13 Temmuz 2011 Çarşamba

Bitti 1: La Roche Posay-Toleriane Fluide

Herkese merhaba!!

Bugün sizlere bahsetmek istediğim ürün La Roche Posay adlı Fransız dermotolojik markasına ait bir yağsız nemlendirici. Toleriane serisinin ürünü olan bu nemlendirici, diğer bu seriye ait ürünler gibi toleransı düşük, kızarmaya meyilli, hassas ciltler için tasarlanmış. Amacı cildi hem yatıştırmak hem de nem vermek. Bu ürün serisi aynı zamanda termal su ile desteklenmiş. Biliyorsunuz ki termal su kızarık ve hassas ciltleri yatıştırmakta birebir etkili. İçeriğinde de paraben yok.

Ben bu ürünü nasıl aldım?

Geçen ay Artistry nemlendiricim bittiği ve bundan sonra dermotolojik ürünlere yönelmek istediğim için girdiğim bir eczanede bana bu ürünü önerdiler. Daha önce bu markanın herhangi bir ürününü kullanmadığım ve yeterince bilgi sahibi olmadığım için iyi midir kötü müdür bilemeden aldım bu ürünü. Eve gelip açıklamayı okuyunca ciddi hayal kırıklığına uğradım çünkü bu ürün için karma-yağlı ciltlere uygundur yazmışlar. Benim de t bölgemde belli bir saat sonra yağlanma olmasına rağmen kesin bu ürün yeterince nemlendirmeyecek yanak bölgemi diyerek üzüldüm. Fakat kullandıkça ürüne aşık oldum desem!

Peki neden?

1- Benim cildim kuru olmasına rağmen bölgesel yağlanmalar sebeiyle akneye meyillidir. Hiçbir şekilde kullandığım dönem boyunca yüzümde sivilce çıkarmadı.

2- Sandığımdan daha yoğun nemlendirdi. Yapısı süt renginde ve akışkanlığında bir sıvı olduğundan sanki cildimi yağa boğup gözeneklerimi tıkıyormuş gibi hissetmedim. Aksine her sürdükten sonra cildime ferahlık verdi. Sürdükten sonra saatler bile geçse yüzümde hiçbir şekilde gerilme, kuruma hissi yaşamadım.

3- Parfümsüz bir ürün olması hoşuma gitti.

4- Ürün pompalı olduğundan hijyen bakımından güven verdi.

Neleri hoşuma gitmedi?

1- Çabuk bitmesi hiç hoşuma gitmedi! Çok fazla kullanmama rağmen bir ay içinde bitti şaştım kaldım! 40 ml yazıyor halbuki..

2- İçini göremediğimden ya da gövdesinden sıkmalı bir ürün olmadığından içinde ne kadar ürün kaldığını öğrenemedim, yani elinizde ekstra bir nemlendiriciniz yokken aniden biterse ortada kalıyorsunuz!

Bir daha alır mıyım? Evet! Lakin önce hem sizlere tanıtmak hem de daha iyisini belki bulmak umuduyla yeni ürünler denemeliyim!:)

Sevgilerimle,
Larinia..

 İçinden şu şekilde prospektüs vari bir kağıt da çıktı.
Evet son olarak burada yazan bilgilere bakalım. Zira toleriane serisinden ürün almak isteyeniniz olursa bu tablo çok işe yarar. Tablomuz demiş ki cildin kuruysa toleriane dermo-cleanser ile temizle, termal su ile tonikle, toleriane rich ile nemlendir.
Cildin normal veya karmaysa toleriane gentle foaming gel ile temizle, yine termal su ile tonikle ama bu sefer yüzünü toleriane soothing protective care ile nemlendir. Cildin yağlı ise toleriane purifying foaming gel ile temizle, aynı şekilde termal su ile tonikle, nemlendirici olarak ise benim bugün tanıtmış olduğum toleriane fluid ile nemlendir. Fakat tekrar dediğim gibi bu ürün yani toleriane fluid kuru ya da karma ciltlerin de rahatlıkla kullanabileceği bir ürün..

5 yorum:

  1. mrb!bloğunuzu keyifle takip ediyorum. ayrıca bloğunuzun ismi gerçekten çok güzel ve akılda kalıcı olmuş;))yalnız yorumlanan/kullanılan ürünlerin fiyatı ve alınan yer-siteyi de belirtirseniz kıyaslama açısından daha ii olacağını düşünüyorm. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. merhaba, blogumuzu keyifle takip etmenize çok sevindim, haklısınız bazen yazarken ürünlerin fiyatlarını eklemek ya da aldığım yerleri söylemek aklımdan çıkıveriyor, bundan sonra bu konunun üzerine daha çok düşeceğimden emin olabilirsiniz:)

    YanıtlaSil
  3. Bu serinin riche olanını kullandım cildim kuru. Mükemmel bi nemlendirme sağladı kullandığımdan beri cildim aydınlandı resmen. Keyifli bir yazı olmuş. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. makyaj altı baz olarak kullanılabiliyor mu?

    YanıtlaSil
  5. çok açıklayıcı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil