30 Eylül 2013 Pazartesi

Makyaj-Favori 10 Ürün



Merhaba..:) Bugun sizlere uzun zamandır kullandığım, ara ara başka ürünlere heveslensemde devamında tilkinin donup dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanı hesabı tekrardan,olmazsa olmazlarım olan makyaj malzemelerimden bahsetmek istedim kendimce..




1- Ysl Teint Majeur Fondoten: İlk olarak bu urunle başlama sebebim fondötenlerle aramın oldukça iyi olmasındandır sanıyorum.Zira fondöten kullanmayı severim makyajımda.Nedendir bilemiyorum fondöten kullanmadığım zamanlarda hep bir eksiklik hissederim makyajımda cunku..Bu fondötenle tanışma hikayem ilginç aslında.Bundan yaklaşık 2 sene once bilenler bilir çilek diye meşhur bir site vardı.Hong Kongda olan bir online makyaj/kozmetik alışveriş sitesiydi kendisi.O zamanlar bu siteden pekçok urun alıyorduk ülkemizden çok çok daha uygun fiyata.Heleki bazı zamanlar indirim dönemleri oluyordu ki o zaman alınan ürünler tadından yenmiyordu desek herhalde fazla abartılı davranmış olmam sanıyorum.:) İşte böyle günlerden birisinde bu fondöten karşıma çıktı ve ülkemizdeki fiyatındanda epey epey uygun fiyatlı olduğunu görünce bir deneyelim bakalım diye dusunup satın almıştım.Ve kullandıktan sonrada bir daha bırakamadım diyebilirim bu fondöten için.Kıvamı hafifle orta arasında bir noktada,surumu kolay ve renk seçenegide oldukça iyi..Gençlik mantarıda denilen bir bitkinin özlerini barındıran bu urun makyajı cilt bakımıyla buluşturmasıda ayrı bir güzellik şahsen..Kapatıcılıgı cok iyi diye düşünüyorum.Lekeleri buyuk olcude abartısız bir şekilde kapatıyor.Surdugum zaman ben burdayım diye bağırmayan ve cildi gerçektende aydınlık ve dolgun gösteren bir fondöten..Kısacası ''makyajım kusursuz olmalı bugun'' dediğim günlerde daha bir sarılıyorum bu urune diyebilirim..Spf içeriyor aynı zamanda.Eksisi yokmu hiç bu fondötenin diye soracak olursanız eger bir tek, egerki yağlanmaya müsait bir cildinz varsa eger biraz parlama yapabilir cildinizde diye düşünüyorum o kadar..Birde şuandaki fiyatı almayı bir kez daha dusunmeye sebep olan bir ozellik olabilir sanıyorum ki..199 tl.. Ama benim için gerçekten özel olan bir urun her ne olursa olsun..




2-Bobbi Brown Vitamin Base:Bobbi Brown'un makyaj bazı..İçeriğinde A,C,E vitaminleri,havuç özü ve shea yağı barındırıyor.Surdugum zaman cildimde gayet iyi bir yumuşaklık hissediyorum ve genel anlamda cildi daha sağlıklı gösterdiği kanısındayım.Biraz kokusu tuhaf gelebilir belki koku hassasiyeti olanlar için o kadar..Limonumsu tarzda ilginç bir kokusu var diyebilirim. Bunu ozellikle makyaj öncesi fondötenimin daha  dayanıklı olmasını istediğim zamanlarda kullanıyorum. Kavanozdan az miktarda alarak, Mac 187 nolu fırçayla dairesel haraketlerle yüzüme uyguluyorum.Eğer zamanım kısıtlıysa o zaman elimle uygulamayı tercih ediyorum.İki uygulama arasında fazla bir fark yok bana gore.. Bu baz hakkındada olumsuz şöyle bir yön olabilir sadece,surdukten birkaç dakika sonra yuzum biraz kızarıyor ama bir 5-6 dakika içerisinde bu durum kayboluyor devamında.Bunun nedeninide içerisindeki E vitamiminden kaynaklandığını öğrendim araştırmalarıma gore..Ama yinede güzel bir urun kendimce diyebilirim..




