27 Ağustos 2013 Salı

The Balm Mary-Lou Aydınlatıcı



Merhabalar..Bugun uzunca bir aradan sonra bir makyaj ürünü yazısıyla karşınızdayım.Bahsetmek istediğim bir çeşit aydınlatıcı..

Aydınlatıcı pekçogumuzun makyajında özellikle kullandığı ürünlerden birisi belkide..Yüzümüzde belirginleştirmek,güzel bulduğumuz taraflarımızı adeta dahada ortaya çıkarma amaçlı yapmış olduğumuz bir nevi makyaj hilesi..Daha aydınlık,daha ışıltılı çok daha taze bir görüntü için tercih ediyoruz çoğu zaman..


 

Mary lou Aydınlatıcı Balm markasının meşhur ürünlerinden bir tanesi aslında..Çoğu zaman Gratis'in indirim günlerinde sabahın erken saatlerinde ilk tükenen ürünler arasında oluyor genellikle tespitlerime göre..:) Bu bilgiye dayanarak birazda rahatça söyleyebiliyorum bunu aslında..Çok tercih edilen bir ürün diye..Gelelim bu ürünün özelliklerine..






-Ben şahsen elmacık kemiklerine,kaş altına,çeneme,göz pınarına uyguluyorum bu aydınlatıcı..

-Az miktarı hemen yetiyor diyebilirim.Pigmentasyonu oldukça yoğun..Dikkatli kullanılmalı diye düşünüyorum dolayısıylada..Yoksa biranda diskotopuna dönüşmeniz kaçınılmaz olabiliyor çünkü..

-Doğal bir aydınlık veriyor diyebilirim.Öyle ben burdayım cinsinden bir tur parlaklık ve aşırı parıl parıl simlilik durumu bu aydınlatıcıda yok..Tam ayarında bir durum diyebilirim.

-Renk tonu olarak hafif pembeye kaçabilen,bir tür şampanya tonu diyebilirim.

-Kalıcıgınıda ben başarılı buldum şahsen..

-Bazı zamanlar sadece özel olarak göz pınarına uyguluyorum.Böylece gözlerim çok daha aydınlık görünüyor.Bir tür göz makyaj tamamlayıcısı oldu benim için..

 

 

Fiyatı:40 tl..

 

Sevgiler..:)

                            

                                                                         Paylaşan:Zencefilkız

20 Ağustos 2013 Salı

Caudalie Uzum Suyu



Birkaç senedir ara ara kullandığım ozellikle cilt bakımına ek olabilecek ancak son derece etkili ve güzel bir ürün diyebilirim bu sprey için..

 

La roche Posay,Avene gibi birçok dermokozmetik markanın mineral spreyine alternatif olabilecek bir ürün.. İçerikleri her ne kadar aynı olmasada görevleri benzer nitelikte..Özellikle plajda,dışarda sıcak havalardan bunaldığınızda serinlemek için bile kullanabileceğiniz ve bunu yaparkende cildinize nem verebilen bir sprey..%100 organik suyu..Kullandıgım ilk zamanlarda ilginç gelmişti birazda garipsemiştim diyebilirim size..Ama zaman içerisinde gerçektende sevdim bu ürünü..Sıklıkla kullanıyorum..

 

Kullanım Alternatifleri..:

-Hafif nem vermek,cildin nem düzeyini artırma amaçlı kullanılabilir.

-Cildi tahriş eden,epilasyon vb uygulamalar sonra cildi rahatlatma amaçlı kullanılabilir.Şahsen benim alerji olabilecek durumlar için yanımda muhakkak bulunduruyorum.

-Bir çeşit tonik görevide görebiliyor.Ama bu bildiğimiz gözenek sıkılaştırıcı özelliğinden ziyade,cilde nem verme amaçlı olabilecek nitelikte..

-Cildi sakinleştirici özelliği ilede bilinen bu üzüm suyu,içerdiği antioksidan özelliği ile de cildi besliyor diye düşünüyorum.

-Yazları özellikle plajda sıcaktan bunaldığınız yada cildinizin kuruduğunu düşündüğünüz anda iki fıs fıs diye düşünerek hemen kullabilirsiniz,ben öyle yapıyorum mesela:) Güneşle temas edince cilt leke yaparmı acaba derseniz eğer,bende böyle bir etki yapmadı diyebilirim..

-Kılcal damar sorunu olan ciltler için yüzümde acaba ekstra bir durum yaratırmı diye dusundugum halde böyle bir etkide yaratmadı bende..

-Yuzume,koluma,bacaklarıma..kısacası nemsiz bulduğunuz bölgelere uyguluyorum ben zaman zaman..Seyahat boyunuda sıklıkla çantamda taşımaya gayret ediyorum.Çok daha pratik oluyor böylece..

 

-Begendimmi diye sorarsanız eger,evet beğendim..:) Kesinlikle!! ..:))

 

Fiyatı:200 ml olanı 57 tl idi benim en son aldığımda..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                          Paylaşan:Zencefilkız

19 Ağustos 2013 Pazartesi

(Haftalık) Cilt bakım Rutinim

Merhabalar..Sizlerle bu yazımda cilt bakımımda kullandığım ürünlerden bahsetmek istedim..




Haftalık cilt bakım rutinim..

 

Temizleyici:Cildimi ilk önce temizleyerek başlarım güne..Akşamda aynı şekilde bu uygulamam başlar.. Benim cildim karma (kuruya donuk kışa doğru) olduğu için genellikle jel bazende köpük tarzındaki ürünleri tercih ediyorum. Birkaç yıldır bu temizleyiciyi aksatmadan severek kullanıyorum. Murad Clarifying Cleanser temizleme jeli.. Cildi aşındırma yapmadan ama etkili bir şekilde temizliyor.Bunu kullandıktan sonra özellikle cildimin daha iyi temizlendiğini ve siyah noktalarda azalma olduğunu gözlemledim..



