22 Kasım 2015 Pazar

Kasım-Saç Bakımı..Cilt Bakımı..Biten Ürünler

Merhabalar..Bir süredir kullandığım ve bitmesine üzüldüğüm diyebileceğim bazı ürünler hakkında bir yazı yazmak istedim.Malum önümüz kış,ve öncesinde cilt ve saç bakımına ayrı bir önem verilmedi taraftarı olduğu içim bu durum kullandığım ürünlere yansıdı kısmen sanıyorum..

Hangi ürünleri kullanmışım,neleri severek bitirmiş bir bakalım dilerseniz..




Saç Bakım ürünleri..:

 

Pek çogu daha öncedende kullanıp bitirdiğim ürünlerden aşina olduğunuz ürünler oldu diyebilirim aslında..

 

Kerastase Age Recharge Maske:Saçları genel anlamda sıkılaştırıcı (Saç tellerini) onarıcı serisi olan yeşil serinin eski bir maskesi aslında bu..Yenisinde architeche seri olarak geçen serinin bu serisini ben dahada başarılı buluyordum şahsen aslında..Jelimsi bir kıvamı var ve kullandığım süre içerisinde devamında saçları ağırlaştırmadan onardığını düşünüyorum.Bu maske hakkında detaylı bir yazı yazmıştım blogda daha öncesinde.Dilerseniz bakabilirsniz..tıkkk


Selective AminoKeratin Saç Maskesi:Uzun zamandır severek kullandığım bir maskeydi. Kılcal damarları koruyucu maske olarakda geçen bu maskenin içeriğinde keratin (bir çeşit protein) ve protein bulunuyor. Saçları onarıcı ve kalınlaştırıcı bakım yapan bu maskeyi severek kullandım.Yenisini kullanmaya başladım şimdilerde diyebilirim.Saç boy ve uçlarına banyodan sonrasında uygulayıp ardından yarım saat,bir saat kadar beklettikten sonrasınsa duruluyorsunuz.Bu kadar..

 

Gliss Onarıcı Sprey:Durulanmayan bu saç spreyini daha öncesindede kullanmıştım.Keratin içerikli bu spreyi,özellikle keratin içerikli maskeler uyguladığım zaman,tamamlayıcı bakım niyetine uyguluyorum devamında diyebilirim.

 

Onarıcı Hindistan Cevizi Yağı:Severek kullandığım bir bakım yağı kendisi.Saçları ağırlaştırmadan güzel şekilde nemlendiriyor.Özellikle kuru saç uçları için önerebilirim.

 

Kerastase Aqua Oleum Serum:Adeta aşık olduğum serum seti diyebilirim.Saçlara nem bombası niteliğindeki bu serumu haftada 1 defa uyguluyorum.Şampuanlama sonrasında tüm saça (diplere getirmeden) uyguluyorum ardından bekletip duruluyorum.Bu serum hakkında detaylı bir yazı yazmıştım blogda.Dilerseniz şuradan tıkkk  bakabilirsiniz.

 

Rare Blossom Saç Bakım Yağı:Bu yağı alalı çok uzun zaman olmuştu aslında.Evde bir köşede öylece duruyordu açıkçası,diğer bakım ürünlerinden fırsatını bulabildiğim süre içerisinde kullandım ve yararını gözlemledim bana göre.Saçlara güzel bir parlaklık kattı ve daha canladırdı diye düşünüyorum.Tekrardan satın alma şansımız yok sanıyorumki artık üretilmiyor.

 

Cilt Bakım ürünleri..:




Caudalie Üzüm Suyu:Tonik niyetinede kullandığı önerilen bu spreyi ben daha çok gündüzleri zaman zaman nemlendirici tarzında cilde uyguluyorum.Verdiği his gerçektende güzel..Tekrardan yenisini kullanıyorum diyebilirim.Bu serum hakkında detaylı bir yazı yazacağım önümüzdeki günlerde blogda olacak..

