26 Temmuz 2011 Salı

Zencefilkızla Nars..Giorgio Armani..Mac..Fondotenlerin Analizi..

Merhabalar..!!Bugun sizlere piyasada adını sıkça duydugunuz,popüler olan bazı fondotenlerin özellikleri, ciltteki duruşu kısaca analizleri hakkında bir yazı yazmak istedim.Bakalım hangi fondoten hangi cilde uygun,ne kadar kapatıcı,özellikleri neler..??..


Nars Sheer Glow Fondoten:Bu fondoteni birkaç ay önce Harvey Nicholsdan almıştım.

Hangi ciltlere uygun??
Normal,kuru ve karma ciltler için uygun olan bir fondoten.Yağlı ciltlere çok fazla önerilmiyor zira parlama yapabilir.Heleki yaz aylarında karma ciltlerede bile az da olsa parlama yapabiliyor.


Kapatıcılıgı nasıl??
Kapaıcılıgı çok fazla değil..Özellikle sivilce izleri,lekeler gibi problemleriniz varsa bu fondoten beklentinizi karşılamayabilir.Cildimdeki genel solgun görüntüyü yok etsin,şöyle bir renk versin,cilt tonum,cilt rengim eşitlensin diye düşünenlerin bu fondoteni kullanmasını tavsiye ederim.
Çekilen fotograflarda,özellikle flashta bu fondotenin kötü çıktıgı gibi birkaç yorum duymuştum daha önce,bu tarzda sorular geliyordu..Fondoteni surdugum bir akşam arkadaşlarla yemekteydik.Orada fotograflar filanda çekildi.Sonradan baktıgımda gayet güzel bir duruş gördüm açıkçası resimde.Yani sanıldıgı üzere flashta kötü çıkıyor gibi bir sonuç yok yani..


Renk seçimini nasıl yapacağız?
Size şöyle bir fikir verebilirim bu konuda.Mesela ben bu fondotende Mont Blanc rengini kullanıyorum.(daha çok pembe alt tonlu bir renk) Diğer bazı fondotenlerdeki ten rengimse şu şekilde..
Dior Nude fondotende - 010
Giorgio Armani luminous slik fondoten-4-4.5 numara (kışın bazı zamanlarda 3de uygun olabiliyor)
Mac fondotenlerde NC15..
Eğer ben çok açık tenliyim ama cilt alt tonum sarı diyenlerdenseniz,daha açık bir renk olan fakat aynı zamandada daha sarı alt tonlu bi renk olan Sibiria yı oneririm;)


Cilde ışıltı vermesi sanıldığı gibi gerçek mi??
Bu konuda şunu söyleyebilirim ki evet..Cilde sürüldüğü anda yapılan makyajla bütünleştiği zaman kesinlikle bir ışıltı veriyor cilde..Daha aydınlık bir duruş sağlıyor.Özellikle makyajda glowy tarzı bir görünüm arayanlar için öneririm..;)


Fiyatı:87 tl..


Nars Sheer Matte Fondoten:Nars'ın dış görünüş olarak glow fondotenine benzeyen fakat yapısı gereği biraz daha farklı bir fondoten..

Hangi ciltlere uygun..??
Karma,yağlı ciltler için daha uygun olabileceğini düşündüğüm bir fondoten.Verdiği yarı-mat duruş yüzünden özellikle kuru ciltlerde biraz cansız gösterebilir kanısındayım dolayısylada.


Kapatıcılıgı nasıl??
Kapatıcılıgı bununda glow kadar olabilecek düzeyde.Cilde sürüldüğü anda yarı-mat fakat oldukça sağlıklı bir görünüm veriyor.Nars Sheer Glow'dan farkı ise onunki gibi glowy bir görünüm vermemesi..Yani şu bildiğimiz ıslak fondoten görüntüsü bu fondotende yok.Daha mat bir görünüm söz konusu.Canlı,sağlıklı fakat mat bir görünüm düşünenler için uygun..


