26 Temmuz 2011 Salı

Zencefilkızla Dior Fondoten Analizi..

Merhaba:)Bir fondoten yazısıyla daha karşınızdayım.Bugün sizlere dior fondotenleri mercek altına alacağım. Bakalım şu piyasada dolaşan diorların yapısı nasıl,özellikleri neler..??..Hep beraber inceleyelim..:)

Diorskin Nude Fondoten:Çıktığı ilk andan itibaren adını duydugum ve uzun zamandırda adını dahada duymaya alıştığımız bir fondoten kendisi..ir

Yapısı:Yapısı su bazlı gibi görünsese yağ içeriyor.Yani tamamen su bazlı veyada yağsız bir ürün değil. İçeriğinde titanium dioxide bulunuyor.Bu sayede Spf 10 gibi bir güneş koruma özelliğine sahip.Güzel bir avantaj bu;)Yapısı oldukça ince.Fakat her kullanışta çalkalamak gerekiyor biraz.Aksi taktirde pompaya değdiniz zaman ''bu ne böyle su geliyor,bozuk mu yoksa..??'' gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz ki hayır öyle birşey yok tabikide..Özellikle karma ciltlerinde dahil normal,kuru ciltlerin rahatlıkla kullanabileceği bir ürün.Yağlı ciltlerde kullanabilir fakat yazın biraz parlama yapabilir düşüncesindeyim onlarda.Dolayısyldada yağlı ciltler daha çok kışın bu fondotene yönelmeli.

Avantajı ne..??:Bir defa kapatıcı özelliği çok fazla değil.Yani bu fondoteni sürdüğünüz zaman öyle sivilcelerim tüm lekelerim kapansın diye düşünmeyin.Fakat ciltte duruşunu begendim,şöyleki cilde güzel bir aydınlık veriyor.Hani şu sağlıklı,glowy görünümdeki bir fondotenin yaratıcısı kendisi içerisindeki ışık yansıtıcı pigmentler sayesinde.Özellikle günlük kullanım içinde uygun..İçeriğinde mineraller,vitaminler ve de mineral suyu barındırdığı için cilde bakımda yapmış oluyor aynı zamanda.Cilt için yararlıda bir fondoten yani..:)

Nasıl kullanılmalı?Hangi aplikatör..??:Bu konuda benim fikrim hafif ıslatılmış süngerle kullanılması yönünde. Hatta mümkünse yassı süngerle uygulayın,zira ben öyle yapıyorum ve sonuçtanda acayip memnunum diyebilirim.Fırçaylada uygulayabilirsiniz fakat fırçayla uygulandıgı taktirde kapatıcık oranını dahada düşürüyor bu durum gözlemlerime göre..Dolayısylda bu fondotenin arkadaşı bence ıslak sünger..;)

Fiyatı:104 tl..

Diorskin Forever Fondoten:Bir diğer adını duydugumuz bir fondoten..

Yapısı:Yapısı çok hafif değil.Özelliklede Nude a göre..İçeriğinde yağ barındırıyor ve bu miktar Nude a göre biraz daha fazla.Dolayısıylada yağlı ciltlere uygun değil diye düşünüorum,heleki sıcak zamanlarda.Ciltte kusma yapabilir çünkü.Fakat kapatıcılıgı yüksek..Özelliklede Nude göre bu durum baya bir fazla..

Avantajı:Hani şu yüzüm maske gibi durmasın ama bayada kapatıcı olsun diyorsanız bu fondotene bakın derim çünkü ciltteki duruşu bu konuda gerçekten güzel..

Nasıl kullanılmalı?Hangi aplikatör..??:Bu konudaki oyumu fırçadan yana kullanıyorum bu sefer..Özellikle Mac 187 gibi büyük bir fırçayla yüze pıt pıt sonrada dairesel hareketlerle uygularsanız profosyonel bir görüntü elde edebilirsiniz.

Fiyatı:110 civarında olması lazım bu fondotende..



Diorskin Airflash:Sprey şeklindeki kullanımı pratik olan bir fondoten.

Yapısı:Yapısı hafif bir fondoten..Kapatıcılıgı yüksek(Özelliklede Forever vede Nude'a göre daha fazla) fakat maske görünümde yaratmayan bir fondoten aynı zamanda..Ciltte yağlandırma yağmıyor bu yöndende bir avantaj olabilir.

Avantajı:Yapısı hafif oldugu içinde ciltte çok doğal duruyor,ağırlık hissi yaratmıyor.Sağlıklı canlı bir görünüm veriyor cilde.

Nasıl kullanılmalı?Hangi aplikatör..??:Bu fondoteni yuzune direkt sıkabilceğiniz gibi,işi şansa bırakmadan bir geniş fondoten veyada pudra fırçasına sıkarakda yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Fiyatı:117 tl

Sevgiler..
                                                                  
                                                                 Paylaşan:Zencefilkız

3 yorum:

  1. AAA süper beklediğim yazıda yayınlanmış bu airflashi çok merak etim şimdi bi bakmam lazım:)

    YanıtlaSil
  2. tşk ederim cnm begenmene sevindim;)

    YanıtlaSil
  3. Airfrash renkleri hakkında da bir iki cümle paylaşsaydınız çok daha açıklayıcı olurdu sanırım🤔

    YanıtlaSil