8 Mart 2015 Pazar

Dior Nude Air Fondoten




Merhaba..Bir makyaj ürünü yazısıyla başlamak istedim uzun bir aradan sonra.. Dior markasının Nude serisindeki fondötenlerini duymuş olabilirsiniz.İşte şimdi bu seriye yeni bir fondöten serisi daha katıldığını mutlulukla belirtmek isterim.Dior Nude Air fondöten..Adındanda anlaşılacağı gibi hava kadar hafif belli belirsizlik vaat eden bir seri kendisi.. Şimdi gelelim bu fondötenin özellikleri ve kendimce izlenimlerime..





Özellikleri..:

Ultra akışkan serum fondöten..Hem cilt bakımı hem makyajın birleşimi de denilebilir kendisi için.İçerisinde bitkisel yağlarda barındıran bu fondöten özellikle makyaj yapıldgı durumlarda cildi içtende desteklemek adına bakım yapmasını isteyenleri düşünerek geliştirilmiş.Günümüzde BB,CC,DD gibi kremlerin var olduğu kozmetik serisinde son yeniliklerden biriside Diordan gelmiş oldu böylece.Hem makyaj hem bakım içeriğinde..

 

Ciltteki duruşu hakkındaki izlenimlerim..:

Cilde surdugunuz anda pudramsı kadifeleşen bir yapıya sahip kendisi..O yüzden cilde sürerken oldukça hızlı hareket etmek gerektiğini söyleyebilirim. Parfum içerikli bir kokuya sahip.Ancak çok rahatsız edici değil diye düşünüyorum. Özellikle normal ve karmaya dönük ciltlerin daha çok seveceğini düşünüyorum bu fondöteni.Kuru ciltler için alttan çok iyi nemlendirilse bile kuru kalabilir cilt üzerinde diye düşünüyorum.


 

İzlenimlerim..:

 Kapatıcılıgı oldukça az bir fondöten olduğunu söyleyebilirim.Cildimdeki renk duzensizlklerini eşitlesin,renksiz solgun gozukmeyeyim ama allıgmda fazla olmasın,cilt tonum eşit gözüksün diyenlerdenseniz (tıpkı bb krem kullanılan zamanlarda olduğu gibi,az kapatıcılık ve doğal duruş beklentisi gibi) bu fondötene şans verebilrisiniz diye düşünüyorum.Cilde sürdükten kısa bir sure sonra ciltle bütünleşiyor ve duruşu gayet doğal..Fakat cildi parlak göstermesi ve ışıldayan cilt vaadini yeterince yerine getirdiğini düşünmüyorum diyebilirim.Ciltteki duruşu her ne kadar doğal ve yok gibi makyaj özelliğini göstersede kapatıcılığı ve aydınlık vermek ozelligi o kadar az ki, surmesemde olurmuş izlenimini veriyor insana biraz diye düşünüyorum. Kapatıcılık beklentisi olanlar için bu fondöteni önermiyorum diyebilirim.


Fondoteni uygulama ve renk çeşitliliği hakkında notlar..:


Ürünü bir damlalık şeklinde uyguluyorsunuz ve birkaç damla gerekebiliyor bunun için diyebilirim.

Bendeki rengi 010 ivory,serideki en açık renk şeklinde olduğunu söyleyebilirim. Diorun diğer bir serisi olan Nude serisindeki fondotendede ivory (10 numara) kullanmama rağmen bu serideki b aynı renge karışılık gelen rengi  biraz sarımtırak bulduğumu belirtmeliyim. Nude serisindeki 10 numara cok daha nötr tondu diye düşünüyorum bana kalırsa.

Tekrardan alabileceğim bir fondöten olduğunu sanmıyorum.Begeni düzeyim orta derecenin biraz altında kaldı diyebilirim benim için..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                          Paylaşan:Zencefilkız