Tonik:Cildin ikinci adımı olmazsa olmazı toniklemek..Özellikle temizleyiciden arta kalan kalıntıları cilt üzerinden uzaklaştırmak ve cildin ihtiyacına gore ekstra ozellik olarak (kuruya nemlendirmek, yağlıysa içerdiği alkol oranıyla bir miktar yağı çözerek cildi dengelemek,matlaştırmak..Kısacası cildin ph'nı dengelemek..) cildin temizliğinde ikinci adım olarak kullanılır.

Ben Murad Clarfying Toner kullnıyorum.Aslında şöyle bir düşüncem var.Özellikle temizleyici ve toniği aynı markadan ve hatta aynı seriden seçtim..Neden derseniz,iki ürün birbirini tamamlayan özellikte olduğu için gerek yapı gerekse işlev gereği daha eksiksiz bir bakım elde etmek adına bu tarz aşamalarda aynı markayı tercih ediyorum özellikle..Bu illa Murad olacak diyede bir kural yok..Başka cilt tipinize uygun bir markada seçerek böyle bir kombin oluşturabilirsiniz cilt tipnize ve ihtiyacınıza uygun olarak..

Nemlendirici: Bu aşama gerçekten önemli..Özellikle tonikler genel yapı itibariyle azda olsa cilt üzerinde bir miktar aşınmaya neden oldukları için (dengelemek,temizleme aşamalarından dolayı..) cilt üzerindeki geçici sureyle kaybolan nem seviyesini dengelemek ve cildin basit suyu dediğimiz nem oranını ayarlamak adına seçimimiz önemli..Çeşitli cilt tiplerine göre nemlendiriciler mevcut..

Kuru ciltler için daha çok yağ bazlı,karma ve yağlı ciltler için su bazlı urunleri tercih etmekde fayda var diye düşünüyorum..Ayrıca karma yada yağlı bircildiniz varsa matlaştırıcı,yağlanmayı dengeleyeci özellikte bir nemlendirici kullanmanızı önerebilirim..

Benim sabah ve akşamları kullandığım nemlendiriciler ayrı ayrı..Cunku sabahları ozellikle cildimi hem makyaj yaptığım zamanlarda makyaja hazırlayıcı hemde gun içerisinde cildim karma olduğundan dolayı t bölgesindeki parlamayı dengeleyici ve gün içerisinde yine güneşe maruz kalabileceğimi göz önünde bulundurarak spf içeren bir nemlendirici kullanıyorum.

Günduz kullandığım nemlendirici:



                                                        Clarins su bazlı nemlendirici..


Not:Akşamlarıyla spf içermeyen bir nemlendirici kullanıyorum.

Serum..:

Akşamları öncelikle serum uyguluyorum cildime.Benim kullandığım Estee Lauder Advanced Night Repair Serum..



Nemlendirmesi gerçekten muhteşem.Gece bu ürünü sürdüğüm zaman ertesi gün yumuşacık bir ciltle uyanıyorum.Ayrıca,zaman içerisinde cildime böyle bir ışıltı,aydınlık geldiğinide fark ettim.Cilt lekelerine de faydası var.Tamam,bu konuda mucize vaadetmiyor belki,ama yararı var gerçekten.En önemli özelliği, gündüzki güneşin olumsuz etkilerini bloke etmesi.Güneş ve diğer dış çevrenin cilde karşı olumsuz etkilerini onarmaya çalışıyor.Eğer gündüz,dışarı çıkmadan önce,nemlendirici öncesi kullanırsanız eger güneşe karşıda cildinizi daha fazla korumuş olursunuz.Yani bir nevi,güneş koruyuculukda yapıyor.Görüntüsü ve içeriği sizi korkutmasın. Denildiği gibi antiaging bir ürün değil.Yani daha doğrusu illa olgun yaşların kullanması gerek diye birşey yok.Bu konuda Estee Lauder uzmanıyla konuştum.Kendisi,genç ciltlerinde bu ürünü kullanabileceğini söyledi.Eger 20li yaşlarda bu ürünü kullanırsak eger geleceğede yatırım yapmış oluyoruz aslında.Çevresel faktörler ve özellikle güneşin gündüz ciltte bıraktığı olumsuz etkileri onarmaya çalışıyor çünkü.Kırklı yaşlarda oluşan olmusuzlukları onarmaya çalışmaktansa bu yaşlarda önlem almak en mantıklısı gibime geliyor şahsen benim..

 

Peeling uygulaması:  Haftada 1-2 defa uyguladığım cilt üzerindeki ölü hücreleri atmaya yardımcı bir uygulama..Dermalogica Daily microfoliant benimkisi.. (Dermalogica peeling hakkındaki detaylı yazıma bakma isterseniz..:tıkkk)Akşamları cildimi temizledikten sonra az miktarda elimi ıslatıp ardından 1 çay kaşığı kadar bu urunden alarak cildime dairesel hareketlerle uyguluyorum 1 dakika boyunca.Devamında cildimi ılık suyla yıkıyorum.. Eğerki daha derin bir temizlik uygulaması yapacaksam Kanebo'nun ipek özütü içeren peelingini tercih ediyorum..Kanebo'nun silp peeling powder adındaki ipek özütü içeren peelingi özellikle derin temizlik uygulaması yaptığım 2-3 haftada 1 defa kullandığım zamanlarda daha yararlı oluyor diye düşünüyorum.Aslında derin temizlik derken sizi yanıltmasın..Bu ürünün öyle aşırı cilde yükleyici bir durum olduğundan değil,Dermalogica'nınkini daha çok günlük peeling amaçlı kullandığımdan dolayı ekstra peeling amaçlı kullandığımdan dolayı 2-3 haftada bir birde bu peelingle uygulama yapıyorum.Kanebo'nun ipek özütlü peelingi hani  bazen fazla makyaj yapmaktan, bazende daha derin temizliğe ihtiyaç duyduğu zamanlar olur cildimizin,o zamanlarda cilt üzerinde bir tür kalınlaşmada dediğimiz boynuzumsu bir tabaka olur,işte onu daha çok giderme amaçlı kullandığını dusundugum,bu konuda daha yararlı olduğuna inandığım bir peeling kendisi..


