şöyleki;1 numarası kuruya donuk ve aşırı kuru olmayan saçlar,2 numaralı olanı saçın kuruluk duzeyi orta duzeyde olanlar ve 3 numarası ise aşırı kuru saçlara nem vermek amacıyla tasarlanmış.Bendeki 2 numaralı olanı. Maskenin uygulama şekli diğer pekçok bildiğimiz maske uygulamalarıyla aynı.Ama ben yinede kısaca bahsedeyim.Banyodan sonra aşırı ıslaklıgı/nemi alınmış saçın boy ve uçlarına(Saç diplerine değirmeden,uçlara yoğunlaşarak) hafifçe masaj yapıp yedirerek uyguluyorum ve ardınran streç boneyle kapatıyorum.Ardından 4-5 dak kadar fön makinesi tutarak maskenin ısıyla daha iyi bir şekilde saça nufuz etmesini sağlıyorum.Devamında 20-30 dak kadar bekleyip duruluyorum.(Saçın kuruma ihtiyacına gore daha az veyada dahada çok bekletebilirsiniz.)

*Bu maskeyi oldukça begendiğimi söyleyebilirim.Saçları yumuşak tutuyor ve elektriklenmesini azaltıyor diyebilirim.(Elektriklenme aslına saçın zaten nemsizlik sorunundan dolayı yaşandıgı ve bu maskede zaten nem verme amaçlı oldugu için azaltıyor az da olsa.)

**İçeriğinde glikoz,özel proteinler,buğday proteini,lipidler bulunmakta..




Kerastase Chroma Richie Maske:Bu maske aslında boyalı,röfleli saçlar için.Boyalı saçların ışığını daha iyi yansıtmak adına saça parlaklık verme amaçlı üretilmiş.Benim saçlarımda boya yok ancak parlaklık verme amaçlı bende ara ara kullanıyorum ve çokda memnunum.Özellikle ekstra ozen gostermem gereken zamanlarda saçıma(daha guzel gozukmesini dusundugum,özen gösterdiğim zamanlar için) uyguluyorum.Maske Savaşları-2 yazımdada bu maskeden bahsetmiştim.tıkkk 

Yapısı kremsi ve kokusuda gayet guzel.Saça uygulama şekli nutridefense ile aynı şekilde.


Kerastase Nutri Thermique Maske:Bu maske Kerastase'ın turuncu serisindeki nutridefense'nin bir üst kademesi olan(çok kuru saçlar için) bir maske.Aslında Masquintense'nin yerine gelen bir maskeymis bu maske kuaförümün bilgilendirdiğine göre.İzlenimlerime gelecek olursak..

*Bu maske hem çok kuru saçlara nem vermek amaçlı hemde duzleştirici/maşa gibi yuksek ısılara maruz kalan saçı daha çok ısıdan koruma amaçlı üretilmiş.Özellikle bu maske uygulandıgı zaman, duzleştirici/maşa ısısına maruz kalan saç ısıyla beraber bu maske aktive olarak saçta bir tür kalkan görevi görüyor.Beğendiğmmi diye soracak olursanız cok da bir artısını göremedim ben şahsen. Yani ısıdan koruyucu çok  bir özelliği yok bana gore.(Hatta devamında kerastase'in yine aynı serisinde bu ürünün devamı olan bir nevi tamamlayıcı ozelliği olan nutri-thermique fon oncesi süt/kremini kullanmama ragmen) Nem verme özelliğinide gayet sıradan ve yetersiz buldum. Yinede bununla ilgili ayrıntılı bir yazı olarak şu yazımda bahsetmiştim. tıkkk Bir kutuyu ısrarla bitirdim ancak tekrardan almadım.



Kerastase Age Recharge Maske:Yaşlanma karşıtı serisinin maskesi..Saça enerji ve sıkılık kazandırma amaçlı üretilmiş. Kullanılma amacı şöyle ki; Özellikle saçınızda kırılmadan ziyade,(saç kırıklarına karşı pek bir etkisi yok) Saç uçlarında incelme olan,(Röfleden,boyadan sonra saçın lastik gibi uzaması tabiri..) olan saçlara daha çok veriliyor.İçeriğindeki hayat çimentosu bileşeniyle saçı sertleştirerek dayanıklılık ve saça kalınlık kazandırıyor.(Bunu kendimde gözlemledim.)

*Saç kırıkları yaşayan veyada nemsizlik sorunu olanlar bu maskeyi tercih etmemeli..Zira,bu maske saça nem vermez.Saçın dayanıklılıgını artırır.