Renk seçimini nasıl yapacağız..??
Yukarıdaki yazıda yazdıgım Nars Sheer Glowdaki renk seçimi buradada geçerli..
Mac NC 15-Nars=Mont Blanc veya Sibiria (Daha pembe alt tonlu düşünenler Mont Blanc,daha sarı alt tonlu düşünenler Sibiria tercih etmeli..)
Mac NC 20-Nars=Fiji uygun olabilir.
Mac NC 25-Nars=Fiji uygun olabilir.
Mac NW 20-Nars=Deauville
Mac NW 25-Nars=Santa Fe
Mac NW 30-Nars=Barcelona


Fiyatı:87 tl..


Nars Firming Fondoten: Nars'ın sheer glow sheer matte fondotenlerine göre daha az bilinen bir fondoteni..

Hangi ciltlere uygun??
Bu fondoten daha çok olgun ciltlere uygun kanısındayım.Genç ciltler için birazcık ağır kaçabilir. Ayrıca oil free oldugu düşüncesindeyim.Sürdüğüm zaman denediğimde hemen hemen hiç nem vermiyordu cildime,baya baya kupkuru oldu diyebilirim.Ben karma ciltliyim,bende bile böyle olduguna göre özellikle kuru-kuruya yakın ciltlere önermem açıkçası..Yağlı ciltler için daha uygun bir fondoten..


Kapatıcılıgı nasıl..??
Nars Sheer Glow ve Nars Sheer Matteden daha fazla kapatıcılıga sahip bir fondoten.. Özellikle yüzünüzdeki t bölgesine gibi,parlamasını istemediğiniz bölgelere deneyerek,parlamayı minimuma indirebilrsiniz bu sayede:)


Renk seçenekleri nasıl??
Mac NW 20-Sibiria,Mont Blanc
Mac NW 25-Santa Fe
Mac NC 20.NC 25-Fiji


Mac Prolong Wear Fondoten:Mac'in kalıcılığıyla ünlü fondoteni..



Hangi ciltlere uygun??
Normal,Karma,yağlı ciltler için daha uygun bir fondoten.Ciltteki kalıcılıgı 18 saat kadar oldugu için özellikle kuru ciltlerde gerilme,biraz kuruma yapabilir dolayısıyla..(Fakat yinede ben yağlı ciltlerin dahada memnun kalacağı kanısındayım bu fondoteni ayrıca..)


Kapatıcılıgı nasıl..??
Kapatıcılıgı orta..Ciltteki duruşu doğal..Yüzde maskemsi bir görünüm yaratmıyor.18 saate kadar kalıcılıgı olabilen,bulaşma yapmayan bir fondoten. Özellikle kalıcılık isteyenler için tercih edilebilir..;)


Renk seçenekleri nasıl..??
Mac de klasik bir yöntemimiz var aslında cilt tonumuzu bulabilmek için..Ten renginiz sıcak tonlardaysa (sarı-bej tonlarda)NC, Cildiniz soğuk tonlardaysa(ten renginiz pembe alt tonluysa) NW,Eğer ikiside değil nötr ton diyorsanızda C serisininde seçimnizi yapabilirsiniz..


Fiyatı:67 tlydi en son.Zamlardan sonra kaç oldu bilemiorum şuanda..


Mac Face & Body Fondoten:Özellikle izlediğimiz pekçok televizyon dizilerindede sıkça kullanılan bu fondotende analizlerimiz arasında..(Örneğin Aşkı Memnu da bir dönem Bihter'in makyajı için bu fondoten kullanılmıştı..)



Hangi ciltlere uygun..??
Bu konuda herkeste bir tür görüş ayrılığı var aslında..Birkısım tüm cilt tiplerine uydugunu savunurken bir kısımda yağlı ciltlerde kusma yapabildiğini söyleyenlerden..Yapısı mat değil,satenimsi bir yapıda oldugu için özelliklede yaz aylarında yağlı ciltlere önermediğim bir fondoten diyebilirim,parlama yapabilir çünkü..Yağlı ciltlere önermem..Normal-kuru ciltlere daha uygun.