Maske: İki çeşit maske uyguluorum.Bir tanesi temizleme amaçlı olarak kil maskesi.. Kil maskesi olarak Estee Lauder Sparkling Clean kil maskesi..


Ardından 1-2 saat zaman geçtikten sonra nem maskemi uyguluyorum.Arka arkaya uygulamıyorum cunku özellikle kil maskesi uygulamasından sonra gözenekler açık olacağı için ve her ne ürün kullanırsanız kullanın (nem verici serum,nem maskesi,nemlendirici..) bu gözenekleri o anda dolacağını dusundugum için aradan 1-2 saat zaman geçtikten sonra bir diğer maskem olan nem maskemi uyguluyorum.

Ekstra olarak..:

Sabahları makyaj yapmadan once ozellikle gözeneklere fondöten,pudra gibi urunlerin dolmasını önleme amaçlı,makyaj bazından sonra ve fondöten vs urunler öncesi kullanılan, gözenekleri sıkılaştıran ,daha doğrusu gorunumunu azaltan zaman içerisinde küçülten (makyaj yaparken aynı zamanda tedavi edebilen bir urun olduğunu düşünüyorum.) Mac'in refined zone urununu  kullanıyorum.Gozenekleri daha görünmez kılan bir urun şahsen..Makyaj öncesi cilt bakımımda olmazsa olmazım diyebilirim..Bu urunle ilgili bir yazı daha önceden yazmıştım.Dilerseniz.. Buradan.. tıkkk bakabilirsiniz..

 

Benim genel cilt bakım rutinim bu şekilde..Siz neler uyguluyorsunuz..?? Guzel bir cilt hepimizin bir noktadan sonra genel amacı sanıyorumki..

 

Sevgiler..:)


                                                                         Paylaşan:Zencefilkız

16 Ağustos 2013 Cuma

Lancome Hydra Intense




Dönem dönem her cildin nem maskesine ihtiyacı oluyor sanıyorum.Özellikle kış aylarında cilt bariyerinin kurumasından ötürü ekstra ihtiyaç duyulan bu maskelere bende başvuruyorum zaman zaman..Düzenli kullanmıyorum çünkü cildim karma olduğu için yaz aylarında bu tarzda ürünler bazen fazla gelebiliyor cildime..Bugün sizlere nem maskelerinden birisi olan Lancome'unkinden bahsetmek istedim..

 Özellikleri..:

 -Normal,kuru ve karma ciltler için uygun olduğunu düşünüyorum.Yağlı ciltler için bu maske gerek yapısı gerekse içeriği gereği fazla gelebilir kanısındayım.Benim cildim kuruya dönük karma olduğu için (yazları karmaya daha yakın oluyor.) rahatlıkla kullanıyorum. Haftada 1 defa (kışları bazen 2'ye çıkabiliyor bu sayı) özellikle kil maskesi uygulama sonrası cildime uygulayarak, kil maskesinin temizlerken oluşturduğu cildin üzerinde nem bariyerinde oluşturduğu kısmende olsa hasarı önleme amaçlı kullanıyorum.Devamında 10-15 dakika bekletip bir kağıt havlu peçeteyle fazlalıkları alıyorum.Eğerki cildim o donem yeterince maske istemiyorsa o zamanla ekstradan suyla durulamamda gerekebiliyor.

 

Yapısı: Kalın bir yapısı olduğunu söyleyebilirim.Hatta o kadarki,cildime sürdükten sonra baya yapış yapış bir his bırakıyor.Bu konuda benden sınıfta kaldı diyebilirim.. Sürümü zor bana göre..

 

İzlenimlerim..: Ozellikle kış ayları gibi cildimi kuru hissettiğim dönemlerde bu maskeyi yanaklarıma daha fazla yoğunlaşarak uyguluyorum.Devamında bazen cildimin hassaslaştığı,kurudugunu hissettiğim dönemlerde maskeyi sürdükten sonra tum gece cildime bırakıyorum.Ertesi sabah uyandığımda yuzumu yıkadığım zaman cildimin daha yumuşak ve neme doymuş olduğunu gözlemledim..Her ne kadar yapısını ve cilde sürdükten sonraki bekleme suresini sevmesemde (o sürdükten sonraki cilt üzerindeki tabaka hali bu maskede beni biraz rahatsız etti cunku..) nem vermesini başarılı bulduğum bir maske oldu kendisi..

 

Sonuç olarak bu maske için memnuniyetim orta düzeyin biraz üstünde..Dönem dönem kullandığım bir maske olarak kalıcaktır kendisi diyebilirim..

 

Fiyatı:108 tl..

 

Sevgiler..:)

                                                                          Paylaşan:Zencefilkız

 

 

15 Ağustos 2013 Perşembe

Fekkai Shea Mask

Frederic Fekkai markasını duymuşsunuzdur belki..Saç bakımı konusunda usta firmalar arasında bulunan bir marka..Bu markanın Shea yağı özlü saç bakım maskesini kullandım,hatta bir tüp bitirdim ve sizlerle bu ürünle ilgili izlenimlerimi paylaşmak istedim..


