14 Aralık 2011 Çarşamba

Mac Luna Ccb

Kendisi Mac'ten aldığım ilk ve tek cream color base'im olur. Öncelikle "Cream Color Base" nedir onu açıklayayım. Temelde Ccbler çok amaçlı makyaj ürünleridir. Kimilerini ruj, allık, aydınlatıcı, far bazı hatta far olarak kullanabilirken kimilerini de sadece aydınlatıcı allık vs olarak kullanabilirsin. Birçok renk seçenekleri var normalde pro olanları da hesaba katarsak. Zaten aldığınız Ccb yi yüzünüzün hangi bölümlerinde kullanabileceğinizi ya da kullanamayacağınızı anlatan ufak da bir kağıt çıkıyor kutularının içlerinden. Bendeki rengi "Luna". Kalıcı koleksiyondaki en beyaza yakın rengi bu. Pearl rengi "Soft&Gentle"ın krem versiyonu gibi. "Hush" rengini ise ben "Nars Orgasm Illuminator"a benzetiyorum. Diğer renkler zaten benim için koyu. Belki "Shell" i kullanmayı deneyebilirm. O yüzden bu rengi tercih ettim. Bir de şunu eklemek istiyorum: Ccbler doku bakımından bana biraz da Nars'ın Multipleları anımsatıyor.
Eksi ve artılarını karşılaştıracak olursak:
Artıları:
1- Küçük gibi görünseler de aslında oldukça bereketliler. Her gün kullanan birinin bile hemen bitirebileceğini sanmıyorum
2- Luna rengi gelin makyajına en çok gidecek göz pınarı aydınlatıcısı bence. Resmen bunun için yaratılmış! Gözleri o kadar güzel vurguluyor ki, olursa o kadar olur. Zaten Mac kendisini "Bright white with shimmer" olarak tanımlamış. Harika bir tanım! Alttaki resimde de bembeyaz aydınlık göz pınarları lafımla anlatmak istediğim.(Resim bir blogdan alıntıdır.)


3- Kalıcılığı gayet iyi elmacık kemiklerime sürdüğüm zaman ben silene kadar ilk sürdüğüm haliyle kalıyor.
4- Piyasadaki diğer aydınlatıcılara göre fiyatı uygun. Mesela Msf'lere kıyasla baya ucuz, gerçi Msfler de oldukça bereketli. Msfler 70, Ccbler de 47 olması lazım. Fakat tamamen sıkıyor da olabilirim:)
5- Renk seçenekleri oldukça güzel. Her ten rengine, ve kullanım amacına uygun renkleri var.
6- Minik olduğu için taşıması kolay. Seyahat dostu.

Geldik eksilerine.
1- Bir kere biraz yapısı sert. Malum benim de cildim kuru. O yüzden parmaklarımla dağıtmakta  biraz zorlanıyorum.
2- Bundan ne göze far bazı ne de far olur. Gözümün üstünde ağırlaşıyor ve feci topaklanıyor.
3- "Virgin Isle" gibi harika bir mercan rengini sadece "Pro" mağazalarında bulabilmemiz oldukça can sıkıcı. Herkesin kullanabileceği ve çok satılacak bir renk halbuki( Bu yorum Luna ile ilgili değildi ama yazmasam olmazdı:))
4- Ccbye dokunduracağınız fırçanızın ya da parmaklarınızın kesinlikle temiz olması lazım. Yoksa benim Ccb'm gibi üstü far, fondoten lekeleri ile dolu olur ve temizleyemezsiniz.:)

Paylaşan;








9 yorum:

  1. Ben de Hush rengini almayı düşünüyorum, Mac Mua'lardan biri sürmüştü ve müthiş görünüyordu=)

    YanıtlaSil
  2. aydınlatıcı benim olayım her türlüsünü alabilirim elmacık kemikleri olmayan makyajla yapan bir insan olarak high beam den memnunum ama minicik bıdıcık şeyin fiyatı cok. arayıştayım bi deneyeceğim mac ccb lerden.

    YanıtlaSil
  3. Ben gelin makyajım için Pearl tonunu tercih ettim ve klasik Fransız makyajı Kırmızı ruj+Kalın eyeliner ikilisine çok yakıştı.. Şiddetli tavsiye ederim..

    YanıtlaSil
  4. Ccblerin olumsuz ozelliklerinden biri de oldukca yagli bir yapiya sahip olmalari. Yagli bir cilde sahipseniz kullanimi pek keyifli olmayabiliyor.

    YanıtlaSil
  5. hush, pearl kesinlikle harika renkler.. önemli olan kullanım yerine ve ten rengine uygun olan tonu seçebilmek. yerinde kullanıldığında harikalar yaratabilecek bir ürün gerçekten.

    huysuz haklı olabilirsin, benim cildimm kuru olduğu için gerçi biraz karmaya döndü bu aralar, her açıdan gerçeği yansıtan bir yorum yapmam mümkün olmuyor. haklısın, yağlı bir ciltte daha da yağlanmaya sebebiyet verebilir, ne de olsa toz bir ürün değil.

    kozmetik deneyimleri inglotun amc vücut ve yüz aydınlatıcılarına da bakabilirsin, ondan da çok memnunum.

    YanıtlaSil
  6. Bayıldım ben buna !

    www.nzlsyn.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Ben hangi cilt renklerine uyar merak ediyorum. Esmerlere yakışır mı? Bloğuma ben de beklerim.

    nymphatthelake.blogspot.com

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Göz kapaklarım yağlı olmasına rağmen kalıcılığı çok iyi bunun. Verdiği sağlıklı doğal ışıltıya bayılıyorum:)

    YanıtlaSil
  9. Esmer tene Luna biraz çiğ kaçabilir diye düşünüyorum, Pearl ya da Shell daya yerinde bir seçim olur gibi geliyor, ama tabi Mac'e uğrayıp bir denettir derim, hiç beklemediğin kadar da güzel olabilir:)

    Evet kesinlikle kalıcı ve aydınlatması oldukça başarılı, yalnız göz kapaklarıma süremiyorum ben:)

    YanıtlaSil