12 Ekim 2011 Çarşamba

Son Zamanların Favorileri!

Uzun bir aradan sonra merhaba herkese:) Yoğunluktan bir türlü vakit bulamadım sizlere yazmak için, kısmet bugüneymiş. Hasta yatağımdan kalktım üşenmedim size yazıyorum. Fırsat bulmuşken de birkaç post ardı ardına yazmayı düşünüyorum. Eylül ayı favorileri postunu hazırlayamadım. Bu ay da geçen ayla hemen hemen aynı ürünleri kullanıyorum. Hem havaların soğuduğu bu son dönemde, hem de geçen ayda kullandığım, elimin sürekli gittiği ürünleri beraber yazayım, paylaşayım istedim:)

Paylaşan;
 O zaman öncelikle resimlerimizle başlayalım.

 Too Faced Natural Eye Palette: Haziranda almıştım sanırım ben bu paleti. Aldım ve hiç kullanmadım. Halbuki nasıl da hevesle almıştım. Bana far yakışmıyor deyip bir kenara attığımı biliyorum. Meğerse doğru fırçaları alınca anladım elimdeki hazinenin değerini. Renkler gördüğünüz gibi tam benim renklerim paletin de ismine yaraşıyorlar. 224 fırça ile Sexpressoyu "Crease bölgeme dağıtıyorum", kaş altına mat kırık beyaz olan Heaven ı sürüyorum, göz altıma da Sexpresso veya Cacao Puff ı 219 nolu fırçayla uyguluyorum. Oldu bitti size harika bir göz makyajı. Göz kapağıma genelde başka ürünler kullanıyorum. Fiyatı 79 lira.

Nivea Dry Comfort Roll-on: Dermotolojik ürün hastaları bundan hiç hoşlanmayacak; ama pudralı olan bu ürün benim son iki senedir favorim. Deodarantlardan hoşlanmıyorum, alışmışım roll-onlara bir kere. Sırf pudrasız olsun diye Niveanın başka  bir roll-onunu aldım ama o da fazla ıslak bir his verdi, üstüne de terletti diye gidip tekrar bunu aldım. Terlemeyi bir nebze olsun engelleyen ve terleseniz bile kötü kokuyu alan bu ürün benim her daim çantamda. Fiyatı 6 lira civarı olması lazım.

Mac Plink Ruj: Lustre serisinden olan bu rengi size tanıtmıştım. İnanılmaz şık duran bir renk. Sürünce hem pembe hem şeftali hem şampanya rengi duruyor, ışığa göre ve makyaja göre değişiyor. Mac rujlarımın arasında en sevdiğim olduğuna karar verdim. Gloss gibi ıslak duran bir yapısı var ne nemlendirmesi güzel. Bitince tekrar alınacak. Aldığımda 39 liraydı ;ama zamdan sonra 43 lira.

Mac Melba Allık: Tilkinin dönüp dolaşığ geleceği yer kürkçü dükkanı diye boşuna dememişler. Ben de geçen sene ayıla bayıla, tenime daha güzel bir renk gidemez diye bu allığı almıştım. Sonra yerine başka allıklar alındı, Melba geri planlara atıldı. Geçen ay elim takıldı tekrar bu allığa sürdüm ve dedim kendi kendime gene ne varsa bu allıkta diye. Eski allığımla kavuştuk birbirimize. Böyle de acayipim yani:) Archi arkadaşımızın öve öve bitiremediği bu allık hakkında söylediklerinin hepsine katılıyorum. 52 liraya almıştım; zamdan sonra 58 lira oldu.

Bobbi Brown Lips Lip Palette: Zamanında çilekten aldığım bu ürünü geçen çekmecelerimi karıştırırken fark ettim, aldığımı unutmuşum gitmiş. Biraz yapış yapış bir yapısı olsa da bazı günler sağdaki iki rengi üst üste uyguluyorum. Biri mat diğeri ışıltılı çünkü. İdare eder diyeyim. Ben 35e almıştım burda vardır en az 70 tl, bence değmez.