Kerastase Masquintense Maske:Bu maskeden yukarıda bahsetmiştim ancak buradada kısaca değinmem gerekiyor.Bu maske özellikle aşırı kuru saçlar için.Bir tür nem bombasıydı.Bombasıydı diyorum çunku artık üretilmiyor ne yazıkki..Keşke yeniden olsada alsam diyebileceğim bir maskedir kendisi cunku..Nem vermesi saçı yumuşacık yapması bizzat gözlemlediğim bir üründü..Yerine nutri-thermique geldi ama bana gore bu maskenin yerini doldurmuyor diye dusunuorum..

Not:Kerastase Elixir Ultime serisininde bir maskesi çıktı geçtiğimiz gunlerde.Bende aldım devamında ancak kullanmaya fırsatım olmadı henuz.Biraz kullandıktan sonra onunda yazısını paylaşacagım ilerleyen gunlerde..

Sevgiler..:)

         

                                                                            Paylaşan:Zencefilkız



21 Nisan 2013 Pazar

Chanel Parfumlere kısa bir bakış..:)

                                         - Chanel Parfumlerim-

Merhabalar..Chanel'in bazı parfümlerini bugun sizler için mercek altına alacagım..Bu yazıyı bir okuyucu arkadaşımın istegi üzerine yazılacaklar arasından öne aldım ve sizlerle paylaşmak istedim.

Kullandıgım Chanel parfümlerim ve hakkındaki izlenimlerim..



Chanel no.19:

Bendekiler Eau d.parfum,eau d.t.,ve 7.5 concantre(parfum)

İsim tarihi:Bu parfum adını Coco Chanel'in dogum gunu olan  19 Ağustos'tan almıstır.

İçeriği:Floransa Süsenleri,mayıs gülleri.Son notaları daha bir sabunsu diyebilirim.

İzlenimlerim..:Hafif ağıra kaçan ama yinede tatlı bir kokusu var.Özellikle her bayanın hayatı boyunca bir dönemde olsa kullanması gereken ilk 5 parfümden birisi oldugunu dusunuyorum.Kalıcılıgı orta düzeyde.Bende öyle oluyor en azından.Sürdükten bikaç saat sonra fasla bir kalıcılık olmuyor açıkçası..Yaş skalası..:Her yaş gurubuna hitap eden bir koku oldugunu dusunuorum.

Chanel Coco Mademoiselle:




Biraz sade,birazda maskülen ve temiz bir koku..ve bir o kadarda kadınsı..

İçeriği:Gül,yasemin barındırıyor.Çiçeksi,tatlımsı bir yapıda..Oryantal bir koku..

üst notalar:bergamot,sicilya greyfurtu

orta notalar:doğu yasemini,gül

alt notalar.:vetiver,patçuli,vanilya,beyaz misk

Sanki biraz kremsi tarzında bir koku diyede niteleyebilirim.

İzlenimlerim..:Dahada yoğun gül kokusu benim tenimde baskın duruyor diyebilirim.Genç bayanlar içinde gayet uygun..Kalıcılıgı gayet iyi.Yazdan ziyade kışın daha uygun bir koku oldugunu dusunuyorum.

 

Chanel no.5:



En çok ismini duydugumuz parfumlerinden biri.Tıpkı Marlyn Monroe'nunda tercihi gibi..:)Bir çiçek buketi,sandal ağacı,gül ve yasemin..

İzlenimlerim..:Pekçogunun oldukça ağır buldugu bir koku aslında.Ama yinede vazgeçilmezimiz bir çoğumuzunda..:) Özellikle kışa uygun bir koku oldugunu belirtmeliyim.Yazın ağır gelebilir.40 yaş ve üzerine daha uygun bir koku diyenlerimiz vardır çoğunlukla..:)

Bendeki 7.5 ml olan konsantre de denilen en yoğun olan parfum tipi.Özellikle daha ozel geceler ve akşamlar için tercih edilebilecek bir parfum..

 

Sevgiler..:)


                                                                                  Paylaşan:Zencefilkız


                                                                               

Chanel Correcteur Perfection Concealer


Chanel'in Perfection Lumiere fondotenini duymuşsunuzdur.1 seneden biraz daha uzun bir suredir ülkemizede geldi.(Her ne kadar en açık rengi olarak B20 bulunsada şuan için..) Bugun sizlere tanıtacagım ürün ise işte bu fondoten serisinin bir diğer üyesi olan perfection concealer..

 

Yapısı:Oldukça ince bir yapıya sahip ve gayetde akışkan.Likit formlu bir ürün.Fırçasını kabından çıkardıgınız anda sürerken parfüm kokusunu hissediyorsunuz.(Gül tarzında bir koku.Özellikle kokulu ürünlerden hoşlanmayanları belki biraz rahatsız edebilir.)




