1 Mart 2014 Cumartesi

Saç Bakım Rutinim




Merhabalar..Bugun sizlere kendi saç bakımımda kullandığım ürünlerden kısacası saç bakım rutinimden bahsetmek istedim..Saçlarım ve saç bakımım hayati bir önem taşıdığını söyleyebilirim hayatımda.Yeni yeni urunler piyasaya çıktıkları onları denemekten ayrı bir zevk alsamda,belli başlı kullandığım yıllardur vazgeçemediğim benim için olmazsa olmazlarımdanda bahsedecegim bir yazı olsun istedim bugun..

 

Elseve Arı Sütlü Şampuan:Uzun zamandır kullandığım ve saçlarım için gerçekten memnun kaldığım bir şampuan..Kokusu güzel..Saçlara yumuşaklık vermesi güzel..Dolgunluk vermesi ayrı bir avantaj bana gore..

 

Elseve Arı Sütlü Saç Kremi:Her saç yıkamada,saç kremi kullanmasamda, arada sırada kullandığım bir üründür saç kremi..Saçlarımı taramamı kolaylaştırıyor ve bakım yapıyor diye düşünüyorum.

 

L'oreal Intense Repair Şampuan:Özellikle saçlarımın çok kuru ve hassaslaştığı ve adeta acil bakım dönemlerimde kullandığım bir şampuan.Saçlarımı çok,çok yumuşatıyor.Kurulugunu gideriyor. Bazen devamında ekstra maske uygulamaya bile gerek duymuyorum. Elseve şampuanımla beraber dönüşümlü olarak kullanıyorum.




Osmo Wonder 10 Sprey:Bir şişesini kısa sürede bitirdiğim ve ikinci şişesine başladığım ve artık vazgeçilmezim diyebileceğim bir sprey.Özellikle saç uçlarında incelmeler varsa bu sprey,kısmen bu goruntuyu alıyor ve saçları kalınlaştırdığını hissediyorum bana göre..Tek eksisi,kokusu olabilir belki.Biraz garip bir kokusu var..Ama ihtiyaçlarıma cevap veriyorsa eger bir urun,varsın kokusu tuhaf olsun fark etmez:)) Özellikle banyo sonrasında ıslak saçlarıma sprey şeklinde sıkıyor ve ardından geniş dişli bir tarakla tarayıp,kurumaya bırakıyorum saçlarımı.Parlaklık veriyor aynı zamandada saçlarıma bana göre..

 

Gliss Sprey:Çift fazlı bakım spreyi olan bu ürün,osmo wonder 10'un benzer özelliklerini gösteriyor bana gore.Parlaklık veriyor,saçları yumuşatıyor ve içerdiği keratinle saçları daha dolgunlaştırıp kırıkları önlemeye yardımcı oluyor.Neden osmo spreyide kullanıyorsın o halde derseniz,ki spreyi karşılaştırırsak eger osmo bir tık önde diyebilirim.Ancal bu spreyide zaman zaman kullanmayı seviyor.Özellikle sıvılaştırılmış keratin teknolojisi sayesinde saçlarıma gereken bakımı yaptığını düşünüyorum.Özellikle bu spreyden sonra saçlarım daha parlak görünüyor bana gore..

 

Alterna Caviar Durulanmayan Bakım Kremi:Bir nevi banyo sonrası durulanmayan krem.Saçlarıma güzel bir yumuşaklık veriyor.Güzel bir ürün..

 

Kerastase Masquintense Maske:Bu maske için detaylı bir yazı yazmıştım ancak burada tekrardan uzun uzun anlatarak sıkmak istemem açıkçası.Tek söyleyebileceğim benim gibi kuru saçlarınız varsa bu maskeden inanılmaz memnun kalırsınız diye düşünüyorum.Saçları yumuşacık yapıyor ve asla yağlandırmıyor,ağırlık yapmıyor.Dolgun gösteriyor.

 

Elseve Arı Sütlü Maske:Şampuan ve saç kreminden sonra bu ürün dahada önemli benim için.Kokusu,saçtaki ağırlaştırmayan hissi ,yumuşaklık vermesi ve çok daha dolgun göstermesi..Bir maskeden arayabileceğim özellikler var diyebilirim.Yedekledigim urunlerden birisi..

 

John Frieda Secret Weapon Bitiş Kremi:Özellikle düzleştirici,maşa gibi uygulamalar sonrasında saç geneli ve özellikle uçlarına yoğunlaşarak bir tür yatıştırıcı krem olarakda kullandığım bir ürün..Avakado yağı içeren bu ürün,saçları ağırlaştırmadan daha düzgün görünmesini sağlıyor,kabarmasını engelliyor saçlarımın.Bu ürünü bulmak oldukça zor olsada,buldugum zaman aldığım ürünlerden kendisi..Her daim olmazsa olmazlarımdan..

 

John Frieda Gece Onarım Serumu: Haftada 1-2 defa akşamları yatmadan once tum saçıma uyguladığım bu ürün bir tür saç için gece kremide diyebiliriz.Gece saçların onarım ve bakımını yapıyor.Ertesi sabah yıkıyorum saçlarımı.Kurtarıcılarımdan bir tanesi.. Özellikle saç uçlarımdaki kırıklardan şikayetçiysem bu ürün,bir tür şok bakım yaparak bu kırıkları çok daha görünmez kılıyor bana gore..Yedekledigim veyada bitmesine yakın illaki tekrardan aldığım ürünlerden..Detaylı yazıdı için şu yazıma bakabilrsiniz..; tıkkk

 

Elidor Argan ve Babassu Yağlı saç bakım maskesi: Bu maskeyi ne kadar sevdiğimden pekçok defa bahsetmiştim aslında..Özellikle çok kuru saçlara onerebilecegim güzel bir maske..Detaylı bilgi için şu yazıma bakabilrsiniz dilerseniz.. tıkkk

 

Saç fırçaları..:

 

Braun İyonlu saç Taragı:Özellikle elektiriklenen zamanlarda saçlarımı bu fırçayla birkaç defa taradığım zaman gerçektende elektriklenmem azaldığını ve saçlarımın çok daha dingin ve sağlıklı gozuktugunu söyleyebilirim.Harika ötesi bir ürün değil belki,ancak yinede faydalı olduğunu düşünüyorum saçlar için..

 

The Body Shop Pedal Brush:Özellikle banyo sonlarında saçlarımdaki dolaşıklıgı açmak için saçları kırmadan,nazikçe tarama işlemini uygulamak istediğim zaman bu fırçayı kullanıyorum. Saçları kırmadan kolayca tarıyor diyebilirim.

 

Benim uzunca bir zamandır saç bakımımdan kullandığım pekçok ürün bu şekildeydi..Sizin saç bakımından saçlarınız için vazgeçilmezleriniz neler..??

 

Sevgiler..:)


                                                                                   Paylaşan:Zencefilkız