1 Ağustos 2016 Pazartesi

Maske Savaşları-4




Merhabalar.Saç bakımı ve saç ürünleri konusunda oldukça takıntılı olduğumu söyleyebilirim.Yine uzun zamandır kullandığım,deneyimlediğim bazı saç maskelerini sizlerle paylaşmak istedim.




Kerastase Therapiste Saç Maskesi: Terpistlerin titizliğinden adeta ilham aldığı yeni serisi olan mavi kaplı bu serinin en büyük özelliklerinden bir tanesi aşırı yıpranmış saçların onarılmasını,saçın elektriklenmesini kontrol altına alarak daha yoğun,parlak,canlı ve kuruluğunu ortadan kaldırmayı vadeden,pekçok olumlu özelliği birarada bulundurmayı sunan bir seriside diyebiliriz kendisine sanıyorumki..


Hangi tip saçlara uygun..??: Özellikle kalın telli,yıpranmış,aşırı yıpranmış,erozyona uğramış ve kuru saçlara öneriliyor.Saçın elastikiyetini geri kazandırmayı vadediyor.


Kullanımı: Banyo sonrası hafifçe nemi alınmış saçların boy ve uçlarına (diplere değdirmeden,uçlarına yoğunlaşarak) uyguluyorum.Ardından streç bir boneyle tüm saçı kapatıp 5-6 dakika kadar ısı uyguluyorum ve 1 saat kadar bekletiyorum.Ardından duruluyorum

Gözlemlerim..: Kullandıgım süre içerisinde özellikle saçlarım çok daha parlak ve esnek,yumuşak adeta yumuş yumuş saçlar elde ettiğimi söyleyebilirim. Saçlarımda herhangi bir ağırlık,yağlanma yapmadı. Saç kırıklarını onarıcı bir etkisinden ziyade bana göre saç uçlarındaki yeni kırıkların oluşumunu duzenli kullanımda büyük ölçüde engelliyor.



.

Organix Deniz Mineralli Saç Maskesi: Deniz mineralleri içeren bu maske içeriğinde Deniz Suyu, Kappaphycus Alvarezii (Yosun) Özü, Spirulina Maxima (Yosun) Özü, Laminaria Digitata (Kelp) Özü barındırıyor.


Hangi saç tiplerine uygun..?? : Kuru,yıpranmış ve hasar görmüş saçlara öneriliyor.Uçları çatallaşmış saçların görünümünü azaltmayı ve zaman içerisinde onarmayı hedefliyor.


Kullanımı:Şampuanlamadan sonra dipten uca tümden maskeyi uygulayıp saça yediriyoruz.Ardından 10-15 dakika kadar bekleyip duruluyoruz.Bu sırada beklerken saça ısı tutarbiliriz böylece maskenin saça daha iyi nüfuz etmesini sağlıyoruz diyebilirim.


Gözlemlerim:Bu maskeyi kullandığım süre içerisinde saçlarımı ekstradan sertleştirdi ve çok fazla olumlu etkisini gözlemleyemedim ne yazıkki diyebilirim.Tekrardan satın alacağımı sanmıyorum.İçeriğinde alkol türevi barıdırmasıda negatif bir durum diye düşünüyorum.






Yves Rocher Onarıcı Saç Maskesi:Yves Rocher'in %98 doğal içeriğe sahip olduğunu iddia eden bu maske içeriğinde jojoba yağı ve shea yağı barındırıyor.


Hangi saç tiplerine uygun..?? :Onarılmaya ekstra ihtiyaç duyan,kuru ve aşırı kuru,yıpranmış zarar görmüş saçları derinlemesini onardgını vadediyor.


Kullanımı:Saçlara şampuanlamadan sonra dipten uca uygulayarak devamında 1 saat kadar bekletiyorum saçlarımda.Isı işlemini uyguluyorum yine maskenin saça daha iyi nüfuz edebilmesi için.Ardından duruluyorum.Ürünün oldukça bitkisel bir kokusu var ve bu koku banyodan sonrada saçlarımda kalıyor bu açıdan hoşuma gitmedi diyebilirim.


Gözlemlerim:Saçlarımdaki yumuşaklığı ve parkalıklıgı daha ilk kullanımda gözlemledim.Özellikle saç uçlarımdaki kuruluk çok daha azaldı ve zaman içerisinde saçlarımdaki kırılmaların azaldığını gözlemledim.Bittikçe aldığım maskelerden birisi oldu,çok beğendiğimi söylemeliyim.Bu maskenin tek negatif özelliği fazla bitkisel bir kokusu olması.Oda bu kadar pozitif özelliği karşısında gözardı edebileceğim bir durum.Begendim mi,kesinlikle..!! ;)





Marlies Möller Silk Saç Maskesi:Hasarlı ve yıpranmış saçları besleyip onardığını iddia eden bir maske kendisi..İçeriğinde pashmina, okyanus ipeği ve ipek özleri barındırıyor.Bu sayede daha güçlü,parlak ve sağlıklı saçlar kazandırmayı amaçlıyor.İçerisinden birde küçük spatula çıkıyor ürün kullanımının daha hijyenik olması açısından..


Hangi saç tiplerine uygun..??:Kuru,hasar görmüş ve onarıma ihtiyaç duyan saçlar için..


Kullanımı:Şampuanlamadan sonra saç boy ve uçlarına (diplerine getirmeden) uygulayıp ardından 1 saat kadat bekletiyorum.Duruluyorum devamında.


Gözlemlerim:Bu maskenin kokusu çok güzel,parfum içeriği sayesinde güzel bir aroma kazandırılmış. Beyaz kremamsı tarzda hafif katıya doğru bir kıvama sahip(fazla katı değil kısmen..) Saça uygulaması kolay.Bu maskeyi uyguladığım zaman saçlarımda yumuşaklık ve parlaklığı birkaç kullanımdan sonrasında hissettim diyebilirim.İlk kullanımdan sonra onarım ve bakımdan ziyade,parlaklık verme performansı çok daha belirgindi.Ortalamanın biraz üzerinde bir puan verebilirim sanıyorum.Süper ötesi bir ürün değil ama yinede bana gore..


Sevgiler..:)



                                                                                          Paylaşan:Zencefilkız