10 Eylül 2011 Cumartesi

Gecikmis Bir Post- Agustos Ayı Favorileri

Herkese uzun bir aradan sonra merhaba!

Tatilden döndüm; ama Ankara'ya gelir gelmez de ev taşıma derdiyle uğraştım. Daha kaç gün oldu ben tam anlamıyla yerleşemedim. Doğal olarak bu yoğunluğun içinde blogu da biraz ihmal ettim. Mazeretimi bildirdiğime göre, bir hayli geciktirdiğim Ağustos ayı favorilerine birlikte bir göz atalım.


Ağustos ayında tatilde olduğum için çok makyaj yapmadım, normalde de çok makyaj yapan biri değilim ama tatilde cildimi tam anlamıyla dinlendirmek istedim. Günlük olarak renkli nemlendirici, üzerine ince bir pudra ve allık kullandım. Bir akşam dışarı çıkmada sürdüğüm far hariç hiç farlara elimi sürmedim. Fondotene de aynı şekilde. Bol rimel, allık, ruj, kalem işimi gördü diyebilirim:)



Günlük nemlendirici olarak Bioderma Sensibio Light kremi kullandım, daha önce yorumlamadığım bu üründen çok memnun kaldım diyemicem, yüzümde yağlı bir his bırakıyor, bitirip bir daha almayı düşünmüyorum.

Renkli nemlendiricim de daha yeni biten, bereketli olması dolayısıyla aylarca kullandığım çok memnun kaldığım bir ürün oldu. Şimdi ise Bobbi Brown renkli nemlendiricimi kaybettiğimden, Laura Mercier olanı kutusundan çıkarıp kullanmaya başlamış bulunuyorum. Yorumlar bir süre kullandıktan sonra.

Bir diğer ürün Artistry'nin çok amaçlı koruyucu kremi. Spf 30 koruması var. Yüzüme renkli nemlendiriciden önce uyguluyorum. Ağır, yağlı bir yapısı olduğundan tüm yüzüme değil sadece kızarıklık problemi yaşadığım yanak bölgeme sürüorum. Renk eşitliği sağlıyor yüzümde. Bembeyaz bir krem, sürüldüğü yeri bembeyaz yapıo. Benim gibi hem kızarıklıklarını kapamak, hem de güneşten korunmak isteyenler için süper.

İki senedir neredeyse her gün kullandığım Nivea Dry Comfort Roll-on'um da bana tatilde de eşlik etti. Koku gidermede, terlemeyi belli ölçüde engellemede oldukça başarılı bir ürün.


Makyajımı temizlemede Sephora'nın temizleyicisini kullanmaya devam ettim. Bitirip Roc'tan aldığım temizleyiciyi kullanmayı bekliyorum.


Olay Göz Makyajı Temizleyicisini de tatile gitmeden önce tanıtmıştım, her gün bunu kullandım rimelimi, kalemimi, eyeliner ımı silmede.

Geç tanıştığım, ilk kullanımda aşk yaşadığım Kerastase Elixir Ultime Saç Bakım Yağım. Aldığımdan beri sürekli kullanıyorum. Neden ben bu ürünle daha önce tanışmadım, ben bunsuz nasıl yaptım sorularını sorduran ürünüm. Kesinlikle ayrı bir postu hak ediyor ama şimdilik bu ay bu ürünü her banyodan sonra kullandığımı, saçlarımı yağlandırmadan yumuşacık yaptığını, eski kuru cansız saçlarıma veda ettiğimi bilin yeter:)


Yves Rocherden aldığım bitirmek için uğraştığım parfümüm. Tamam yasemin kokusunu çok seviyorum da sürekli sıkınca mide kaldırıyormuş bunu anlamış bulundum. O yüzden bir an önce bitmeli ve bir daha alınmamalı.



Garnier spf 30 koruyucuyu tatilin ilk günlerinde kullandım. Haşlanmamamı sağladı kendileri. Çok yakın bir arkadaşım vermişti bana, şimdi kendisine geri vereceğim:) Okuyorsa sevgilerimi iletiyorum:)


Garnier bronzlaştırıcı yağı tatilin son günü kullandım desem. Neden derseniz son güne kadar bronzlaştırıcı bir yağım olduğu aklımdan çıkmıştı da ondan. Fakat gerçekten harika bir ürün bu. Rnegi hemen kırıyor, vücudu kızartmıyor. Kokusu harika. Tüm vücuduma ve saçlarıma sürüp güneşlenip sonra denize girme şeklinde kullanıyorum. Denizden çıkınca vücudumda ve saçlarımda bıraktığı yumuşaklık ve vanilyamsı koku harika. Daha önce kendisinden 2 şişe bitirmişliğim vardır. Bu sene beyazlık moda ondan mıdır bilinmez aklıma bile gelmedi kullanmak.

