5 Kasım 2014 Çarşamba

Ekim/Kasım Favori Makyaj Ürünlerim


Bir sonbahar gününden herkese merhaba:) Bugun sizlerle geçtiğimiz Ekim ayında sürekli elimin gittiği severek kullandığım ve çeşitli makyajlarımı yaparken en çok kullandığım ve yeni yeni girdiğimiz Kasım ayı içerisindede hala kullanmaya devam ettiğim bazı makyaj ürünlerimden bahsetmek istedim..Özellikle ruj ve ten makyajı ürünlerine daha çok yöneldiğimi fark ettiğimi söyleyebilirim.






Dior Nude Fondoten..:Sadece geçtiğimiz ayın değil neredeyse yılın favori ürünü olduğunu söyleyebilirim benim için.Hem günlük hemde gece makyajında kullanılabilecek oldukça güzel dokulu ve ince sayılabilecek yapısıyla ama aynı zamandada oldukça aydınlık duruşu olan güzel bir fondöten bana göre..Renk seçenegide son derece geniş..Son sıfır rakamla bitenler nötr,1 ile bitenler sarı alttonlu,2 numarayla bitenler pembe alttonlu ciltler için üretilmiş.Hem oldukça doğal duran hemde son derece aydınlık/glowy durabilen bir fondöten bana göre..

Ysl Touch Eclat Fondoten:Özellikle kapatıcılık yönünden çok fazlalık istemeyip ancak cilt tonumu dengelesin ve daha aydınlık dursun dediğim zamanlarda elimin gittiği bir fondöten oldu kendisi..
Kapatıcılık yönünden ortanın altında bana göre.

The Balm Downboy Allık:Soğuk alttonlu ve son derece pigmentasyonu yüksek bir allık.Özellikle elinizin ayarını dozunda tutmanınzda fayda var bu allığı kullanırken diye düşünüyorum.Çünkü biraz fazla uygularsanız al yanak diye tabir edilen görüntünün dahada fazlalaşması kaçınılmaz olabiliyor. Ben bu allığı özellikle Real Techniques'in allık fırçası ile uygulamayı tercih ediyorum genellikle.

Mac Pink swoon allık:En sevdiğim Pembe allığım..Yine soğuk tonlu bir pembe ancak bana göre down boydan biraz daha farklılık taşıyan ve daha canlı bir soğuk pembe diye düşünüyorum. Uygularken mac 188 fırçasıyla uygulama yaparak daha doğal bir görünüm elde ettiğimi söyleyebilirim.

Bobbi Brown Kaş kiti:Kaş farı olarak bu kaş farı kitini çok uzun zamandır kullanıyorum aslında. Açık ve koyu kahve tonu içeren bu far kitinin birde minik cımbızı içerisinde mevcut.Çantaya atmalık olduka pratik bulduğum bir ürün kendisi..

Chanel Le Blanc De Chanel Aydınlatıcı:En sevdiğim aydınlatıcılardan birisi..Likit ancak oldukça etkili bir yapıya sahip bana göre..İçerisinde sim yok,elmacık kemiklerine uyguladığınızda gerçekten o glowy diye tabir edilen ıslak bir bitiş elde ediyorsunuz.Sanki gerçektende cildin içten ışıldıyormuş görüntüsünü veriyor bana göre..En favori ürünlerimden biriside bu sanıyorum..

Laura Mercier Secret Camuflage Kapatıcı:İki renkli bir kapatıcı olan bu kitin koyu renkli olanını yoğun bir kapatıcılık isteyen bölgelere (sivilce izleri vb..) açık renk olanını ise koyu renkli kapatıcının üzerine hafifçe geçerek cilt makyajında ve devamında uygulayacağım fondötenle bütünlük sağlaması adına uyguluyorum diyebilirim.Bendeki 3 numarası..

Rival Young Baked Highlighter:İçerisinde pembelik barındıran fırınlanmış toz bir aydınlatıcı kendisi.İçerisinde simler barındırsada yüzüme uyguladığım zaman simler ben burdayım diye bağırmıyor bana göre diyebilirim.Özellikle elmacık kemiklerime makyajın son dokuşu olarak zaman zaman uyguluyorum.

Dior Pudra Fırçası:Özellikle pudra,toz aydnlatıcı ve hatta bazende allıkları uygulamak için kullandığım bir fırça kendisi..Uzun yıllardır benimle olan sentetik kıllara sahip bir fırça.

Real Techiniques Blush Brush:Pofidik,sentetik kıllara sahip güzel bir allık fırçası.Özellikle pigmentli allıkları uygulayınca çok daha doğal bir görünüm veriyor bana göre..

Mac 188 : Her ne kadar fondöten uygulamasında 187 numaralı fırçayı kullanıyor olsamda zaman zaman,bur fırçayıda bazen fondöten uygulamasında yüzdeki daha küçük bölgeler için uyguluyorum .Bazende pigmentli allıkları uygulamada kullnıyorum.

Mac Prep+prime Transparan Pudra:Renksiz ve toz bir yapıya sahip bu pudrayı makyajımı ve özelliklede fondötenimi sabitlemek için kullanıyorum.T bölgesindeki parlamayıda çok daha kontrol altına alan bir ürün bana göre.(karma ciltler için daha çok uygun diye düşünüyorum.Kuru ciltlerde biraz cakey diyebilecegmiz bir görüntüye bazen sebep olabilir)

Shiseido Stick Fondoten 060 numara:Oldukça koyu renkli olan bu fondöteni konturleme amaçlı kullanıyorum.

Benefit Bella Bamba Allık:Işıltılı olan bu allık,özellikle canlı bir pembe allık kullanmak istediğim zamanlarda kullanıyorum.

Maybelline Baby Lips:Dudaklara çok fazla nem verdiğini dusunmesemde bazen sür çık şeklindeki makyajlarımda kullandığım ve baya baya renk verdiğini dusundugum bir lip balm kendisi.

Wet n Wild Sugar Plum Fairy Ruj:Özellikle koy tonlardaki makyaj yapmak istediğim zamanlarda sadece etkili dudak makyajı seçtgimde kullandığım bir ruj kendisi.Yalnız ruju sürmeden önce dudakları iyice nemlendirmek gerektiğini düşünüyorum.Yoksa dudaklarda pul pul görüntüye neden olabiliyor,çizgilere dolabiliyor.

Essence All About Cupcake Ruj:Sevdiğim pembe tonlarında bir ruj kendisi.Her ne kadar pigmentasyonu fazla olmasada hafifçe dudaklarıma renk versin dediğim zamanlarda kullandığım bir ruj oldu kendisi.Kalıcılıgı düşük diyebilirim.

Ysl Touch Eclat Aydınlatıcı:Kapatıcıdan ziyade cilde daha çok aydınlık verme amaçlı kullandığım bu ürünü,göz pınarlarını,kaş altını,elmacık kemiklerini ön plana çıkarmak için (ve aydınlatmak için daha çok) kullanıyorum.

Mac Prep+prime refined Zone gözenek bazı:Gözenekleri ciddi anlamda görünmez kıldığını dusundugum bu krem hakkında daha önceden pekçok defa ayrıntılı yazı yazmıştım.Severek kullandığım bir gözenek bazı oldu kendisi..

                                                                                    Paylaşan:Zencefilkız