3-Chanel Sheer Base:Aydınlık veren makyaj bazı,Hani bazen ünlü moda defilelerinde goruruz, mankenlerin elmacık kemiklerinde parlak bir aydınlatıcı olur böyle hafif glowy ıslak ıslak duran..İşte bu aydınlatıcı aynen oyle duruyor diyebilirim.Özellikle elmacık kemiklerime uyguladığım zaman hoş bir aydınlık katıyor cildime şahsen..O gun cildimi yorgun ve mat hissedersem egerki,fondotenime birkaç damla bu bazı karıştırıyor ve oyle uyguluyorum.Daha dinlenmiş ve aydınlık bir cilt sağlamış oluyorum devamında böylece..




4-Ysl Touch Eclat Aydınlatıcı.:Aydınlatıcılardan devam edecek olursak eger bu urunude bölgesel uyguluyorum diyebilirim sizlere.Kaş kemiği,göz pınarı, gibi noktasal vuruşlar isteyen bölgelere az miktarda uyguluyorum.Vazgeçilmez urunlerim arasında kendisi.. 02 numarası bendeki.Sarı alttonlu..01 numarasıda pembe alttonlu bu arada.Bazen onuda kullandığım donemler oluyor.  Bu aydınlatıcıyı şayet kapatıcı olarak almak isterseniz önermem yalnız,cunku kapatıcı ozelligi yok denecek az diyebilirim sizlere..Daha cok aydınlık verme amaçlı bir urun şahsen..




5-Urban Decay 7/24 Zero Göz Kalemi:Hepimiz biliriz sanıyorum, akan göz kaleminin korkunçluğunu..En harika makyajları bile biranda nasıl mahvettiğini..Ucuz gorundugunu..İşte bu kalemle bu sorunu yaşamadığımı söyleyebilirim sizlere..Özellikle o gün smokey tarzda bir makyaj yapacaksam eger bu goz kaleminin kesinlikle elimin altında bulunmasına dikkat ediyorum.Guzel,koyu,iddialı bir siyah..




6-Mac RiriWoo Ruj..:Mac'in Rihanna ile iş birliği sonucu oluşan Rihanna koleksiyonlarından olan bir rujdur kendisi..Ruby Woo ile aynı olduğu bazen iddia edilsede birebir aynı olduğunu düşünmüyorum bende şahsen bazılarınız gibi.. Soguk tonlu (mavi alttonluda diyebiliriz) iddialı bir kırmızı..Mat,surdugunuz anda rengini belli eden,bir anlamdada hata kabul etmeyen bir ruj.Bazen işim acele olduğunda tek başınada sürüp çıksamda,aslında altına aynı tondaki dudak kalemi kullanılması gerektiginide itinayla belirtmeliyim diye düşünüyorum.Özellikle beyaz yada beyaza yakın tenliyseniz kesinlike gotik bir hava katacağını düşünüyorum makyajlarınıza.. Esmerler içinse daha turuncu/ sıcak tonlardaki kırmızılara yönelmelerini önerecegim şahsen.. Kalıcılıgı harika..Surdugum anda herhangi bir bardağa bulaştı izi kaldı vakası yaşamadım şimdiye kadar..:)




7-Nars Brightning Serum:Aslında bu urunu cilt bakımı favorilerinede koyabilrdim ama şahsen makyaj öncesi hazırlıgmda ozel olarak kullandığım bir urun olduğu için bu bolume daha uygun olduğunu duşundum. İçerdiği bitki özleri ve verdiği kendinden ışıltıyla favori baz öncesi urunlerimden..Cilde hoş bir aydınlık katıyor,canlandırıyor diye düşünüyorum.Özellikle makyaj bazı öncesi bu urunu uyguluyorum cildime..




