29 Temmuz 2011 Cuma

Chanel Vitalumiere Aqua Fondoten


Merhabalar..!!Yine bir fondoten yazısı ..ve yine ben:)Bugun sizlere şu aralar özellikle adını sıkça duyduğunuz bir fondoten olan Chanel Vitalumiere Aqua'dan bahsedeceğim.Chanel'in yeni çıkan su bazlı olan fondoten. Bakalım özellikleri,yapısı nasılmış,bir tanıyalım..:)



Renk seçenekleri:Bir defa bu fondotenin 2 sıra olan,yani iki farklı tonu içeren renk serisi var.Bir tanesi B yani sarı-bej alt tonlu serisi, diğeri ise BR yani pembe alt tonlu serisi.Bunun hakkında size kısaca bir bilgi vereyim öncelikle,nasıl renk seçimi yapacağınızla ilgili.Şayet cildiniz sıcak tonlu,yani daha basitçe anlatmak gerekirse kollarınızdaki damarların rengi yeşil veyada yeşile dönükse sıcak alttonlunusunuz yani sarı-bej tonlarını seçmeniz gerekiyor fondotende.Eğerki damarlarınız mavi-mor renklerindeyse soğuk tonları yani pembe alttonu fondotenleri seçmeniz gerekiyor.Bu bilgiden sonra sanıyorum renk seçeneğinze karar verebilirsiniz..Benimkisi aslında pembe alttonluya yakın olmasına ragmen bu fondotende B serisine yöneldim. Sebebiyse tam olarak pembe alttonlu olmamadan vede pembe alt tonlu olan seri gözlememime göre belli bir süre sonra oksitlenme yaptıgı için ciltte yarım-bir ton arası koyulaşma gösterdiği için B serisine yönelmek durumunda kaldım.Ona bile renk skalası sınırlı gibi göründü açıkçası gözüme.Neden derseniz,ben hortlak beyazı olmadıgım halde(Ten rengi koy olmamasına ragmen) B10 rengi yani en açığı o cildime iyiye yakın bir düzeyde oldu açıkçası denediğimde.Hani yani daha açık bir renk seçeneği olabilseydi eğer ona bile hayır demezdim herhalde..
Ayrıca size renk seçenekleri ile ilgili 1-2 örnek vereyim;
Mesela;
Mac NC15-B10
Mac NC25-B20
Mac NC30-c3-B40

Yapısı:Cok kıvamsız bir yapısı yok açıkçası..Yani tamamen su gibi değil,fakat aşırı yoğunda değil.Ben kıvamını şahsen sevdim.Özelliklede yaz için öyle ağırlık filan yapmicak bir fondoten bana kalırsa gözlemlerime göre..Cildim karma bu arada..Onuda belirteyim.Kapatıcılıgı orta düzeyde.Fakat görüntüsü sürdükten sonra gerçekten güzel,doğal bir yapısı var.Kesinlikle maske gibi filan durmadı.Ben bu açıdan sevdim şahsen diyebilirim size..:)Ayrıca su bazlı olmasından dolayı yazında rahatlıkla kullanabilirsiniz düşüncesindeyim, yağlı ciltlerde dahil;) Öyleki su bazlı olmasından dolayı kullanımdan hemen önce birkaç defa çalkalamak gerekiyor kutuyu diyebilirim.

Nasıl kullanılmalı?Hangi Aplikatör..??Bu konuda birkaç alternatif yarattım ben şahsen diyebilirim size..:) Bir tanesi Mac 190 ,bir diğeri Mac 187 veyada hafif ıslatışmış sünger.(Yassımsı süngerle dahada rahat oluyor uygulama.) Eğer birazcık daha hafif kapatıcılık isterseniz eğer yani dahada doğal bir görünüm Mac 187, kapatıcılık düzeyi biraz daha fazla-yoğun olsun derseniz Mac 190 veyada süngerle uygulama yapabilirsiniz.

Fiyatı: 99 tl..

                                                               Paylaşan:Zencefilkız
                                            

6 yorum:

  1. renk seçenekleriyle örnek vermen ii olmuş canım fondoten alıcam buna da bi bakayım;)

    YanıtlaSil
  2. Sen almaya gittiğinde hangi aydı tarih? Ben bugün bir sürü yere sordum ama B20 yoktu.BR20 vardı pembelik olan. Acaba bir kaç ay beklesemde sonbahara doğru açık renkleri getirirler mi?

    YanıtlaSil
  3. buhayracım tşk ederim:)
    İlay,ben geçenay gitmiştim .B10 da 20 de vardı.

    YanıtlaSil
  4. mac fondotenler nasil,hic denemedim almayi dusunuyorum,hafif ve isiltili biseyler istiyorum,daha once dior purelight kullaniyordum,en sevdigim fondoten ama seri piyasadan kalkti malesefki :(

    YanıtlaSil
  5. estee lauder fondötenlerle ilgili fikriniz nedir?

    YanıtlaSil
  6. Estee lauder double wear fondöten kapatıcılığı gerçekten güzel.Ancak renk seçeneği kısıtlı olduğu için o konuda belki sorun yaşayabilirsiniz.

    YanıtlaSil