Ne işe Yarıyor..??:Özellikle kuru,çok kuru,hassaslaşmış ve nem takviyesi gerektiren durumlarda kullanılıyor.Shea yağı içerdiği için güçlü oranda nem verme özelliğine sahip..Saçlarımdaki sonucunu beğendiğimi söyleyebilirim bu anlamda..Nem vermesi gayet başarılıydı..



 

Bu garip görünüş  nedendir diceksiniz..İlk aldığım halindeki fotosu şuanda elimde bulunmadığı ve size yinede dış kabını göstermek istediğim için ve bu fotograftada adeta dibini kazıdığım için böyle bir görüntü kirliliği oluştu..

 

Yapısı: İşte bu noktada şöyle bir durun derim..Yapısı oldukça yoğun,hatta katıya yakın ve sürümü zor.Tüpten zor çıkıyor.İlginçtir,hiç bu tarzda bir kremsi/katımsı balm tarzında bir maskeyle karşılaşmamıştım..Şimdilerde bu maske yenilenmiş yurtdışındaki ülkelerde ve kavanozda satılıyor.Onlardada böylemidir hala,yapısı değişmişmidir bilemiyorum ancak bana bu maskenin sürümü biraz zor geldi.Saçlarımda sürdükten sonra elimle ekstra saça yedirmem gerekti diyebilirim.

Tesptilerim..:

Banyoda yıkanmış ve nemi alınmış saça uyguladım ve ortalama 20 dakika beklettim saçımda.Ardından duruladım.Saçlarım kuruduktan sonra çok daha yumuşak olduğunu gördüm. Parlaklık veriyor ayrıcada..Tekrardan alırmıydın derseniz,alırdım sanıyorum.Douglaslarda satılıyor Fekka markası.Ancak ne yazıkki artık gelmiyor bu ürün ülkemize öğrendiğim kadarıyla..Yinede eğerki bir şekilde yurtdışına yolunuz düşerse,yada denk gelirseniz bir yerlerde kuruluktan şikayet edenlere önerebilirim..

 

Sevgiler..:)


                                                                           Paylaşan:Zencefilkız


     

 

 

13 Ağustos 2013 Salı

Yeni Alışveriş..Sezon Kozmetik Alışverişim..

Merhabalar..Bir suredir şehir dışında olduğum için dışarı çıktığım zamanlarda biraz gezdim,biraz alışveriş yaptım şu sıralar..Birkaç haftadır gerek aklımda olan bir süredir almayı istediğim ürünler,gerekse listemde olan mutlaka almam gereken ürünlerin yaşadığım şehirde pekçogunun satılmamasından dolayı hazır şehirdışındayken fırsat bu fırsat dedim ve kendimi mağazalara attım diyebilirim..Biraz fazla kendimi ve bütçemi aştığımı kabul ediyorum bu sefer..Ama yıllık alışverişim olduğunu düşünürsek eger diyerekten kendimi rahatlatmaya çalışıyorum biraz biraz..:) Bir nevi alışveriş çılgınlığım yaşadığımı kabul ediyorum..Bakalım neler almışım,nerelere gitmişim,hangi ürünlerle eve dönmüşüm bir bakalım..




Guerlain  Terra Ora Bronzer..:Bir süredir aklımda olan merak ettiğim,nette çok defa pekçok blogda bununla ilgili okuduğum yazılardan birazda etkilenerek aldım bu bronzer'ı..Guerlain'in bronzerlardaki başarısı zaten tartışılmaz diye düşünenlerden olduğum için bu pudrayıda almakta bir sakınca görmedim doğrusu..

Ysl Teint Majeur Fondoten.:Buradakipekçok yazımda bahsettiğim gibi bu fondöten benim vazgeçilmezlerim arasında.Ancak uzun zamandır bu fondöteni mağazalarda bulamadığım için hazır denk getirmişkende kaçırmak istemedim.

Ysl Youth Liberator Serum:Uzun zamandır almayı düşündüğüm bir serumdu.75 ml benim aldığım. Kullanmaya başladıktan sonra bununla ilgili bir yazı yazacağım.

Dior Cherie Bow Palet:Dior'un bu seneki ilkbahar koleksiyonundan olan bu palet 01 numarası bendeki.Birde bu paletin 02 numarası olanı vardı ancak ondaki renkler çok hoşuma gitmediği için bunda karar kıldım.

Mac Pink Swoon Allık:Benim vazgeçilmez olan tek allığım diyebilirim. Bununla ilgili detaylı biryazı yazmıştım oncedende..

Mac Prep+prime Transparan Pudra..: Makyaj sabitleme konusunda başarılı bulduğum severek kullandığım bir pudra.

Ysl Candy Palette:Uzun zamandır aradığım ancak bir türlü bulamadığım bir Paletti kendisi..

Burberry Far Midnigt Black Rengi.:Güzel bir siyah/füme tarzında bir far..


Burberry Gloss-Pink Sweet Pea Rengi..

 

Bath Body Works Rose Salve Balm

 

Victoria's Secret Alışverişim Ve Diğerleri..:





Victoria's Secret Makyaj Kiti/Palet

 

Victoria's Secret Pink Clay Vücut Maskesi-Deniz Mineralleri içeren vücut Maskesi

 

Victoria's Secret Brightening Gel Cream-Aydınlatıcı Krem

 

Victoria's Secret Kirpik Kıvırıcı

 

Victoria's Secret Lip Plumper

 

Victoria's Secret Makyaj Kofresi

 

Victoria's Secret Heavenly Vücut Losyonu

 

Victoria's Secret Smooth Kiss Lip Gloss/Balm

 

Too Faced Lip Gloss

 

Too Faced Eye Pigment/Glitter Yeşilimsi Bir Ton..