Kapatıcılıgı..:Orta düzeyde.Eğerki geçen fakat cildinizde iz bırakan kırmızımsı sivilce izleriniz varsa bunları oldukça iyi bir şekilde kapatıyor.(izler cok derin değilse eğer)

Renk tonu..:Bendeki 10 Beige Clair.Adı üstünde bej tonlarında.Ancak sürdükten sonra çok sarımsı durmadgını soylemeliyim.Ki benim cildim daha çok notr tonlarındadır.

Diğer İzlenimlerim ve kendimce notlarım..:

-Kalıcılıgını gayet başarılı buldum.Sürdüğünüz zaman eğerki birde hafifçe pudrayla sabitlerseniz kalıcı oluyor.

-Aleji vs gibi şikayetler yaratmadı.

-Gramaj olarakda oldukça iyi.7.5 gr..

-Makyajla güzel bir bütünlük sağlıyor,ciltte parça parça durmuyor.

-Benim cildim kuruya dönük karma.Bende herhangi bir parlama veyada yağlı bir his bırakmadı.

Fiyatı:100 tl..

 

Sevgiler..:)

                                                                                  Paylaşan:Zencefilkız


17 Nisan 2013 Çarşamba

Estee Lauder Sparkling Clean Mask

Merhabalar..Bu maskeyi 3.5 senedir aralıklarla kullandıgımı belirtmeliyim.Aralıklarla diyorum cunku arada farklı markalarda deneyerek çeşitli alışveriş kaçamakları yaptgımıda itiraf etmeliyim:) Bu urun hakkında yorumlarıma gelirsek eger..




Yapısı:İçerisinde orta derecede granüller barındıran beyaz/yeşilimsi tarzda kremsi yapıda bir tür kil maskesi. İlk sürdüğünüz dakikada zaten granüllerin varlıgını hemen fark ediyorsunuz.Özellikle hassas cilde sahip kişiler yada granül yapısından hoşlanmayanlar tercih etmemeli diye dusunmekteyim yinede..


Kullanılışı:Bu maskenin 2 amaçlı kullanım yontemi var aslında.Öncelikle asıl kullanılanından (Esas olanı bu aslında) bahsetmek istiyorum.Temizlenen cilde (temizleme jeli,sütü,yada köpüğü..vb..hangisini tercih ediyorsanız.temizledikten sonra kil maskesi uygulama aşamasında) uyguluyorsunuz.Göz çevresine getirmeden tabikide..Ardından 12-15 dk bekliyorsunuz.(Daha çok hassas cilde sahip kişiler veyada haftada 1 defadan çok uygulamak isteyenler için-ki bu durum iki defayıda geçmemeli..Devamında yuzu dairesel hareketlerle yıkıyorsunuz.İçeriğindeki granüller bu sırada 2.bir peeling görevinide yerine getirmiş oluyor.(Buyuk granüller içermesini sebebide bu.Bi nevi daha çok arındırma hedeflenmesi)


İzlenimler..:Haftalık rutin derinlemesine cilt temizliği gunumde yapmış oldugum bu maskeyi uyguladıktan sonra aynaya baktıgım zaman gerçektende daha arınmış bir cilt gördüğümü itiraf etmeliyim.Birde bu maskenin farklı bir amaç için kullanmayı keşfettigim bir yöntemde bahsetmeliyim size..Diyelim birdenbire yuzunuzde beliriveren bir sivilce var ve budurum acayip canınızı sıkıyor.Yatmadan once nemlendiricinizden sonra sivilcenin tam üzerine gelecek şekilde bu maskeden bir miktar sürüyorsunuz.2 saat kadar sonra yıkıyorsunuz.Bu uygulamayı 2-3 gün kadar üst üste yaptıgım zaman çok daha küçülmüş bir sivilceyle karşılaştıgımı soyleyebilirim.Oldukçada kurutmuş oluyor.


Kimler tercih etmeli..??:Özellikle aşırı yağlı,yağlı,karma ciltler için uygun.Kuru,kuruya donuk (yanaklarda aşırı kuruma olan)ve özellikler baya hassas olan ciltler için çok uygun olmadıgını soyleyebilirim.


Fiyatı:105 tl..

                                                                                                                  

                                                                              Paylaşan:Zencefilkız



15 Nisan 2013 Pazartesi

Bir Alışveriş Gününden Kalanlar..:)

Merhaba.Bugun uzunca bir suredir yazmadıgım tarzda bir postla karşınızdayım.Haftasonunu bir süreliğine kendime ayırdım ve birkaç mağaza sonucu aldıklarımı sizlerlede paylaşmak istedim.İçlerinde cok severek kullandıklarım fakat biten yenilenen ürünlerde vardı,ilk kez aldıklarımda..