8-Mac Prep+Prime Refined Zone Gozenek Kremi: Mac'in belkide kült olmuş urunlerinden birisidir kendisi..Benim çok uzun zamandır kullandığım sade ama etkili bir ürün diye düşünüyorum.Özellikle burun kenarları gibi gözeneklerin belirgin olduğu bölgeler için kullanılan,suruldugu anda onları çok daha görünmez kılan bir urun.Bu krem aynı zamanda surdugunuz zaman cildin fazla sebum salgılamasını onluyor ve duzenli kullandıgnız zaman, gözeneklerin biraz daha küçülmesine yardım ediyor.Tedavi edici bir urun yani aynı zamandada.. Her ne kadar aslında genişlemiş gözeneklerin kesin bir çözümü olduğuna hiçbir zaman inanmasamda bu urun onları oldukça görünmez kıldığını söyleyebilirim..Makyaj öncesi burun ve yanaklardaki gözeneklerin üzerine,toplu iğne başı kadar uyguluyorum ardından fondöten uygulamasına oyle geçiyorum.




9-Mac Pink Swoon Allık..:Bir allık canavarı olarak her ne kadar elimde pekçok markanın allığnı denemiş olsamda neden elim yine bu urune gidiyor  diye çoğu kez sorgulamışımdır kendimi aslında..Soguk,mavi alttonlu bir pembe kendisi..Işıltılı bir urun değil.Beyaz tenliler olduğu kadar esmerlerede yakıştırdığım bir ton bu aslında her ne kadar soğuk tonlarda olsada..Pigmentasyonu çok iyi diye düşünüyorum.Az miktarda urun yetiyor.Ben şahsen Mac 188 fırçasıyla bu urunu uyguluyorum genellikle.Çok daha doğal bir sonuç elde ediyorum fırçanın yapısından dolayı.. Kalıcılıgıda iyi. Özellikle güzel bir pembe allık arıyorum diyenlere öneririm kesinlikle.

 

10-Lancome Hypnose Maskara: Ve geldik son urunumuze.Hiç maskara olmadığını fark ettim birdenbire bu 10 içerisinde..Son anda yazmak kısmet oldu sanıyorum bu urune..Rimel konusuyla ilgili ayrıntılı bir yazı yazacak olsam herhalde sayfalar sürer sanıyorum.Neden derseniz hani bazen derler ya her insan ayrı bir dünya,ayrı bir hasta diye tıp teriminde..Rimel ve kirpikler mevzusu içinde aynen geçerli bu durum sanıyorumki..Herkesin kirpik boyutu,özelliği, bambaşka, apayrı birbirinden diye düşünüyorum.Hepimizin bir rimelden bekledikleride farklı olabiliyor birbirinden dolayısıylada..Kimimiz upuzun kirpikler isteriz,kimimiz dolgunluk olsun uzun kirpiklerim var zaten benim deriz,kimimiz ise dümdüz kirpiklerle işim zor,kıvırsın yeter bana deriz..Ben şahsen dolgunluk vermesini beklerim bir rimelden kendimce..Hacimli ve çok daha gür görünmesini isterim uzunluğundan ziyade..İşte bu rimelde benim bu sıkıntıma çare bulacak cinsten oldu diyebilirim. Siyah rengi oldukça yoğun ve surdugum zaman çok daha dolgun gosterdgini düşünüyorum şahsen.Birde bu rimelin Hypnose Drama versiyonu var ve ondanda aynı performansı gordugumude belirteyim..

 

Benim Makyajdaki buyuk aşklarım diyebileceğim ilk 10 ürünüm bu şekilde diyebilrim..Sıralamada herhangi bir derece göz etmedim yazarken bu arada,aklıma geldikçe kendi begendigim urunlerimi paylaşmaya çalıştım sizinle.Sizin makyajda olmazsa olmaz urunleriniz neler..??

 

Sevgiler..