Kapatıcılıgı nasıl..??
Kapatıcılıgı ortaya yakın..Bir prolong wear fondotene göre daha az mesela..Özellikle vucut için fondoten arıyorsanız buna bakın derim ama;)


Renk seçenekleri nasıl..??
Size bununla ilgili bir kaç örnek vereyim.Mesela Dior Nude 20 veyada 30 nötr tonlardır.Ne sarı-nede pembe alt tonludur yani.Bu fondotende 30 numara c3 e denk geliyor. 20 numara c2 şeklinde..
NW 15,NC 15/20-c2 veyada c1 olabilir.


Fiyatı:72 tl..


Giorgio Armani Luminous Silk Fondoten: Bu fondoteni geçen sene almıştım..Bakalım özellikleri nasılmış?

Hangi cilt tiplerine uygun..??
Normal,kuru ve karma ciltler için daha uygun olabilecek bir fondoten.Yağlı ciltlerde parlama yapabilir.


Kapatıcılıgı nasıl.?
Fazla değil..Özellikle sivilce,sivilce izleri gibi şikayetleriniz varsa bu fondoten beklentinizi karşılamaz diye düşünüorum.Kapatıclıgı varla yok arasında çünkü..Özellikle renk tonunu eşitlemek isteyenler için uygun.
Özellikle glowy görünüm vermesi açısından başarılı buldugum bir fondoten..Kapatıcılık isteyenler için uygun değil.Islak-glowy bir görünüm düşünüyorsanız bakabilirsiniz.


Renk seçenekleri nasıl..??
Sarı alt tonlular için:2,3,4 gibi tam numaralar
Pembe alt tonlular için:4.5,5.5 gibi buçuklu rakamlara bakmamız gerekiyor;)


Fiyatı:134 tl..


Giorgio Armani Lasting Silk Fondoten:Armani'nin diğer popüler olan bir fondoteni..


Hangi ciltler için uygun..??
Özellikle yağlı ciltler için daha uygun olabilcek bir fondoten.Çünkü cilde sürüldüğünde anda pudramsı bir yapıya dönüşüyor.Dolayısylada karma-yağlı ciltler için daha uygun..

Kapatıcılıgı nasıl..??
Kaapıcılıgı luminous silkle aynı düzeyde..Kapatıclıgı çok fazla değil.Kalıcı bir fondoten..Fakat kullandıgı zaman içerisinde gözenekleri genişlettiği şeklindeki yorumlarıda göz ardı etmemek gerek..

Renk Seçenekleri nasıl..??
Renk seçenekleri luminous silk fondotenle aynı şekilde..Sarı alt tonlular tam numaraları,pembe alt tonlular buçuklu numaralara bakabilirler..

Bazı okuyucularımızdan gelen talepler üzerine bugün bu yazıyı sizler için hazırladım.Bir fikir verebilmişsem eğer mutluyum gerçekten..:)
Sevgiler..

                                                                       Paylaşan:Zencefilkız

8 yorum:

  1. çok güsel bi yazı olmuş zencefilkız, bende bacaklarım ıcın bır fondoten arıyordum, mac e bakayım bari, coverderm ın var 99 tl :S

    YanıtlaSil
  2. Diorun analizide çok iyi olur:)

    YanıtlaSil
  3. harika bir yazı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. pelitocum tşk ederim cnm yazıyı begenmene sevindim=))

    YanıtlaSil
  5. Dior'un fondoten analizlerini içeren yazıyı blogumuzda bulabilrsin;)

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten çok güzel bir analiz teşekkürler renk tonları cilt tipi vs gibi ayrıntılar süper olmuş

    YanıtlaSil
  7. merhabalar size bir sorum var :)
    armaninin bu iki fondöteninin aynı numaraları aynı renklere denk geliyor mu? Dün İzmir'de Sevil'de denedim ama maalesef yeterli renk aralığı yoktu. sorduğumda aynı değil dediler? Hanımefendi Armani standının görevlisi de ama aynı numaralar aynı renk değil dedi. Ben de açıkçası pek inanmadım. Siz biliyor musunuz acaba?

    YanıtlaSil