Oncelikle The Body Shop'a ugrayarak başladım günüme ve Leona Lewis'in özel koleksiyonundan bir suredir aklımda olan shimmer paletlerinden aldım.01 ve 02 numaraları..47.90 tl fiyatları..
Flormar Wild Collection Blush:Bu allıgı %50 indirim oldugunu gordugum için denk gelmişken almak istedim.Kalıcılıgı fena değil gibi.Şeftali tonu benim aldıgım.
Flormar Wild Collection Lipstick:Kahve tonlarında bir ruj..Bu da indirimden alınmış bulunuldu..:)




Fekkai Salon Glaze Clear Shine:Bu spreyi ilk defa aldım açıkçası.Artık ülkemizden Fekkai ürünleri yavaş yavaş piyasadan çekildiğini duydugumdan beridir elimde olmayan ürünlerindede alır oldum arada..Daha önceleri Glossing Şampuanından çok memnundum fakat artık o ürünüde bulamadıgım için kalan benzer ürünlerle yetinmeye çalışıyorum.69 tl fiyatı
Fekkai Coiff Bitiş Kremi:Yine ilk defa aldıgım bir ürün..Fön/şekillendirme sonrası son bitiş için kullanılan bir krem.Bir tür briyantin benzeride diyebiliriz.
Estee Lauder Sparkling Clean:Kil maskem bittiği için tekrardan aynı üründen aldım.108 tl fiyatı
Estee Lauder Perfectly Celan Peeling:Aynı serinin peelingide diyebiliriz.Bu ürünü ilk defa aldım.Kullandıkça yorumlarımı içeren bir yazı gorebileceksiniz ilerleyen günlerde..Fiyatı:105 tl




Deborah Allık:Pembe tonlarındaki bu allıgın verdiği rengi begendiğim için aldım.24 tl idi fiyatı hatırladıgım kadarıyla.

Essence Pembe far:Town koleksiyonundan bir fardı kendisi.Uçuk pembe tonlarında..
Essence waterproof göz kalemi:Siyah renkte bir göz kalemi.İlk defa aldıgım bir ürün oldu.
Nyx Taupe Allık:Bu allıgı uzunca bir süredir aramaktaydım.Douglas'ta denk gelince bianda atıldım resmen standa desem yeridir:) Bronzer yada kontur amaçlıda kullanılabilir.Ben kontur amaçlı kullanmayı planlamaktayım.29.90 tl fiyatı.
Allesandro Ojeler:Douglasta gördüğüm bu ojelerin rengini begendiğim için aldım açıkçası.İlk defa bu markanın ürünlerinden almış oldugum için pek bir fikrim yok henuz..




Dior Allık:Pembe tonlarındaki bu allıgı haftasonu olan ykm'nin indiriminden aldım.54 tl'ye geldi.
Dior Shimmer Powder:Pembe-altın tonlarını içerisinde barındıran bu pudrayıda yine ykm indiriminden aldım.İçerisinde her ne kadar simler barındırsada kullanışlı bir ürüne benzediğini düşünüyorum.Özelliklede yazın bronz tenle beraber kullanıldıgı düşünülürse;)
Estee Lauder Day Wear Nemlendirici:Aslında oil free olanınıda alıcaktım fakat şimdilik yaz oncesi hala cildim özellikle yanak bölgem kuruluklar açısından oldukça hassas oldugu için şimdilik bunu tercih ettim.Bu kremle ilgili yorumlarımıda ilerleyen günlerde özel bir yazı altında paylaşacagım..




Kerastase Fibre Architechte Çift Fazlı Serum:Uzunca bir suredir aralıklarla kullandıgım ve oldukça memnun kaldıgım bir serum..Elimdeki yeni yeni bitince tekrardan alma geregi duydum.Saçlar banyodan sonra kurumaya yakınken boy ve uçlara (özelliklede uçları hedef alarak) Birkaç pomba sıkıyorsunuz ve ardından saçları geniş dişli bir tarakla tarayıp kurumaya bırakıyorsunuz.Saçlardaki kırıkları onarmaya yardımcı olan bu serum bu konuda başarılı diye dusunuyorum.Fiyatı 115 tl..
Elidor Saç bakım maskesi:Saçımın neme ihtiyaç duydugu zamanlarda kullandıgım ve sevdiğim bir maskedir kendisi.Market ürünü olmasına ragmen performansını orta duzeyden yuksekte buldugumu soylemeliyim.12.90  fiyatı..
Elidor Saç bakım spreyi:Bu spreyi yeni gordum markette açıkçası.Yeni çıkmış anladıgım kadarıyla.Maskeden sonra banyo sonrası saç bakımını tamamlayıcı ozellikte.9 tl idi fiyatı yanlıs hatırlamıyorsam.
Alışveriş dolu bir haftasonum boylece sona ermiş oldu..Sevgiler..:)

                                                                                             

                                                                                    Paylaşan:Zencefilkız