Garnier 3ü 1 arada Saf ve Temiz: Aslında bu ürün bana ait değil, halamın. Fakat o kadar sevdim ki el koydum:) Daha önce de Garnier'den bir sürü ürün oldum bununla neden karşılaşmadım diye kızdım kendime. Şaka gibi bir ürün aslında, aşırı çok işlevi var. Her gün temizleyici olarak kullanabiliyorsunuz, haftada iki kere de peeling ve kil maskesi olarak. Hafif bir yapısı var desem yalan söylemiş olurum. Ağır bir yapısı var. Öncelikle yüzünüzü ıslatıosunuz sonra bunu sürüp yıkıosunuz, cildinizdeki kiri yağı makyaj kalıntılarını temizliyor. Haftada iki kere ıslak yüzünüze kalın bir tabaka halinde sürüp bırakıyorsunuz, kuruduktan sonra cildinizi geriyor. Sonra yıkıosunuz. Çinko ile cildi derinlemesine temizlip canlandırıyor. Haftada iki kere(ki bence haftada bir veya iki haftada bir yeter) ıslak yüzünüze bu ürünle masaj yapıp yıkıosunuz. İçindeki partiküller(gerçi tahriş etme olasılığı fazla, partiküller büyük) cildinizdeki ölü deriyi atıp canlandırıyor. Ayrıca yıkadıktan sonra cildinize inanılmaz bir ferhalık veriyor, mentollü nane çiğneyince nasıl ağzınızda bir serinlik ferahlık hissi olur, aynen bu üründe de öyle oluyor. Yalnız kurutuyor ve cildimi de kızartıyor pek yatıştırdığını söyleyemeyeceğim. Gene de ben bu ürünü çok sevdim. Fiyat performans açısından  harika; çünkü fiyatı 9 lira olması lazım. Seyahatlerde bunu alıp başka bir ürün almasak yeter.

Dior Miss Cherie 100 ml Edt: Soğuk havalara çok yakıştırdığım bir parfüm. Gerçi ben yazın da bol bol kullandım; ama bu havalar daha bir güzel sanki. İçindeki yanık şekerimsi, yoğun meyvemsi kokudan böyle diyorum. Mesela Britney Spears Fantasy parfümümün de tarzı bu kokuya yakın; ama ne bileyim bu ayrı bir şey yani. Bu kadar mı güzel kokar, bu kadar mı tenimle bütünleşir. Birazdan abartıp bu parfümü benim için yapmışlar demeye doğru gidiyorum farkındaysanız:) Edt olmasına rağmen hiçbir Edp nin tenimde durmadığı kadar kalıcı. Kampanyadan 165 liraya almıştım diye hatırlıyorum.
Flormar 11 Nolu Oje: Tam bir gül kurusu. En sevdiğim ojelerimden. Bir de sürdükten ik gün sonra kenarlarında oje gitmeye başlamasa. Aynı rengi Inglotta bulduğum anda almak istiyorum.

Tbs Kapaklı Allık Fıçası: 4 senedir bende bu fırça. Sentetik kıllı olmasına rağmen seviyorum bu fırçayı ya, fırçamı çantama attım yüzüme süremem derdim bunun sayesinde olmuyor. Bir de fırçanın ucu biraz açılda cebeleşiyorum fırçayı yüzümde bastırarak açcam diye. Fiyatını hatırlamıyorum ama 25i geçmiyor olsa gerek.

Sephora Jumbo Eyeliner: Taupe rengi bu ayki favorim. Ben daha çok far bazı olarak kullanıyorum. Cidden makyajım olduğu gibi kalıyor tabi crease bölgemde çok hafif çizgilenmem oluyor ama painterlyde bile aynı sorunu yaşadığım için bunu göz yapıma ve nemli göz kapaklarıma veriyorum. Fiyatı 26 lira.

Mac 224 Fırça: Doğru şekilde kullanmayı öğrendiğimden beri göz makyajlarımın başlıca elemanı. Süper bir fırça gerçekten. Aldığımda 66 liraydı.

Pantene Aqua Light Durulanmayan Saç Bakımı: Bizim forumdan Shopacolic önermişti bu ürünü. Daha önce ne aldıysam kar etmemişti, bununla saçlarım o kadar güzel açılıyor ki. Bu arada saçlarım 65 cm gibi insanüstü bir boyuta ulaştı ve ince telli. Bu saçın ne kadar dolaşacağını siz tahmin edin. Fiyatını hiç bilmiyorum, ödemeyi babam yaptığı için.