 

SK-II Göz Maskesi:Anlık gerilme ve göz çevresinde adeta gençlik sağladığını gözlemlediğim bu maskeyi ani kurtarıcı maske olarak tanımlayabilirim.Göz çevresinde morluklara karşıda etkili olduğunu dsuunuyorum.Kullandıgım günün ertesi sabahında cildimin (göz çevremin) daha aydınlık olduğunu söyleyebilirim.

 

Estee Lauder Kil Maskesi: Severek kullandığım kaolin içerikli bir maske.Özellikle yağlı ciltler için önerilen bu maskeyi ince bir tabaka halinde (cildim kuruya donuk karma aslında) uyguluyorum.

İçeriğinde minik partiküller olduğu için üstteki ölü deriyi yok ederek peeling görevide görüyor bir nevi diyebilirim.Bu maske hakkında detaylı bir yazı yayınlamıştım blogda,dilerseniz şuradan tıkkk bakabilirsiniz.


Sevgiler..:)

 

 

                                                                                          Paylaşan:Zencefilkız



12 Kasım 2015 Perşembe

Ekim/Kasım- Favori Saç Bakım ürünleri





Merhabalar..Sonbahar aylarında özellikle kış zamanlarına yaklaştığımız şu zamanlarda cildimiz olduğu kadar saç bakımınada önem vermemiz gerektiğini hissetiğim için ekstra özen göstermemiz gerektiğinide düşünüyorum diyebilirim.Bu konuda özellikle çeşitli markaların etkili ürünleri en büyük yardımcılarımızdan birisi sanıyorum. Benimde bir süredir severek kullandığım ve bitirdiğim ürünleri paylaşmak istedim sizlerle..


Organik Hindistan Cevizi yağı..:Daha öncesinde bir kavanoz daha bitirmiştim son derecede severek kullanmıştım diyebilirim.Tekrardan yenisini satın aldım.Kokusu,yapısı,saç üzerindeki etkiler son derece olumlu bana göre..

 

Kerastase Masquintense Maske: Kuru saçlar için biçilmiş kaftan bir maske olduğunu söyleyebilirim. Bendeki kalın telli saçlar için olanıydı.Tekrardan yenisini kullanmaya başladım diyebilirim. Bu maske hakkında detaylı bir yazı yazmıştım geçtiğimiz zamanlarda..Dilerseniz şuradan  tıkkk bakabilirsiniz..

 

Gliss Repair Onarım Spreyi:Keratin içerikli bu spreyi özellikle banyo sonrasında ıslak saçlara uygulayıp kurumaya bırakıyorum.Saç uçlarını koruduğunu ve saçlara parlaklık verdiğini gözlemledim

 

Elseve Arı Sütlü Şampuan:Belki mükemmel değil,ancak saçları ağırlaştırmadan güzel temizlediğini düşünüyorum.Kokusuda güzel gerçekten.Saçlara verdiği yumuşaklığı sevdim diyebilirim.

 

Kerastase Aqua Oleum Serum:Kaçıncı bitirdiğim serum olduğunu artık bilmiyorum.Severek kullandığım adeta onsuz olmaz dediğim serumlardan birisi oldu diyebilirim benim için.Bu serum hakkında detaylı yazıma tıkkk  bakabilirsiniz dilerseniz..

 

John Frieda Brunette Saç Bakım Pürüzsüzleştirici Bakım Sütü: Durulanmayan bu kremi uzun zamandır kullanıyordum.Saç boy ve uçlarına yıkama sonrasında uygulayıp ardından şekillendirme işlemine geçiyorum. Fazla miktarda uyguladığım zaman biraz ağırlaştırdı saçlarımı fakat az miktarda uygulayınca son derece güzel bir ürün diyebilirim.Saçlardaki elektriklenmeyi önlediğini gözlemledim

 

Toni&Guy Onarıcı Saç Kremi:Şampuanlamadan sonrasında saç boy ve uçlarına uyguluyorum ardından 5 dakika kadar bekletip duruluyorum.Severek kullandığım bir saç kremiydi.Saçları ağırlaştırmadan kuru saçları yumuşattığını gözlemledim

 

Benim son zamanlarda bitirip,bitmesine üzüldüğüm ne iyi ne kötü dediğim ürünler bu şekildeydi diyebilirim.

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                         Paylaşan:Zencefilkız