Saç Bakımı..:

 

Bumble&Bumble Alışverişim..:


 
 

Bb Cream Coco Şampuan-Hindistan Cevizli Şampuan

Bb Mending Complex -Bakım Kürü

Bb Surf To Spray-Deniz Dalgaları Yaratan Sprey

Bb Straight Duzleştirici/Parlatıcı Krem

Bb Let it Shine Şampuan

Bb Hairdresser's Oil-Bakım Yağı

Bb Cream Coco Maske

Bb Hacim Verici Köpük

Bb Brillantine-Işıltı Verici Bitiş Kremi

 

Diğerleri..:

 

Aveda Damage Remedy Onarım Maskesi

Aveda Damage Remedy Durulanmayan Bakım Kremi

Freshline Mayonezli Saç Bakım Maskesi

Yes To C. Saç Kremi

Kerastase Age Recharge Maske

 

Nars Alışverişim..:





Nars Aqua Gel Luminous Mask

Nars Double Refining Exfolator Peeling

Nars Optimal Brighting Concantre

Nars Pro Prime Light Optimazing Primer-Aydınlık veren bir makyaj bazı.Nars'ın yeni çıkan makyaj bazı buymuş ülkemize gelen..Öncesinde elimdede denedim mağazada ve gayetde beğendiğimi söyleyebilirim yapısını..

Nars Pierre Hardy Allık-Bulundugum şehirde bu allığın turuncu rengini bulamamıştım.Ve pembesini almıştım.Hazır turuncusunu denk getirmişken ve renginide beğenince aldım diyebilirim..

Nars Radiant Concealer


Bath&Body Works Alışverişim..:








Bobbi Brown,Vs,ve Diğer Makyaj Alışverişim..:




Bobbi Brown Vitamin Base:Elimdeki azalmaya başladığı ve favori makyaj bazlarımdan birisi olduğu için bulunduğum şehirde Bobbi Brown markası satılmadığından dolayı denk gelince aldım diyebilirim.

Bobbi Brown Lip Color Lip Stick-Beige

Bobbi Brown Matte Color-Hot

Bath Body Works Lip Gloss

Bobbi Brown Lip Stick-Cosmic Rasperry Rengi..

 

Victoria's Secret Naked's Palet:Urban Decay'ın naked paletini anımsatsada farklı tonlar barındırdığı ve beğendiğim için aldım diyebilirim..

 

Yıllık alışverişim bir nevi tamamlanmış oldu diyebilirim..

 

Sizler son zamanlarda neler aldınız..?? Benim alışverişim bu şekildeydi..Buradaki ürünlerden ilk defa kullandıklarımdan ilerleyen günlerde yazılar hazırlamaya çalışacağım..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                            Paylaşan:Zencefilkız







12 Ağustos 2013 Pazartesi

Biten Ürünler




Merhaba..Bir bitenler yazısıyla daha karşınızdayım.Aslında bu yazıyı bir süredir yazmak istiyordum ancak çok sık ürün bitirebilen bir insan olmadığım ve birkaç ürünlede yazının son derece sıkıcı olabileceğini dusundugumden dolayı biraz geç yazılmış bir yazı olarak kabul edebilirsiniz bu yazıyı..Bu yazı son iki aydır bitirdiğim veyada bitirebildiğim demeliyim daha doğrusu:) ürünleri içermekte..Bakalım hangi ürünleri bitirmişim,nelerden memnun kalmışım,neleri beğenmemişim bir bakalım..

Bu sefer saç ürünlerine yine ağırlık verdiğimi fark ettim biten ürünler yazısını hazırlarken..Gerçi çoğunlukla öyle oluyor ama bu sefer cilt bakım ürünleri oldukça azdı bitmiş olarak..Makyaj ürünleriyse hiç olmadı bu sefer yazıkki..Bakım ürünleri daha çabuk bitiyor tespitime gore..:)




Böyle bir kutuya kendimce bitenleri biriktirmeye çalıştım..Eğlenceli oluyor doğruyu söylemek gerekirse ürünler bittikçe..:)

 

Saç Ürünleri..:




-Toni&Guy Onarıcı Saç bakım maskesi:Bu maskeyi birkaç ay önce almıştım.Genel anlamda güzel bir maskeydi.Saçlarımı yumuşattı ve parlaklık verdi.Kuru saçlar için önerebilirim açıkçası.Fiyatı 40 tl idi.Yenisini aldım,kullanmaya başlayacağım tekrardan..Bitmesine üzüldüğüm ürünlerden oldu kendisi..

 

-Leonor Greyl Bambou Şampuan:Uzun ve kuru saçlar için üretilmiş olan içerisinde bambu lifleri barındıran bir şampuan.Kokusunu çok beğendiğim ancak genel anlamda performansı benim için başarısız olan bir şampuanda..Super bir ürün diyemem orta düzeyde..Bununla ilgili ayrıntılı bir yazı yazmıştım.Dilerseniz buradan..tıkkk

 

-Gliss Ultimate Keratinli Saç bakım spreyi:Bittikçe yeniden aldığım ürünlerden. Memnunum..Yenisini aldım devamında..Bununla ilgili bir yazı yazmıştım öncesinded zaten.Begendiğim ürünlerden.

 

-Kerastase Bain Satin 2 Şampuan:Dönem dönem kullandığım bir şampuan.Kuru saçlar için güzel.Yalnız aman aman süper bir ürün değil..Bazen aklıma eserse kullanıyorum.Bitti sonunda..

 

-Kerastase Fibre Architechte Çift Fazlı Serum..:Bitmesine çok ama çok üzüldüğüm bir serum oldu bu ürün..Yenisini henüz almadım ancak almayı düşünüyorum ilerleyen zamanlarda.Bu serumle ilgili düşüncelerimi ayrıntılı olarak paylaştığım yazıma dilerseniz buradan.. tıkkkk  Dönem dönem kullandılıgı için şuanda almıyorum ama ilerleyen dönemlerde kesinlikle almayı düşünüyorum.:),

 

Kerastase Age Recharge Maske:Severek kullandığım bir maskeydi.Özellikle incelen saçlar için önerebilirim.Yalnız bu maske nem vermez sadece saçları onarır kısmen belirteyim..

