26 Nisan 2015 Pazar

Mart/Nisan-Bitenler


Merhabalar..Bir suredir bitirdiğim ürünleri paylaşmak üzerine biriktirdiğim kutunun oldukça dolduğunu fark edince yazı zamandır diye düşündüğüm için paylaşmak istedim sizlerlede.. Cilt bakımı,makyaj ve özelliklede saç bakımı ürünlerinden oluşan bu yazıda yine saç bakım ürünleri başı çekiyor büyük ölçüde diyebilirim..:) Lafı daha fazla uzatmadan hangi ürünleri bitirmişim,nelerden memnun kalıp nelere veda etmişim bir göz atalım dilerseniz..;




Cilt Bakımı Ve Makyaj ürünlerinden..:

 

Dior Nude Fondoten:Bu fondöten hakkında bundan birkaç sene öncesinde detaylı bir inceleme yazısı mevcut blogda aslında.Ancak kısaca tekrardan bahsetmem gerekirse eger gerçektende çok sevdiğim günlük kullandığım fondötenlerden birisi olduğunu söyleyebilirim.Yenisi alındı bile çoktan.Her zaman alabileceğim ürünlerden birisidir kendisi diyebilirim.Detaylı bilgi şuradaki tıkkk yazımda mevcut.Dilerseniz bakabilrsiniz.

 

Dr.Murad Toner(Tonik) :Cilt bakım rutinimde önemli bir adım olan tonikleme işlemini kendisiyle yapıyorum ve bir suredir eskisi kadar verim alamadığımı fark ettim kendisinden.Yeni tonik arayışı içerisinde olduğumu söyleyebilirim.Dr. Hauscka'nın toniğini denemek istiyorum kısa zaman içerisinde.Bakalım..

 

Dr.Murad Clarifying Cleanser:Vazgeçemediğim temizleme jelim diyebilirim.Hatta öyleki paketin bitimine yakın içerisinde kalan son damlalarıda kullanmak adına paketi ikiye kesenlerdenim:) Yenisi alacağım tekrardan,cilt bakımımım vazgeçilmezleri arasında olduğunu söyleyebilirim.Detaylı bilgi için blogdaki şu yazımda mevcut kendisi..tıkkk

 

Estee Lauder Kil Maskesi:İçerisinde orta boyutlu granüller bulunan bu peeling/maske karışımı içerisinde kaolin var ve özellikle karma ve yağlı ciltler için güzel bir kil maskesi olduğunu söyleyebilirim.Benim cildim aslında normalden karmaya dönük fakat özellikle derin cilt temizliği istediğim zamanlarda  kullandığım bir maske olduğunu söyleyebilirim.

 

Skinceuticals Güneş Koruyucu: Mineral filtre içerikli bu güneş koruyucu..Sürdüğüm zaman beyaz bir tabaka bırakması ciltte yayılması zor olması sebebiyle tekrardan tercih etmeyeceğim ürünler arasında olduğunu söyleyebilirim.

 

La Roche Posay Guneş Koruyucu:Bir suredir beniml beraber olan bu güneş koruyucunun her ne kadar yeni versiyonu artık piyasada bulunsada,bittiğine çok ama çok üzüldüğüm bir güneş koryucu oldu kendisi.Yenilenmiş versiyonu oldukça yağlı ve yapısı daha ağır geldi bana çünkü. Tekrardan almak istediğim ama üretimde olmadığı için alamayacağım ürünler arasında maalesef..

 

Ysl Touch Eclat Aydınlatıcı Kalem:Ysl'nin en kült ürünlerinden birisi olan bu ürün,bir tür kapatıcıdan çok aydınlık verme yönü ön planda diye düşünüyorum.Bendeki 2 numarası (daha sarı alttonlu olanı,1 numarası daha pembeye kaçan bir aydınlatıcı diyebilirim.)Tekrardan yenisini aldığım ürünlerden kendisi..Detaylı yazı için blogdan şu yazıma tıkkk bakabilrsiniz.

 

Saç Bakım Ürünleri..:





Organik Hindistan Cevizi Yağı:Bendeki katı formu olan bu yağı bir süre önce netten satın almıştım.Devamında kullanmaya başladıkça ne kadar doğru bir karar verdiğimi fark etmemi sağladı kendisi.Kokusu bir harika..Yapısı katı formlu olan bu yağı biraz ısıttıktan sonra saç diplerim olmak üzere tüm saçıma uygulayıp 4-5 saat kadar beklettikten sonrasında yıkıyorum.Çok daha parlak ve yumuşak saçlar elde ettiğimi söyleyebilirim.Bu bakımla ilgili detaylı bir yazı yazmayı planlıyorum ilerleyen günlerde.Tekrardan almak istediğim ürünler arasında bulabilrsem eger..

 

Kerastase Aqua Oleum Serum:Bu serumu ne kadar severek kullandığımı söylesem az gelir sanıyorum. Saçları besleyen,bakımını ciddi ölçüde yaptgını dusundugum serum setleri arasında kendisi.Bu serumla ilgili detaylı yazım şurada tıkkk mevcut.Dilerseniz bakabilrsiniz..

