30 Ocak 2014 Perşembe

L'oreal Elseve Extraordinary Oil



 

Merhaba! Bir saç bakım yazısıyla daha karşınızdayım.Bugun sizlere saç maskelerinden ziyade durulanmayan bakım ürünlerinden biri olan saç bakım yağlarından bir tanesinden bahsetmek isterim. Loreal Elseve markasının son zamanlarda çıkarmış olduğu birçok çeşit çiçek/bitki özü içeren Extraodinary Oil Saç bakım yağı..

 

Yapısı: Oldukça ince bir yapıya sahip bu ürün ince bir yağ kıvamında.Islak/Kuru saça sürebiliyorsunuz.Yapısını ben oldukça ince ve akışkan bulduğumu söyleyebilirim.Kokusuna bayıldım:) Çok güzel bir çiçek/parfüm tarzında bir kokuya sahip..Saçlara sürdüğünüz anda çok çabuk yayılıyor ve kalıntı/yapışkanlık hissi bırakmıyor.Bu açıdan sevdim..







Kullanımı:Bu yağı aslında birden fazla kullanım şekli var..Ben sizlere kısaca birkaç tanesinden bahsetmek istiyorum..

 

*Kullanım-1:Banyodan once hafif kirlenmiş saçlara diplerede biraz getirerek tüm saça uyguluyorum.Uçlara daha yoğun uyguluyorum.Ardından saçlarımı bir bone/streç filme sarıp birkaç saat bekliyorum ardından şampuanlıyorum.Bunu daha çok yoğun bakım uygulamak istediğim zamanlarda tercih ediyorum.Şahsen bu bakımı uygulayacaksam 4-5 saat saçlarımda bekletmeyi tercih ediyorum daha çok saça nüfuz etmesi adına bu sure içerisinde birkaç dakika fön makineside tutarak saçlara,daha yoğunlaşarak yağın saça uygulanmasını sağlayabilirsiniz..

 

*Kullanım-2:Banyodan sonra nemli fakat tamamen ıslak olmayan saçlarıma saç uçlarımda yine yoğunlaşarak ama bukez diplere fazla getirmeden (saçları ağırlaştırmamak ve çok yağlandırmamak adına) tum saça uyguluyorum.4-5 damla kadar.Ardından saçlarımı geniş dişli bir tarakla tarıyorum ve kurumaya bırakmıyorum.Bu şekilde uyguladığım zamanlarda da saçlarım çok daha kolay tarandığını ve saçlarımın dolaşmadan daha duzgun durduklarını söyleyebilirim.Ayrıca tamamen kuruduğu zaman çok daha parlak gösteriyor saçları bana göre..

 

*Kullanım-3:Düzleştirici öncesi saç boy ve uçlarına az miktarda (1-2 damla) uyguladığım zaman,ardından biraz bekleyip (yağın saça işlemesine yardımcı olmak için bu bekleme suresi önemli) ardından düzleştiriciyi uyguluyorum,saçların düzleşme suresini biraz daha kısaltıyor,daha kolay düzleşiyor saçlarım diye düşünüyorum.

 

*Kullanım-4:Bunu şu sıralar daha sık uygulamaya başladığımı söyleyebilirim.Özellikle saçlarımda herhangi bir fön,maşa,düzleştirici gibi yıpratıcı işlemler uygulamak istemediğim zamanlarda pratiklik istediğim zaman,saçlarımın geneline (uçlarına yoğunlaşarak,kurulugunu gidermek adınada uyguladığım bir yöntem bu benim için şahsen..) birkaç damla uygulayıp ardından yarım topluyorum bu şekilde saçlarımın gün içerisinde elektriklenmesini kısmen önlemiş oluyorum mesela,ve çok daha parlak gösteriyor saçlarımı diye düşünüyorum..

 

Benim kullanım şekillerim bu şekilde diyebilirim. Zaman zaman 1 numarayı zaman zamansa 4 numaralı kullanımı her ne kadar daha çok uygulamayı tercih etsemde gerçekten begendigim bir yağ olduğunu söyleyebilirim kendisinin..Fiyat/performans açısındanda son derece başarılı buluyorum.. 15-20 tl arasında zaman zaman değişebilen bir fiyatı olduğunu söyleyebilirim. Begendim mi beğendim..:)

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                     Paylaşan:Zencefilkız

 

26 Ocak 2014 Pazar

Haftasonu Alışverişi..:) (Gratis ve diğer alışverişler..)