 

                                                                                  Paylaşan:Zencefilkız

24 Eylül 2013 Salı

Sonbahar Kozmetik Alışverişim

Merhabalar..Bir suredir kendimi bir tur alışveriş diyetine sokmuştum açıkçası.Daha doğrusu kendimi daha dizginlemeye sadece ihtiyacım olanları almaya çabalamaya çalışmıştım bu konuda diyeyim:) Özelliklede kozmetik ürünleri konusunda..Ama Özellikle markaların sonbahar koleksiyonları yeni yeni ülkemizdede kendimi göstermeye başlayınca ve özellikle bu ürünler nette uzun zamandır incelediğim ve gözüme kestirdiğim ürünler olunca kayıtsız kalamadım desek yeridir..İçlerinden bir çoğunu kendi listemde alınmayı bekleyen ürünlerden oluşuyordu zaten.Lafı dahada fazla uzatmadan neler almışım şöyle bir göz atalım..:)



Tom Ford Sonbahar Koleksiyonundaki Paletler..

 

She Wolf Palette

In The Pink Palette

 

2 paletide çok uzun zamandır listemde yer alan ürünlerdi ve severek aldım diyebilirim.




Chanel Sonbahar koleksiyonundaki Krem allıklar..

 

62 Presage

63 Revelation

64 Inspiration

65 Affinite

 

Ysl Youth Liberator Fondoten :Ysl'nin geçen sene çıkarmış olduğu Youth Liberator serumun şimdide fondöten versiyonu kendisi..Bendeki rengi BR20.Aslında bu fondötenin en açık rengi B10 ancak o ülkemizde şuanda satışta henüz olmadığı için bu rengini almak durumunda kaldım diyebilirim.Rengi bununda oldukça açık..Sephoradan aldım.

 

Guerlain Sonbahar koleksyonundan

 

Madame Rougit Allık..:Buda uzun zamandır listemde olan bir urundu diyebilirim.Boynerden aldım.




-Yves Rocher Argan Yağlı saç ve yuz maskesi


-Nars Sonbahar Koleksiyonundan Soulshine allık


-Glamglow Youthmud Maske


-Loccitane %100 Shea Yağı


-Essence Rimeller


-Sephora French Man.Oje


-Gliss Ultimate Repair Saç Serumu


-Gliss Oil Elixir Saç Bakım Maskesi

 


 

 

-Nivea Duşta Vücut Kremi


-Yves Rocher Bio Duş Jeli


-L'oreal Makyaj Temizleme Suyu


-L'oreal Cilt Düzgünleştirici Zengin Temizleme Sütü


 



Benefit Rockateur Allık. Sonunda Benefit'in uzun zamandır beklenilen allığı Sephoralarda yerini alınca almamak olmazdı diye duşundum :)

 

Sizler ne gibi alışverişler yaptınız şu sıralar..??

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                          Paylaşan:Zencefilkız

 





23 Eylül 2013 Pazartesi

Bumble&Bumble Coco Şampuan




Merhabalar..Bir suredir bloğa yeni yazılar yazamadığımın ve bloğu boşladığımın farkındayım.Ancak şehir dışında olmam sebebiyle bir takım aksamalar meydana geldi ve yeni yazılar yazmaktan biraz uzak kalmama neden oldu..Şimdi yeniden karşınızdayım.Bugun yine bir saç bakım ürününü kendi çapımda yorumlamaya çalışacağım sizlere..Bir şampuan..Hindistan ceviz kokulu bir şampuan..

Bumble&Bumble Coco Shampoo..Bumble&Bumble markasını bir çoğunuzu duymuşsunuzdur.Bundan bir sure öncesine kadar ülkemizde satılmayan ancak yurtdışında pekçok blog,dergilerdeki yazılardan vs.namını duymuşsunuzdur ürünlerinin sanıyorum.4-5 ay kadar önce ülkemizdede satılmaya başlandı ve bende bu ürünler deneme heveslisi birisi olarak almaya gittim tabikide koşa koşa:) Bugun sizlere bu markanın bir şampuanından bahsetmek istedim..

 

Bb Creme de Coco Shampoo..İçeriğinde Hindistan cevizi,Murumuru yağı,Ebegümeci ve Devedikeni özleri barındıran bir ürün kendisi..Saçları nazikçe arındırıyor ve kolay şekil almasını sağlıyor.Bu cümle vaad ettiklerinden bazıları..Benim isteklerimi yerine getirdimi diye soracak olursanız eger kısmen evet..Nedenlerine gelirsek eger..