Bioderma Photoderm Ar Spf 50 renkli yüz koruyucu. Bendeki Light rengi. Hiç renk vermiyor, o yüzden renksizinden de alsam bir şey değişmezdi diye düşünüyorum. Sayesinde yüzüm bir gram yanmadı. Fakat ne yazık ki bütün güneş kremleri gibi kendisinin de ağır, yağlı bir yapısı var.


Daha önce tanıtımını yaptığım Artistry nemlendirici yüz yıkama kremim. Oldukça memnunum her gün kullanıyorum bakalım:)

Son olarak Nuxe Işıltılı Kuru Yağ. Bunun bir de renksiz ve ışıltısız versiyonu bulunmakta. Yağlı bir his bırakmadan vücudu nemlendiriyor. Saçlara sürüldüğünde güzel bir ışıltı bırakıyor , saçları yumuşacık yapıyor. Değişik bir kokusu var; beni rahatsız etmedi ama eminim rahatsız olanlar çıkar. Vücudunuz assolist kıvamına gelmeden ışıl ışıl parlıyor, bronz tende harika duruyor.


The Body Shop Kabuki fırçamı hem Scott Barness hem de Mac Msf Natural pudralarımı sürerken kullandım. Oldukça memnun olduğum bir fırçası kendisi.


Maybelline One By One Mascarayı sırf bitirebilmek adına kullanıyorum. Memnun kaldığım bir ürün olmadı. Kirpikleri sepsert yapıyor, hiç kıvırmıyor, çok hacim de vermiyor. Kısacası bir daha almam.


Benefit Coralista bu ay da favorilerimde. Ben bu allığa aşığım tek kelimeyle. Cildime en güzel giden allık bu benim. Bitince kesinlikle alırım.


Mac Msf Natural Medium ve Scott Barnes Loose Powder ı dönüşümlü olarak her gün kullandım. Scott Barnes akşam gezmelerinde çok şık durdu. Sadece yüzüme değil, dekolte bölgesine köprücük kemiklerine de uyguladım.


Ruj olarak sadece Mac rujlarımı kullandım. Soldan sağa Ravishing, Kinda Sexy, See Sheer.


Aydınlatıcı olarak Mac Luna Ccb kullandım( hem elmacık kemiklerime hem de göz pınarlarıma). Far olarak ise Sephora Jumbo Eyelinerları kullandım, eyeliner dendiğine bakmayın bildiğiniz krem far bunlar. Bendeki Beige rengiyle, Taupe rengi. Onun dışında eyeliner sürme derdiyle uğraşmak istemediğimden kalem formunda olup eyeliner etkisi veren Mac Technakohl Liner ımı kullandım.




Ojem ise Inglottan aldığım, ayıla bayıla sürdüğüm 306. Inglotun ojelerinin üzerine tanımıyorum, renk ise resimlerden de gördüğünüz üzere bir mercan! Evet biliyorum mercan kelimesini duymaktan hepinizin içine fenalık geldi ama çok seviyorum napayım:)

Sevgilerimle,

6 yorum:

  1. Hoşgeldin :)
    Her zamanki gibi harika ürünler... yazılarınızı özledik kızlar :))
    Ojenin rengi harika acaba rica etsem tırnakta duruşunun swatchını ekleyebilir misin ?:)
    birde sephora jumbo kalemler için aynı şekilde swatch istesem çok şey mi isterim larinia ^^

    YanıtlaSil
  2. Hoşbulduk:)
    Ben de blogumu özlemişim, tabiki ikisinin de resimlerini eklerim ayrı başlıklar altında yalnız manikürsüz tırnaklarımın kusruna bakma artık:)

    YanıtlaSil
  3. Meraba canım,
    Muhteşem yararlı birpost olmuş.
    Bu nuxe ışıltılı yağı bende almayı düşünüyorum ama kararsız kalmıştım.Gerçekten saçları güzel parlatıyo mu?Yada daha sonra yağlandırma vs. oluyo mu?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba:))
    Saçları tamamen ışıltıya boğduğunu söyleyemeyeceğim ama evet hoş bir parlaklık katıyor ve benim saçımı hiç yağlandırmadı. Bu arada saçlarımın da cildim gibi oldukça kuru olduğunu belirtmeliyim:)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Larinia,ürünlerin çok güzel güle güle kullan hepsini.
    msf kalıcı mı?kapatıcılıığı nasıl?gözeneklerini büyüttü mü?
    nuxe yağın fiyatını öğrenebilir miyim:)?
    (Dkmkci)

    YanıtlaSil
  6. merhba dmkci=) öncelikle msfnin gözeneklerimi büyütmediğini belirterek başlayayım. hafif bir kapatıcılığı var, yüzde renk bütünlüğü sağlıyor o kadar. kalıcı olmasına kalıcı da bnm kuru cildimi bile yağlı gösteriyor, o yüzden ürünü her ne kadar beğensem de bir daha alıp almamak konusunda kararsızım.
    nuxe yağın fiyatı da 99 lira olması lazm:)

    YanıtlaSil