13 Ekim 2014 Pazartesi

Lee Stafford Breaking Hair Şampuan



Lee Stafford markasını  pek çoğunuz duymuş olabilirsiniz.Özellikle ülkemizdede yeni yeni tanınmaya adını daha sık duyurmaya başlayan bu İngiliz markasıyla bende bu sene tanıştım gerçek anlamda diyebilirim.Bugun sizlere bu markanın şampuan çeşitlerinden birisinden bahsetmek istedim.

Hasarlı,işlem görmüş veyada kırılmış saçlar için kullanılması daha uygun görülen özellikle ekstra özen/bakım isteyen aşırı yıpranmış saçlar için geliştirilmiş bir seri Breaking Hair serisi aslında..
Breaking Hair serisinin şampuanı..Adındanda anlaşılacağı üzere kırılma karşıtı bir şampuan kendisi..

Özellikleri..: A ve E vitamini içeren bu şampuan saçları güçlendirerek onarılmasına yardımcı olmayı vaad ediyor.




Yapısı:Saydam renge sahip bu şampuanın oldukça ilgin belki birazda keskin diyebileceğimiz bir kokusu olduğunu düşünüyorum. Hani bazı erkek parfümleri vardır,oldukça yoğun /keskin bir kokuya sahiptir..Bu şampuanda aynen bana bazı erkek parfümlerindeki o yoğun kokuyu anımsattı bana nedense..Ama aynı zamandada şekerimsi ilginç bir koku.. Koku hassasiyetiniz çok çok fazla değilse eger çok önemsenecek bir durum değil sanıyorum. Yapısı çok çok yoğun değil,saçlara uyguladığınız anda gayet güzel köpürüyor bana kalırsa.

İzlenimlerim..:Bu şampuanı 4-5 ay gibi bir süredir düzenli kullanıyorum ve oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim.Saçları ağırlaştırmadan güzel bir şekilde temizliyor bana göre..
O keskin koku banyodan sonraki zamanlarda saçta kalmıyor çok fazla. Uzun vadede saçlarımdaki mevsimler dökülmeleri kısmende olsa azalttığını gözlemlediğimi söyleyebilirim.
Vaad ettiği gibi saç uçlarındaki kırıklara çok bir etkisi olmadı benim saçlarımda en azından belki ama,o mevsimler veyada zaman zaman klasik olarak yaşayabildgimiz dökülmeleri zaman içerisinde azalttığını söyleyebilirim.Benim saçlarıma etkisi bu şekilde oldu en azından..Tek negatif özelliği gramajı ve fiyatı olabilir belki,250 ml olan bu şampuanın satış fiyatı 28-29tl civarındaydı en son aldığımda,ancak indirim dönemlerinde denk gelindiği zaman çok daha makul fiyatlara alınabilecegni düşünüyorum.Begendigim şampuanlardan birisi oldu kendisi diyebilirim..:)

Sevgiler..:)


                                                                                    Paylaşan:Zencefilkız






12 Ekim 2014 Pazar

Eylül-Biten Ürünler





Merhaba! Sonbahar ayının gelmesiyle birlikte gerek cildimize gerekse saçımıza verdiğimiz önem daha bir ayrı önem kazandı sanıyorum.Sizleri bilemiyorum ama bende bu şekilde olduğunu söyleyebilirim.Özellikle yazın bitmesiyle beraber Eylül,ekim ayı derken sonbaharın kendini iyiye iyiye hissettirdiği şu günlerde bakımlara olan  ilgim dahada bir arttı diye düşünüyorum kendimce.. Hal böyle oluncada;cilt bakımı,saç bakımı derken pek çok ürünün bittiğini ve bitenler poşetiminde bir hayli dolmaya başladığını fark edince böyle bir yazıyı yazmanın tekrardan gerekli olduğu kanısına vardığımı söyleyebilirim. Eylül ayı boyunca ve Ekim başında hangi ürünleri bitirmişim, hangi ürünlerin dibi görünmüş bir bakalım..


Saç Bakım ürünleri..:






Kerastase Masquintense Maske:  Iris çiçeği özü içeren bu maske özellikle çok kuru saçlar içindi.Bu maskenin iki çeşidi mevcut.Saçın yapısına göre ince ve kalın telli saçlar için iki farklı şekilde.Kalın telli saçlar için olanıydı bendeki.Oldukça memnun kaldıgım bir maske oldu kendisi.Özellikle banyo sonrasında saçlarımın kurumaya yakın oldugu nemli döneminde bile saçlarımı oldukça yumuşattıgını hissettigimi söyleyebilirim.Parlaklık vermesi orta duzeyde. Ve bu maskeyi kullandıgım zamanlar saçlarımdaki genel kurulugu büyük oranda azalttı bana göre..Düzenli kullanmasam bile bu yumuşaklık devam ettigini söyleyebilirim saçlarımdaki.Bu maskenin en büyük artısıda bu bana göre..Ürün düzenli kullanılmasa bile etkisinin bir miktar daha devam ediyor olması..Tekrardan aldıgım ve begendigim maskelerden..;)Detaylı bilgi için şurdaki yazıma bakabilirsiniz dilerseniz..tıkkk