Bobbi Brown Natural Brow Shaper: Ykmden almıştım bu ürünü. Bendeki rengi Mahogany, şefafı da var bu arada bu ürünün. Ben ömrüm hayatım boyunca böyle güzel bir kaş şekillendiriciyle karşılaşmamıştım. Bundan sonra da bu ürünün üretimine devam edildiği sürece başka bir ürün alıp denemem. Olay benim için bitmiştir. Hem kaşlarım tüm gün aynı şeklini koruyor hem de inanılmaz doğal bir renk verip kaşlarımı daha gür gösteriyor( eskiden milletin kaşına bir şey mi sürdün sorusundan kaşların harika safhasına geçmiş bulunuyorum.)

Dior Diorskin Nude Fluide Spf 10 010 Ivory: Babamın aldığı bu fondoten gelmiş geçmiş kullandığım en doğal duran fondoten. Kapatıcılığı da benim için yeterli. Cildimi ne kurutuyor ne yağlandırıyor. Cildi güzelleştiriyor gibi bir yazı var üstünde, cildi güzelleştirir mi bilmem(ben hiçbir fondotenin cildi güzelleştirdiğine inanmıyorum aslında) ama cildi bozmadığı kesin. Bitince kesinlikle yeniden alınacak. Fiyatı 100 civarı olması lazım.

P.s. İlk defa cilt rengime uyan bir fondoten bulduğum için de kendimi şanslı hissediyorum:)

 Bobbi Brown Lipgloss Palet, Mac Plink Ruj, Mac Melba Allık ve Dior Miss Cherie Parfüm
 Dior Nude Fondoten ve Pantene Aqua Light Durulanmayan Saç Bakımı
 Too Faced Natural Eye Palette ve Nivea Dry Comfort Roll-On
 Bobbi Brown Lipgloss Palette
 Plink Ruj ve Melba Allık(Mac)
 Mac 219 noldu fırça da favorilerimden. Aldığımdan beri her gün farı alt kirpik dibime sürdüm. Zencefilkız aynı zamanda bu fırçayla aydınlatıcının da göz pınarına uygulandığını söyledi, henüz denemedim. Fiyatı 57 lira.
 Flormar 11 Nolu Oje ve Too Faced Natural Eye Palette
 Garnier 3ü 1 Arada Saf ve Temiz ve Dior Diorskin Nude Fondoten


Aslında bu listede Ysl Touch Eclat No.2 ve Kerastase Elixir Ultime de var. Resimlerini çekmeyi unutmuşum kusruma bakmayın.

12 yorum:

  1. yazılarınızı özlemişiim :)
    melbayı alma zamanım gelmiş, birincisi bunu anladım :D
    ikincisi miss dior cherie benim de sonbahar kış parfümüm, üstelik benimki edp, şöyle diyeyim sabah 7de sıkıyorum akşam yediye kadar tenimde üstüne iki üç gün daha kıyafetimde kalıyor, inanılmaz bir kalıcılık!!

    üçüncüsü, çekilişim vaar, katılmak ister misinizz?? :)
    http://edankb.blogspot.com/2011/10/ilk-cekilisim-my-first-giveaway.html

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim, böyle yorumlar duydukça yazma isteğim artıyor:) melbayı kesinlikle öneriyorum; çünkü gerçekten çok hoş bir rengi var özellikle teniniz açıkça çok yakışacağından eminim. dior miss cherie yi alırken de bana satıcı bayan edtsinin bile başka bir markanın edpsi kadar kalıcı olduğunu ssöylemişti, gerçekten haklıymış:)

    YanıtlaSil
  3. çekilişinize de katıldım:) hadi hayırlısı belki şans bu sefer benden yana güler:)

    YanıtlaSil
  4. bayıldım hayatım hepsi harıka ama macler ve dior nude harika görünüyor özellikle, bu arada çantaların devamı olursa ılk sana haber vericem çok öpüyorum...iyi geceler canımcım ;)

    YanıtlaSil
  5. cnmm çk teşekkür ederim bayıldımm çantaya çünkü iki rengi de birbirinden harika bu arada ürünleri beğenmene sevindm snn ne kdr zevkli olduğunu blogundan biliyorum çünkü:)öptümm:)