Merhabalar..Soguk,yağmurlar,kar kış derken özellikle sıcak yaz günlerini özlemeye başladığımız şu günlerde özellikle kendimize zaman ayırmamız gereken zamanlar artıyor sanıyorum..Zaman ayırmaya fırsat buldukça kısmen alışverişe merkezlerine veyada mağazalara gitmek durumunda kalabiliyorum bazen ben mesela ister istemez..Dışarıda gezilecek hava olmayabiliyor şu sıralar çoğunlukla cunku..Bu haftasonuda aynen böyle günlerden biriydi.Özellikle Cuma gunu gunduz netten aniden haberdar olduğum Gratis indiriminde okuyunca,gitmesem olmaz diye düşünerek biraz rötarlıda olsa Cuma akşamı gidebildim diyebilirim..:)

Gratis'e özel ürünlerde %40 (balm,benri gibi pekçok marka) ayrıca Lee stafford markasında %40 indirim ve diğer saç bakım ürünlerindede %30 indirim vardı Cuma,cumartesi ve pazar gününe özel.. Benimde bir suredir Gratis raflarında gördüğüm ve urunlerinin bir çoğunu inanılmaz merak ettiğim bir saç bakım markası olan Lee Stafford'un %40 indirimde olduğunu goruncede Gratis'e gitmeyi gerçekten istedim ve gittim...İşte Gratis indirim ganimetlerim bu şekilde..:




-Lee Stafford Big Fat Hacim Şampuanı

-Lee Stafford Breaking Hair Sampuan

-Lee Stafford Breaking Hair Saç Kremi

-Lee Stafford Hair Growth Şampuan

-Lee Stafford Kuru Şampuan

-Lee Stafford Poker Straight Şampuan



 


Lee Stafford şekillendirici ürünlerden..:

 

-Poker Straight ısı koruyucu sprey

-Sea Salt Spray Beach Babe Sprey

-Breaking Hair saç karışıklık açıcı bir çeşit sprey

-Hacim köpüğü

-Sun kissed saç renk açıcı sprey






-Dirty Works Shimmer Losyon-parlaklık verici vücut losyonu

-Dirty Works göz kremi

-Dirty Works gözaltı kapatıcısı

-Dirty Works coconut vücut kremi

-Dirty Works Detox Mask

-Dirty Works Brighening Mask






-Saç bigudileri..

-The Balm Far Bazı

-Cettua Siyah nokta bantları

-Benri pamuklar

-Benri ıslak mendil





-Giovanni Deep Moisture Şampuan

-Enliven Sedir Agacı yağı duş jeli

-Bodycare Hindistan cevizli duş jeli/şampuan..


Bu aldığım iki ürün ise Gratis dışı alışverişimi oluşturuyor.İndirim yoktu,zorunlu ihtiyaç diyebilirim..



-Osmo Wonder 10 Sprey

-John Frieda Onarıcı gece saç serumu

 

Sevgiler..:)

 

                                                                             Paylaşan:Zencefilkız

20 Ocak 2014 Pazartesi

Skinceuticals B5 Serum




Merhaba..Bir cilt bakımı ürünü yazısıyla karşınızdayım..Bugun sizlere bir suredir kullandığım ve artık tamam yorumlayabilirim diye dusundugum bir anda yazmayı planladığım bir ürün olan skinceuticals markasının ünlü serumlarından birisinden bahsetmek istedim..

Hydrating B5 Serum..

 

İçeriği: Hyalüronik asit ve b5 vitaminin güçlü bir kombinasyonunu içeriyor.Yoğun içeriğe sahip bu serum neme doymuş ve ışıltılı bir cilt vaat ediyor..

 

Kullanımı: Aslında sabah akşam kullanılmasıda uygun görülebilen bu serumu ben sadece akşamları 3-4 damla tum yüzüme uyguluyorum.Özellikle alın bölgemdeki belirgin kuruluk ve nemsizlik çizgilerinin kısmen oluşmaya başladığını dusundugum için ve bunları yok edebilmek adına alın bölgeme daha yoğun uyguluyorum.Hatta bazen sabah akşam sadece alın bölgeme uyguladığım zamanlar oldu..Bir aya yakın bir zamandır kullanıyorum diyebilirim.Temizlenip toniklenmiş cildime 3-4 damla kadar uyguluyorum.Yukarı doğru dairesel hareketlerle..

 

Gözlemlediklerim..: İlk başlarda pek bir fark görememiş olsamda yeni yeni cildime gerçektende çok daha dolgunluk ve aydınlık ışıltılı bir goruntu kattığını söyleyebilirim.Her ne kadar basit bir serumun bir anda harikalar yatabileceğini dusunmesemde,özellikle kış gunu soğuk/ruzgar gibi sebeplerden oldukça kuruyan ve adeta gerilen cildim için güzel bir tür nem bombası işlevi gordunu belirtirim..

Cildimde alerji gibi bir yan etkiye sebep olmadı.. İlk izlenimlerime bu şekilde..Ayrıca makyaj altı cildi güne hazırlamak içinde kullanılabilcek bir serum olduğunu düşünüyorum..

 

 

Tek eksi özelliği biraz yüksek fiyatı olabilir.194 tl gibi bir fiyatı vardı..Bu ozelligi dışında gerçektende sevdiğim bir serum oldu kendisi..