Elseve Arı Sütlü Maske: Arı sütü içerdigini vaad eden bu maskeyi dönem dönem kullanıyorum. Yine elimde bir miktar vardı ve bitirmeyi istedigim için kullandım.Nedendir bilmiyorum eskiden bu maskeden daha çok memnun kalırdım.Saçlarıma verdigi ışıltı ve yumuşaklık çok daha gözle görülür şekildeydi.Çok sevdiğim bir maskeydi.Hatta blogdada burada pekçok favori maskelerim yazısında en başı çeken ürünlerden biriydi.Fakat son zamanlarda kullandıgım bu maskeden eskisi gibi verim aldıgımı söyleyemem. İçeriğini mi değiştirdiler veyada saçlarım mı artık alıştı bilemiyorum ama tekrardan şu an için alacagımı düşünmüyorum.


John Frieda Brillant Brunette Saç Bakım ve pürüzsüzleştirici süt: Koyu renk saçlar için olan bu üründen acayip memnundum.Özellikle banyo sonrasın nemli saçlarıma uyguladıgım zaman verdiği parlaklıgı ve elektriklenmeyi büyük oranda önleme özellikleriyle benim gerçekteden gözbebegim diyebilecegim ürünlerden biriydi.Ama nedendir bilinmez bu ürün piyasadan kalktı bildigim kadarıyla. Tekrardan ulaşma fırsatım olursa alacagım tabikide ama şimdilik başka ürünlerle yoluma devam edecegim sanıyorum.


John Frieda Gece Onarım Serumu:Bu serum hakkında tekrardan uzun uzadıya cumleler kurarak sizi sıkma taraftarı değilim.Ama hakikaten çok begendigim bir serumdu kendisi.Özellikle ertesi gün saçlarıma daha ayrı bir özen göstermek istedigim zamanlarda kurtarıcım olan bir serumdu.Saçlarımı çok daha canlı ve şok bakım etkisi gösteren bir serumdu.Tek negatif özelligi oldukça bereketsiz bir üründü diye düşünüyorum.3 hafta gibi bir sureyle bir şişenin dibini gördüm. Bu serum hakkında ayrıntılı bilgi için şu yazıma bakabilrsiniz dilerseniz..tıkkk


Kerastase Chroma Richie Maske:Memnun kaldıgım bir maske daha..Saçlarımın daha mat ve cansız hissettigim donemlerde ama özelliklede ekstra parlaklık istedigim dönemlerde kullandıgım bir maske kendisi..Tekrardan alacagım sanıyorum.Detaylı bilgi için şu yazıma bakabilrsiniz..tıkkk


Cilt Bakım ürünleri..:





Dermalogica Daily Microfoliant Peeling: Bu peeling hakkında pekçok defa konustum sanıyorum. Cilde aydınlık veren fakat kurutmayan,çizmeyen,tahriş etmeyen gerçekten güzel bir peeling oldugunu düşünüyorum.Nazik ama etkili..Detaylı bilgi için şu yazıma bakabilrsiniz..;tıkkkTekrardan alacagım  ve hatta aldıgım ürünlerden..


Murad Clarfying Toner Tonik: İçerisinde alkol barındırmasına ragmen oldukça sevdigim bir toniktir kendisi..Begendigim ürünlerden..:)

Ve Diğerleri..:



Christina Aguilera By Night: Favorim olan parfümlerden biriydi kendisi.. Kokusunu begendigim fakat gündüzden ziyade adındanda belli olacagı üzere akşamları ve gece kullanılacak bir parfüm oldugunu düşünüyorum.


Bakım Yağları..:




Saçlarımın bakımında zaman zaman dogal yağların etkisine başvurdugum zamanlardan biriydi..
Karıştırarak kullandıgım yağlarla ilgili ayrıntılı bilgi için şu yazıma bakabilrsiniz dilerseniz..;tıkkk


Bu ay gerçektende favori ürünlerimin dibini gördügüm bir ay oldugunu fark ettim.Ve hiç makyaj ürününü bitiremedigimide..Makyaj ürünlerinde belli bir ürüne bağlı kalmayınca bitirilmeside oldukça zor sanıyorum.


Sevgiler..:)

                                                                                                                                                                                                                                Paylaşan:Zencefilkız