 

Elseve Arı Sütlü gece serumu:Bu serumun bittiğine gerçekten inanılmaz üzüldüm..Çunku artık bu serum üretilmiyor bildiğim kadarıyla.Bunun yerine şimdilerde saç spreyi çıkarıldı ancak onunda bu ürünün yerini doldurduğu tartışılır doğrusu şahsen..Her zaman gözümün arayacağı ürünlerden olacaktır kendisi..:( Bitmesine üzüldüm..:(

 

Cilt Bakım Ürünleri..:




Caudalie Uzum Suyu:Yazları özellikle hem serinlemek hemde tahriş,alerji vs gibi durumlarda cilt rahatlatma amaçlı kullandığım bir ürün.Biri 100 ml diğeriyse 50 ml'lik seyahat boyuydu.Şimdi ambalajları değişmiş yeniden aldığım sırada fark ettiğimde..Bununla ilgili detaylı bir yazıyı önümüzdeki günlerde paylaşacağım..

 

Şimdilik bitirdiğim ürünler böyleydi..Yazları özellikle kullandığım ürünlerin çeşidi daha bir hafif yapılı ve serinletici tarza kayıyor sanıyorum..Özellikle saçlar ayrı bir özen istiyor..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                       Paylaşan:Zencefilkız


Nars Renkli Nemlendirici





Renkli nemlendiriciler şu son özellikle iki yıldır girdiler hayatımızı bir anda.Gerek yazın fondöten kullanım zorluğu (sıcaktan akma yapması,ısıdan dolayı istenilen düzeyde kalıcılık sağlayamaması gibi.. pekçok sebepten ötürü ve özelliklede ağır makyaj istemeyenler için..) oluşmasından dolayı bir tür kurtarıcı niteliğinde bizler için.Heleki şu sıralar güneşin kendini iyice gösterdiği hatta pekçok şehrimizde kavurucu sıcaklarla karşılaştığımız zamanlar için..İşte böyle zamanlarda özellikle renkli nemlendirici bizler için bir tür kurtarıcı özelliğinde.Peki renkli nemlendirici nedir,ne işe yarar,fondotenden farkı nedir..??

 

-Renkli nemlendirici; ağır makyajı tercih etmeyenler ve bir makyajdan çok çok fazla kapatıcılık beklemeyenler için bir seçim..Özellikleri yaz aylarında daha hafif ve doğal bir görüntü için tercih ediyorum ben genellikle..

*-Fondötenden farklı olarak daha az kapatıcı ozellikte ve bunu yaparken bir yandanda cilde nem veren,cildin bakımını yapan (bir nevi nemlendiricinin renklendirilmiş halide denilebilir..) bir üründür.

-Spf içeren çeşitleri günümüzde çoğunlukta.Güneş koruma özelliğinin olmasıda artı bir puan..

*-Genel cilt tonunu eşitleyen,ciltteki kızarıklıklarımı azda olsa kapatsın,cilt tonumu eşitlesin diyenler için bir tercih olabilir.Aslında pekçok özelliği bakımından BB kremi anımsatsada tamamen aynı şeyler değildir.BB krem,fonksiyonel bakımdan çok daha geniş kapsamlı bir ürün renkli nemlendiricilere göre..

 

Nars Renkli Nemlendirici..:




Artı Özellikleri..:

-Cildi çok daha berrak ve güzel göstermesi diye düşünüyorum.Kapatıcılıgıda benim için yeterli geldi şahsen.Çok çok hafifte değil,çok ağırda değil..

-Kalıcılıgı benden tam puan aldı diyebilirim.Gün boyunca makyajımı tekrarlamam gerekmedi.

-Yapısı son derece hafif ve surumu kolay diye düşünüyorum.

-Zaman içerisinde cildimle çok daha uyum sağladığını fark ettim.Ayıcada cildi güzel nemlendiriyor.

-Renk seçenekleride son derece geniş şahsen.Pekçok renkli nemlendiricide renk skalası darlığı yaşadığım için bu markada bu sorunu yaşamadım diyebilirim.Light1 Finland rengi bendeki yani en açığı. Sarı alttonlu aslında biraz ama cildimde sürdüğüm zaman sırıtmadı.(Benim cildim genelde nötr tonlarıyla uyumludur.Örneğin Dior Nude fondötende 010 numarayı kullanıyorum.)

-Güneş koruması yönündende gayet iyi.Spf 30 koruma özelliği güzel..

-Alerji vs. yapmadı bende.

 

Eksi özellikleri..:

Yağlı ciltlerde özellikle yaz aylarında biraz parlama yapabilir diye düşünüyorum.Benim cildim karma mesela (yanaklarım kuru daha çok) bende pek bir sorun yaratmadı ama yinede üzerinden hafifçe bir pudra geçmem gerekebiliyor bazen mesela..Onun dışında herhangi bir eksi özelliğini görmedim.

 

Sevgiler..:)

 

                                                                          Paylaşan:Zencefilkız

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Kanebo Sensai Silky Peeling


Bir Japon markası olan Kanebo'nun ünlü ve adeta kült olmuş ürünlerinden birisi olan ipek özütü içeren peelingden bahsetmek isterim sizlere..Bu ürünü uzun zamandır kullanıyorum. Ama öncelikle peeling ne işe yarar,nedir ne değildir diye başlamak isterim..