Begendim mi,evet beğendim..:)

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                 Paylaşan:Zencefilkız

16 Ocak 2014 Perşembe

Yeni Yılın ilk Alışverişi


Merhabalar..Ocak Ayının başlamasıyla birlikte kozmetiktede yeni koleksiyonlar,bazı markalarda indirimler biraz biraz başlayınca bende biraz kendimce aldım birşeyler..Özellikle bir suredir almayı çok istediğim ancak sitesinde henüz mevcut olmayan ve geldiği gün görür görmez kaptığım ve devamında heyecanla beklediğim Mac'in sitesinden aldığım Masterclass fırça koleksiyonunuda sahip olmuş oldum bu ay böylece.:)

 Mac fırça alışverişim ve Yves Rocher alışverişim bu şekilde oldu..:

 

*Mac Alışverişim..:

 

Mac Masterclass Collection..:




-Mac Oval Brush 6

 

-Mac Oval Brush 3

 

-Mac Lineal Brush

 

Bunlarda Yves Rocher Alışverişim..:




-Yves Rocher Thai Yağı

 

-Yves Rocher Thai/Bronzer

 

-Yves Rocher Arganlı Vücut Scrub

 

-Yves Rocher Saç bakım onarıcı yağ

 

-Yves Rocher Bio Vücut Losyonu

 

-Yves Rocher kayısı peeling


 

 

Sizler son zamanlarda neler aldınız..??

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                          Paylaşan:Zencefilkız

7 Ocak 2014 Salı

Kanebo Sensai Saç Maskesi

Merhabalar..2014'ün ilk yazısıyla karşınızdayım..Hepinizin yeni yılını kutlar,sağlıklı,mutlu ve cok güzel bir yıl geçirmenizi dilerim öncelikle..Yeni yıl,kış,koşuşturmaca derken bakımlara ekstra önem verir olduk şu günlerde..Özellikle soğuk hava,rüzgar,yağmur gibi etkenlerden sonra yıpranan cildimiz kadar saçımızda ekstra bakımlara ihtiyaç duyuyor çoğu zaman..Ve bu durum bakım ürünlere yönelmemize neden oluyor.Özellikle sizde benim gibi saçlar insana ayrı bir hava katar,özen ister diyenlerdenseniz soluğu bakım ürünleri standlarında almış olabilirsiniz.Ben şahsen bir süredir farklı maskeler deneyerek en iyiyi bulma çabasına girdiğimi söyleyebilirim.Sevdigim,begendigim,begenmedigim,almasamda olur dediğim pekçok ürün oldu bu güne kadar..Bugunde birkaç aydır kullandığım ve artık bitmiş bulunan bir maskeyi tanıtmak için bu yazıyı yazmaya başladığımı söyleyebilirim.Bahsettgim maske Kanebo'nun yoğun nem/onarım maskesi..Aslında onarımdan ziyade çeşitli çiçek özleri sayesinde saçı derinden beslemeyi amaçlayan özellikle yoğun kuruluk yaşayan saçlar için geliştirilmiş bir üründe diyebiliriz..





Yapısı:Fazla akışkan olmayan ancak tamamende katı olmayan yoğun kıvamlı bir maske.Kokusu çok çok yoğun değil..Saça sürerken biraz ovalayıp yaymak gerekiyor diyebilirim.

 

**Yıpranmış derinden onarım maskesi olduğu soylenmiş olsada bana gore ozellikle kuru saçları yoğun besleme özelliğine sahip diye düşünüyorum..

 

Kullanımı:Benim kullandığım şekil şu şekilde;Banyo sonrası ıslak saçlara diplere getirmeden uçlara yoğunlaşaral uyguluyorum.Ardından bir streç boneyle kapatıp 5-6 dakika kadar sıcak fön tutuyorum.Devamında duruluyorum.Bu kadar..Tek dikkat etmeniz gereken nokta;saç diplerine getirmemek..

 

İzlenimlerim..:İlk kullanımdan sonra bile saçlarımdaki parlaklığını fark ettiğimi itiraf etmeliyim..Ayrıca saçlara güzel bir yumuşaklık ve akışkanlık kazandırıyor bana gore..

Bunlar dışında ekstra bir besleyici özelliğini görmedim yalnız..Yani 2.5 aylık kullanım sonucunda gerçekten saçlarımı onardı yapılandırdı gibi bir durum gözlemlemedim saçlarımda..

Parlaklık ve yumuşaklık özelliklerini gerçekleştiren pekçok maske zaten piyasada mevcut..

 

Fiyat:230 tl..Özellikle fiyat ve performans açısından değerlendirecek olursam sınıfta kaldığını söyleyebilirim benim için..Tekrardan alacağımı düşünmüyorum sanıyorumki..Tek artısı gerçekten güzel bir parlaklık ve yumuşaklık kazandırması oldu o kadar..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                      Paylaşan:Zencefilkız