 

Elseve Arı Sütlü Gece Onarım Serumu:Severek kullandığım bir diğer bakım serumu kendisi.Gece saçlarımda bekletip durulamadan tutuyorum ve ertesi sabah çok daha dolgun saçlarım olduğunu söyleyebilirim.Sevdiğim bir serum oldu kendisi

 

John Frieda Gece Onarım Serumu:Saç boy ve uçlarına geceleri surup devamında ertesi gun duruluyorum.Saçlara güzel bir parlaklık verdiğini gözlemledim.Detaylı bilgi için şuradaki tıkkk

bakabilrsiniz dilerseniz..

 

Lee Stafford Breaking Hair Serisi Şampuan:Saydam dokulu bu şampuandan daha öncesindede bitirmiştim birkaç şişe kadar geçen sene özellikle.Ancak sonrasında çok daha memnun kaldığım şampuanlar keşfedince bu şampuandanda tekrardan almayacağım diyebilirim.





Osmo Wonder 10 Sprey Maske: Saç maskelerine farklı bir boyut kazandıran bu ürün yeni keşfettiğim bir bakım spreyi değildi aslında.10 farklı onarım ve bakım yaptığı iddiasında bulunan bu ürün için oldukça güzel olduğunu söyleyebilirim.Tek dezavantajı,ürüni gayet kararında kullanmak gerekiyor diye düşünüyorum.Ayarı biraz fazla kaçırırsanız eger ağırlaşan ve yapışık saçlara maruz kalabilrsiniz sanıyorum.Şu sıralar tekrardan alacağım ürünlerden değil.Belki yaz sonuna doğru düşünebilirim ama..

 

Elseve Arı Sütlü Şampuan:Severek kullandığım ender market şampuanlarından birisidir kendisi.Tekrardan alacağım şampuanlardan birisi olduğunu söyleyebilirim.

 

Kerastase Densifique Serum:Günlük kullanılan ve toplamda 3 ayda saç tellerini kalınlaştırıgını vaad eden bu serum küründe 2.ayıma geçtiğimi söyleyebilirim henüz.Farkı yavaş yavaş gözlemleyeceğim galiba.Şimdilik düşüncelerim kısmen olumlu yönde..3.ayın bitiminde daha geniş çaplı düşüncelerimi içeren bir yazı yazmayı düşünüyorum.

 

Benim bitirdiğim ürünler bu şekilde diyebilirim.Siz neler kullanıyorsunuz..Memnun kaldığını,kalmadıgınız ürünler neler oldu son zamanlarda..? :)

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                                Paylaşan:Zencefilkız


14 Nisan 2015 Salı

Freshline Mayonezli Saç Bakım Maskesi





Merhaba..Bahar aylarına bir süredir giriş yaptığımız şu günlerde cildimiz kadar saçlarımızda ekstra özen istiyor.Temel yıkama,kurutma,şekillendirme derken özellikle mevsim değişikliklerinde saç uçlarındaki kuruma özellikle dikkat çeken durumlardan bana kalırsa..Sadece kuru saçlardaki bir problemde olmayabiliyor bu çoğu zaman.Karma saç tipi diyede adlandırılabilen saç çeşidindede bu sorun mevcut sanıyorum.Yağlı yada normal saç dipleri,kuru saç uçları şeklindeki diyede tabir edilebilen saç tiplerindede görülebilen bu sorun için çözüm tabikide ekstra bakımlarla mümkün olabiliyor.Bunlardan bir tanesi ki en belirgini bana göre,saç maskeleri..Bugun sizlere saç bakımına çok daha farklı bir bakış açışı getiren bir marka olan Freshline'ın saç maskesinden bahsetmek istedim.

 

Mayonez şeklinde geçmesinin sebebi içerisinde yumurta (yumurta sarısı tozu,beyazı..) barındırıyor olması.Özellikle vitamin değeri yüksek olan yumurtanın saç sağlığı için etkisi oldukça önemli olduğundan dolayı bir maskedede bulunması güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum.

 

                                                         Maskenin yapısı..


Uygulama..:Özellikle şampuanladıktan sonra nemi alınmış saçların tamamına (diplerine değdirmeden) uygulayıp ardından geniş dişli bir tarakla saçımı tarıyorum.Bu uygulama,maskenin tüm saça homojen olarak dağımasını sağlıyor.Ardından saçlarımı topluyorum ve streç bir boneye sararak yarım saat kadar bekletiyorum.Bu arada fön makinesi tutuyorum saçlarıma ki ısı yardımıyla maske saça daha fazla nüfuz edebilsin.Ardından ılık suyla duruluyorum.

 

İzlenimlerim..: Özellikle saçlarımın fazla kuruduğunu hissettiğim dönemlerde bu maskeyi uyguladığım zaman saçlarımın daha yumuşak olduğunu fark ettim.Kuru saçlar için güzel bir maske olduğunu düşünüyorum.Onarıcı bir etkisi olduğunu düşünmüyorum pek fazla ama saçları yumuşak yaptığı ve parlattığınıda bizzat gözlemledim diyebilirim.

Tekrardan aldığım maskelerden bir tanesi..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                          Paylaşan:Zencefilkız