    YanıtlaSil
  6. 219 numerali firca benimde vazgecilmez fircalarimdan, aslinda Mac´den aldigim tüm fircalar öyle gerci, makyaj yapmak dahada zevkli oluyor onlarla ; )
    Flormar ojenin rengini cok begendim!
    Melba alligida merak ediyorum, acaba banada yakisirmiki ; )

    YanıtlaSil
  7. diorun fondotenleri gerçekten harika oluyor, ben de diorskin forever kullanmıştım bir ara.

    http://darkbluekitty.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. Dior Miss Cherie Parfümünü ilgimi cekti :)
    nasl bir kokusu var merak ettim dogrusu
    siseside cok hos görünüyor
    http://petrolmavilim.blogspot.com/
    Hatice

    YanıtlaSil
  9. seçimler gerçekten mükemmel!Melba:DDDDDD Canım o bobbi paletin renkleri benim hayalimi süsleyen renklerden birini içeriyor galiba:DDDDDD sol baştaki:) çok mu zor kullanımı?bobbi brown ne şahane bir renk üreticisidir yahu:) en sevdiğim renklerin hepsi mevcut standda:D far kullanamıyorum neden neden anlamıyorum kendimi. far paleti o kadar güzel görünüyorki:) hepsini güle güle kullan cnm:)

    YanıtlaSil
  10. viva melba beyaz tenlisinden esmerine herkese giden bir ton ben sana da yakışacağını düşünüyorum:) Flormar ojeden de edinmelisin ayrıca, sonbahara çok yakışan bir rengi var.

    kitten sna katılıyorum ten ürünlerinde dior gerçekten çok başarılı.

    merhaba hatice:) miss cherie aslında biraz şekerli bir koku; ama kesinlikle britney speras fantasy gibi uzun kullanımda insanın içini bayabilecek şekilde değil. Nasıl anlatayım ki bu kokuyu sana, anlatılmaz yaşanır:)

    Archi melba hastası olarak bu yazıya yorum bekliyordum senden, yanışmamışım:D Bobbi Brown palete gelirsek kullanım olarak zor değil fırçasıyla uyguluyorsun; ama genel olarak bu markanın parlatıcıları bana çok yapış yapış geliyor yoksa renk skalası konusunda her dediğine katılıyorum. Far ben de kullanamıyordum bu sorunun tek cevabı fırçalarda cnm göz yapına uygun beklentilerini karşılayacak far fırçalarını alıp edinip bir de öyle dene far sürmeyi bakalım beğenecek misin beğenmeyecek misin, ben de birkaç ay öncesine kadar doğru dürüst far kullanmıyorum alıp bir kenara atıyordum forumdan biliyorsundur belki:)

    YanıtlaSil
  11. canım merhaba,
    Öncelikle keyifle okuduğum bi yazıydı.Benim de blogum var ama ben senin kadar çalışkan değilim :) :( Ama takipçilerim arttıkça ben de gaza geliyorum :D http://ozininmakyajbocesi.blogspot.com/ bak istersen..

    Flormar ojeye bayıldım,genelde gül kurusu makyaj yapan biriyim ve bu oje tam bana göreymiş :)

    Garnier'ın bu ürününü ben de cok önceden kullandım ama sonra sevmediğimi anladım bıraktım,hatta yazısı da var blogumda :D

    Pantene Aqua Light'ın şampuan ve kremini kullandım ama bu sprey hep merak konumdu denicem :D

    Çok teşekkürler canım,bi çok ürünü yazılarından ilham alarak aldım :) Hep böyle kal.. :)

    YanıtlaSil
  12. Birçok ürünü yazılarından ilham alarak aldım demişsin ya bunu dedirtebiliyorsam bir izleyicime hedefime ulaşmışım demektir gerçekten. Neden dersen bu bloga yazmamdaki en büyük amacım eskiden fazla bilgim olmadığı için satıcıların insayitifine kalmış bir şekilde alışveriş yapmak zorunda kalıyordum, makyaj ve cilt bakım ürünlerindeki yanlış seçimler yüzünden birçok cilt problemi de yaşadım. Sonradan bilinçlendim ve bu bilinç halinin bütün tüketicilerde olmasını istedim:) Ayrıca blogunu da çok beğendim, izlemeye aldım başarılarının devamını dilerim:)

    YanıtlaSil