Bir defa saçlarımı gerçektende güzel bir şekilde arındırdığını ve çok daha yumuşak yaptığını söyleyebilirim.Hatta o derece kuruluğunu giderdiki,benim gibi kuruluktan şikayet eden birisi için ertesi gün saçlarımın yağlanmaya başladığını düşünmek herhalde ilginç bir sonuç olur sanıyorum.. Onun dışında kokusuna gerçektende bayıldım:) Hindistan cevizli güzel bir kokusu var.Saçlardaki kokunun kalıcıgılıgı ise birkaç saat ile sınırlı diye düşünüyorum. Gelelim beni bu şampuanı bir sure sonra kullanmamaya iten sebebine..Saçlarım bu şampuan 2. kez kullandığımdan itibaren dökülmeye başladığını gözlemledim.Mevsimsel diye düşünebilirsiniz belki ancak egerki bu şampuanı temmuzdan beridir kullandığımı söylersem herhalde bundan olmadığını anlayabilirsiniz sanıyorum. Önceleri değildir,başka birşeydendir nedeni diye duşundum ancak sonrasında olmadığını anladım.Ve kullanmayı bıraktım.Aslında egerki böyle bir sorunla karşılaşmamış olsam, kesinlikle kullanmayı sürdürebileceğim bir şampuan olucaktı kendisi çünkü saçlarımı inanılmaz yumuşattı ve parlak göstermişti cunku ama maalesef bırakmak durumunda kaldım bahsettigim sebepten dolayı..Bir nevi hüsranla sonuçlandı diyebilirim benim için..Yeni yeni maceralara atılmak üzere başka şampuanlara yöneldim tekrardan devamında maalesef..

 

Yinede herkeste aynı etkiyi göstereceğini düşünmüyorum ama almak isterseniz egerki Sephoralara bakabilirsiniz.57-60 küsür fiyatı vardı hatırladığım kadarıyla..

 

Sevgiler..:)

                                                                                          Paylaşan:Zencefilkız

 

4 Eylül 2013 Çarşamba

Gliss Kur Yağ İksiri


Merhabalar..Eylül ayının ilk yazısıyla karşınızdayım.Bugun sizlere yine bir saçım bakım ürününden bahsetmek istedim.Ülkemizde yeni yeni satışa sunulan bir seri olan Gliss'in bu saçlar için özel yağ bakım serisinden..




Bu ürünü 3 farklı şekilde kullanabiliyorsunuz..

-Yıkama öncesi özel bakım olarak..:Şöyle ki;banyo öncesinde saçlarınıza dipten uca sürüp birkaç saat bekletiyorum ben mesela.Devamında yıkıyorum.Derin bakım için kullanılabilir.

 

-Yıkama sonrası ıslak yada nemli saçlara: Banyo sonrasında saçlarım neredeyse tamamen ıslakken uygluyorum ben mesela,diplere pek fazla getirmeden.Devamında saçlarımı kurumaya bırakıyorum.En çok bu yöntemi uygluyorum aslında şu sıralar..Faydasını gördüğümü söyleyebilirim.Özellikle saçlarıma ekstra birparlaklık verdi ve yumuşacık oldu.Gerçekten beğendim..:)

 

-3.ve son uygulama şekli olarak ise kuru saçlara istedgini zaman : 1-2 damla uygulayıp elektriklenen bölgelere yatıştırabilirsiniz.Ben bu uygulamayı daha çok saçlarımı topuz yaptığım zaman elektriklenen ve çok canımı sıkabilen üst kısmındaki saçlarım için (bebek saçlarda diyebiliriz bunlara..) elektriklenmesini önleme amaçlı kullanıyorum.




Uygulaması son derece pratik geldi bana şahsen..Ayrıcada kokusunu çok beğendim..Saçlarımı ağırlaştırmadan nemlendirdiğini söyleyebilirim..

Fiyatı 20 tl idi. Gratiste şu sıralar indirimdeydi en son geçen hafta aldığımda 16 tlye aldım.

 

Sevgiler..:)

                                                                               Paylaşan:Zencefilkız