 

Peeling nedir..??:

Nasılki saçlarımız zaman içerisinde yaşlanır,devamında dökülür ve yerine yenileri çıkarsa tıpkı cildimizdede benzer özellikler taşır..Vücudumuzun biyolojik saati zaman içerisinde çeşitli aşamalardan geçerden tıpkı cildimizde buna uum sağlar,değişiklik gösterir.Zaman içerisinde kendini yeniler,yenilemeye çalışır,hücreler yaşlanır,yenilenir..İşte bu süreçler içerisindede cildimiz üzerindede zaman zaman ölü hicreler birikir.Cildin tum bu yenileme süreci ortama 28 gündür.

İşte bu ölü hücrelerin cilt üzerinden düzenli olarak temizlenmesi gerekirki cildimiz daha düzenli bir şekilde çalışmasına devam edebilsin..Heleki günümüzde hava kirliliği,stres,güneş ışınları gibi pekçok olumlu yada olumsuz çevresel faktörlerden etkilendiği için bu sürecin düzenli olarak gerçekleşmedi gerekir.İşte bu süreçte bize yardımcı olabilecek ürünlerden biriside peelinglerdir..Cildin üst tabakasındaki ölü hicreleri kısmende olsa temizleyerek yenilenmesine yardımcı olma amaçlı yapılır.Haftada 1-2 defa yapılması önerilir.Hassas cilt için,normal ciltler için ve karma/yağlı ciltler çeşitli peeling seçenekleri bulunur.Özellikle hassas bir cildiniz varsa granülleri çok küçük veyada granülsüz peeling tercih etmenizde fayda var derim,cunku buyuk granüller (peelingin cinsine gore bulunabilen)cildiniz çizebilir.




Kanebo İpek özütlü peelingin özellikleri..:

Enzim stabilizasyon yöntemi ve ipek tekonolojisi ile geliştirilen bir tür enzim tozu diye belirtilmiş..

Yapı olarak son derece ince yapılı.Elinize bir miktar döktüğünüz zaman küçük küçük taneciklerle karşılaşıyorsunuz.Fakat bu tanecikle gözünüzü korkutmasın..Acaba cildimi çizermi diye dusundugum zamanlar benim olmuştu mesela ilk zamanlar..Fakat bir küçük çay kaşığı miktarında elime aldığım bu az miktardaki ürünü az miktarda suyla (tercihen soğuk yada soğuğa yakın ılık ) köpürttüm.Ardından hafifçe ıslattığım cildimi dairesel hareketlerle masaj yapıp yıkıyorum. Devamında cildimi çok yumuşak yaptığını gözlemlediğimi söyleyebilirim.


                                                 

             Peeling taneciklerini buradan avcunuza dökerek alabiliyorsunuz..



Birkaç hafta düzenli kullanınca cildimin çok daha berrak durduğunu gözlemledim şahsen..Ve cilt tonunu yarım bir tona yakın açıyor bunu kullandığım dönemlerde diye düşünüyorum.Bende öyle oldu en azından..

Alerji vs gibi bir durum yapmadı bende..

 

Fiyatı: 215 tl idi en son..Tek kotu özelliği bu oldu benim için..:)

 

Sevgiler..:)

 

                                                                            Paylaşan:Zencefilkız

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor



Ünlü bir saç bakım markası olan Aussie bundan bir sure once ülkemizede geldi..Hatta ilk defa Gratislerde gördüğümde epey bir ilgimi çekmişti bu marka ve bundan birkaç ay öncede bu markanın pekçok ürünün büyük bir heves ve merakla almıştım.Bugun sizlere işte bu markanın belkide en iddialı ürünü olan yıpranmış saçlar için bir çeşit mucize olduğunu vaad ettikleri maskesini tanıtacağım,yorumlayacagım kendimce..




İçeriği..:Avustralya Nane Balsam özlü olan bir ürün..Ayırca içerisinde Melissa da bulunmakta..

Kokusu son derece güçlü ve güzel..Birçok saç maskesine göre çok daha farklı ancak gayetde güzel,bir çeşit sakızımsı (klasik kokulu sakızlar gibi ilginç bir) bir kokusu var.Özellikle bunu saça uyguladığınız anda hemen hissettim..

 

                                        Buradan açarak ürünü alıyorsunuz..

 

Özelliği ve İzlenimlerim: Bu maskeyi birkaç aydır dönem dönem kullandım.İlk kullanımda hemen bu yazıyı hazırlamamın sebebi biraz daha uzun süre kullanarak daha sağlıklı bir yorum yapabilmekti.Ve evet pekçok kişinin adeta hayranlık duyduğu bu maskeyi beğenmedim..Nedenlerine gelirsek..

 

-Vaad ettiği gibi saçlarımı yumuşatmadı,aksine kullanımdan sonra sertleştirdi..

-Herhangi bir onarım özelliğini göremedim..Ne artısı ne eksi yanı vardı bu konuda benim için..Hatta ilk birkaç kullanımda bir şey anlamayınca sabredelim bakalım hemen hevesimiz kaçmasın diye düşünerek 2 ay boyunca bu ürünü birçok kullanımda test ettim.Ve hayır..Sonuç yine  hüsran oldu benim için..

-Yumuşaklık saçıma vermedi..Ekstra bir parlaklık beklerdim azda olsa onuda yeterince göremedim.

 

Kullanımı..:Diğer klasik maske uygulamasını bundada aynen gerçekleştrdim.

 

Sonuç olarak bu maskenin benim için tek artısı güzel kokusu oldu..

 

Fiyatı:19.90 tl idi en son aldığımda..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                                               

                                                                       Paylaşan:Zencefilkız


Elidor Onarıcı (Keratin..) Maske





Merhaba..Elidor'un son birkaç yıldır kendini biraz daha geliştirip yeni yarattığı serilerini hemen hemen herkes görmüştür sanıyorum.Bir şekilde televizyonlarda..Dergilerde..vs..

Düzleştirici,onarıcı,nem veren,bukle belirginleştirici,boyalı saçlar için gibi pekçok saç durumuna ve ihtiyaca yönelik seriler içerisinde benim özellikle en çok dikkatimi çeken yapılandırıcı ve onarıcı olan turuncu seri..Nutri Keratin teknolojisiyle geliştirilmiş serinin yoğun bakım maskesi hakkındaki izlenimlerimi bugun sizlerle paylaşmak istedim.Lafı dahada fazla uzatmadan sadede gel dediğinizi duyar gibi oldum bir an..:)

 

Hangi Tip Saçlar için..??:

 

Kuru,çok kuru saçlar için uygun.Ayrıca yıpranmış saçlar için onarıcı ozellik gösteren bir maske..

 




Nasıl kullanılıyor..??

Yıkanmış ve hafif nemi alınmış (ıslağa yakın) saça boy ve uçlarına uyguluyoruz.(Diplere değdirmeden) .Ardından 20-25 dakika bekletip duruluyoruz.Bu bekleme sırasında maskenin etkinliğini artırmak için sıcak bir havluya/boneye sarıp bekleyebilirsiniz.Ben bu sırada üzerine fön makinesi birkaç dakika turuyorumkisaça maske daha iyi nüfuz etsin..Genel maske uygulaması gibi yani..

 

Izlenimlerim..




                                                             Maskenin Yapısı..


Oncelikle maskenin yapısı orta kıvamda ve kolay suruluyor saça.Ne çok katı neden çok akışkan..Klasik maskelerin bir kokusu olur ya böyle aynı ondan güzel bir kokusu var.Ancak banyodan sonra bu koku saçta pek kalmadıgınıda söyleyebilirim.Uyguladıktan sonra saçlarım daha yumuşak oldu ve parlaklık verdiğini belirtebilirim.Mucize bir urun değil belki ancak piyasadaki birçok markaya gore gayet iyi diye düşünüyorum.Saç uçlarındaki kuruluğu azaltıyor diyebilirim..

Onarım konusunda ise bu maske sınıfta kaldı benim için biraz..Neden derseniz biliyorsunuzki saç uçlarındaki kırıkların,yıpranmayı tamamen onaran bir ürün ne yazıkki yok..Kesin çözüm saçları kestirmek oluyor aslında..Belki görünümünü maskeleyebilir bu tarz ürünler diye düşünüyorum..Biliyorum belki biraz fazla negatif bir yorum sergiledim ama gerçekçi olmakta yinede fayda var diyenlerdenim..Ama bazı maskeler kırıkları tamamen onarmasada kısmen azaltan ve saçı daha sağlamlaştıran ve yeni kırıkların oluşmasını saçı sağlamlaştıratak önleyen ürünler bazı markalarda mevcut..Genel anlamda bu maskeyi saçları yumuşatmak ve parlaklık verme açısından beğendim sadece..

 

Fiyatı:12.90 tl gibi bir fiyatı vardı aldığım zaman..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                       Paylaşan:Zencefilkız


6 Ağustos 2013 Salı

Gratis indirimi..:)

Bir alışveriş yazısıyla daha karşınızdayım.Bilenler bilir,Gratis'te dün başlayan ve yarın son gunu olan (yani5-7 Ağustos tarihleri arasında) güzel bir indirim var.Balm,Max Factor gibi pekçok markada %50 indirim,Gratis'e ozel urunlerde ise %40 indirim vardı.Bende bu indirimi fırsat bilip kendimce ihtiyacım olan ve ihtiyaç dışı urun almayaya bu sefer özen göstererek:) bir alışveriş yaptım.İşte Gratis indirim ganimetlerim..:)




-The Balm Meet Matt(e) Nude Palet

-The Balm yeni çıkan allıklarından..Aslında ben daha çok açık pembe ve fuşya tonlarında olan diğer iki allığı istiyordum ancak onları girdiğim,baktıgım ve adeta karıştırma ötesi karıştırdıgm:) hiçbir gratiste bulamadım.Bende devamında ne yapalım,olanıyla yetineceğiz diye düşünerek bu renklerine yöneldim ve aldım.Normal tanesi 27 tl idi.%50 indirim ile bu fiyatın yarısına almış oldum tanesini..

-L'action Tek kullanımlık saç maskeleri..Daha önceki indirimindede almıştım.Kullanımlarını pratik bulduğum bu sefer 2 tane alarak kendimi frenledim..:)

-Christina Aguilera By Night Parfum:Bir suredir almayı dusundugum bir parfümdü hazır %50 indirim varkende kaçırmak istemedim.

-The Balm Frat Boy allık.

-The Balm DownBoy allık

-Kalyon Oje kurutucu/Cila

-Benri Asetonlar

-Toka..

-İpek Pamuklar..:Bunlarda  bir alana bir bedava kampanyası vardı.

-Essence Ice Cream Koleksiyonundan top şeklinde allık/Pudra ve Krem Allık (Essencede indirim yoktu.İndirimsiz fiyatıyla aldım dolaysyılada bu ürünleri..)

-Benri Islak Mendil

-Toni&Guy Besleyici,Onarıcı Saç bakım Maskesi:Daha oncedende kullandığım ve memnun kaldığım bir üründü.Elimdeki azalmıştı ve Gratistede Toni&Guy markasında %25 indirim olduğunu görünce

aldım.30 tlye gelmiş oldu böylece.

 

Benim Gratis indiriminden aldıklarım bunlar..Siz neler aldınız..??

Bana kalırsa gayet cezbedici bir indirimdi ancak yinede kendimi tuttum bu kadarıyla yetindim bu sefer..:)

 

Sevgiler..:)

 

                                                                             Paylaşan:Zencefilkız