28 Aralık 2013 Cumartesi

Aralık 2013-Biten Ürünler




Merhabalar..Bir suredir biten ürünlerin bulunduğu kutunun oldukça dolduğunu fark ettiğim andan itibaren bu yazıyı yazma kararı almıştım.Bugun bu yazıyı kaleme alabildim sonunda...:) Biten eski,yeni ürünler..İlk defa kullandıklarım,memnun kaldıklarım,begenmediklerim..Hepsini bu yazıda yazmaya çalıştım diyebilirim sizlere..Bakalım bu ay neler bitirmişim,nelerden memnun kalmışım,hangi ürünleri bir daha almama kararı almışım..??

 

Saç Bakım ürünleri..:




Şu birkaç aydır ozellikle havaların sogumasıylada beraber saçlarımın ekstra ozen ve bakıma ihtiyacı olduğunu hissetigimden dolayı pekçok ürün bitirmişim fark ettiğim üzere..

 

*Kerastase Aqua Oleum Serum..: Kullanırken adeta aşık olduğum ve bitmesini hiç istemediğim ürünlerden birisidir kendileri..Blogdada bu konuyla ilgili ayrıntılı yazı zaten mevcut..Dilerseniz

şuradan tıkkk  bakabilirsiniz..Haftalık,aylık..Şok kürler olarak uygulayabildiğiniz bir serum..Özellikle çok kuru saçlara tavsiye edebilirim..:)

 

*Elseve Saç bakım yağı..:Yapısının son derece ince ve kokusunun oldukça güzel olması sebebiyle ara ara kullandığım bir çeşit saç bakım yağı..Kuru,ıslak saça uygulanabiliyor.Tercih sizin..Şahsen ben banyodan sonra kurumaya yakın ancak yinede nemli olan saçlarıma uygulamayı tercih ediyorum.Elimdeki tester boyuydu,orjinal boyunuda satın aldım.Severek kullanıyorum..

 

*John Frieda  Gece Onarım serumu:Harika diyebileceğim ürünlerden birisi daha..Özellikle kısa sürede etkili sonuç almak istiyorsanız bu seruma bir bakabilrsiniz derim.Saç uçlarındaki kırıkları onarmasa bile buyuk olcude görünmesini engelliyor ve birkaç kullanımdan sonra ozellikle saçlarda çok güzel bir parlaklık ve yumuşaklık veriyor.Akşam yatmadan once saçların tamamına (diplerine getirmeden,saç uçlarına yoğunlaşarak) masaj yaparak uyguluyorsunuz ve ertesi sabah yıkıyorsunuz.Tek eksi yonu,inanılmaz çabuk bitmesi diyebilirim.3 haftada şişenin dibi gorundu resmen..Haftada 2 defa kullanmama rağmen..Oldukça bereketsiz bir ürün..

Ayrıntılı bir yazı yazmayı planladığım ürünlerden birisi oldu diyebilirim..:)


*Elidor Argan Yağlı Saç bakım maskesi:Argan ve Babassu yağı barındıran bu maske saçlarımı son derece yumuşak gösteriyor ve parlaklıkda veriyor.Memnun kaldım diyebilirim..(Ayrıntılı yazısı için..:tıkkk bakabilirsiniz..)

 

*Giovanni Şampuan..:Bu şampuan memnuniyetim orta düzeyin biraz ustune diyebilirim.Yani harikalar yaratmadı belki ama asla kötü değil.İçeriğide oldukça temiz olduğunu düşünürsek eger tekrardan alınabilecek ürünlerden..Ayrıntılı yazısı için şuradan tıkkk  bakabilrsiniz.

 

Cilt Bakımı,Makyaj ürünleri bitenler..:




*La Roche Posay Guneş Koruyucu: Sevdigim bir urundur kendisi..Tek negatif yonu yuzunuzde sürdükten sonra ne kadar dagıtırsanız dağıtın bir miktar beyazımsı tabaka uzunca bir sure ciltte kalması..Yinede yenisini aldığım ürünlerden..

 

*Estee Lauder Advanced Night Repair Serum..:Bu serum hakkında şimdiye kadar o kadar cok konustumki artık birşeyler yazmama gerek varmı bilemiyoru.Yine yeniden..Yenisi açıldı tekrardan..:) Serum hakkındaki ayrıntılı dusuncelerim şuradaki yazılarımdan bakabilrsiniz..; tıkkk ,

 

 

*Cettua Burun Bandı:Siyah nokta bantlarını bir suredir duzenli olarak kullanmaya gayret ediyorum.Haftada 1 defa banyo sonrası uyguluyorum.Oldukça etkili olduğunu söyleyebilirim.Gratislerde ozellikle indirim zamanları alması dahada keyfili oluyor:)

 

*Mac Prep+Prime Kirpik/Maskara Bazı:Yenisini hemen aldığım ürünlerden.Maskaranın kalıcıgını gerçektenden artıyor ve kirpikleri biraz daha dolgun görünmesine yardım ediyor.

 

*Ysl Touch Eclat:Cilde kapatıcılıktan ziyade aydınlk veren urulerden..Ayrıntılı yazısı için şuraya bakabilrsiniz..;tıkkk ve tıkkk

Kapatıcılık bekleyenler için belki sınıfta kalabilir,ancak aydınlık vermede (Özellikle göz pınarı,kaş altı,elmacık kemikleri..) gerçekten çok başarılı bulduğum urunlerden..

 

*Ysl Top Secret Makyaj Bazı:Cildi makyaj öncesi hazırlamada,dinlenmiş,aydınlık /glowy gorunum vermede cok başarılı buluyorum.Sadece tek eksisi kullanım şekli olabilir,fırçalı olduğundan dolayı cok hijyenik olduğunu söyleyemeyeceğim..Ayrıntılı yazısı için şuradan tıkkk

 

*Dior Diorshow Maskara:Şuandaki bitirdiğim orijinal boyu olmasada,daha önceden kullandığım orijinal boyundada gerçekten memnun kaldığım bir ürün..Kirpiklere gerçekten iyi hacim veriyor ve dolgunluk kattığı düşüncesindeyim.Tekrardan alınacak ürünlerden kendisi..:)

 

*Peter Thomas Roth Vizz 1000 Serum:Bu serum için ne söyleyebilirimki..Muhteşem..Olmazsa olmazlarımdan..:) Cilde surdugum anda verdiği nemi ve tazeliği hissedebiliyorum diyebilirim.Kısa surede kurtarıcı olacak serumlarımdan..Yenisi açıldı hemen..:) Ayrıntılı yazısını yazacağım ilerleyen günlerde..

 

*L'occantine %100 Saf Shea Yağı..:Aslında bu urunu hem yuz hem vücut hemde saçta kullabiliyor bildiğim kadarıyla,ancak ben saçımda kullanmayı tercih ettim..Haftalık yaptığım doğal yağ karışımımın içerisine karıştırıp kullandım.(Microdalgada 1 dakika ısıtıp erimesini sağlayarak devamında uyguluyorum) 1.5 ay içerisinde bitti.Yenisini almayı düşünüyorum..

 

*Dr.Murad Clarfying Toner:Yağlı/Karma ciltler için tonik..Bu tonik çok uzun yıllardır kullandığım bir ürün.Yenisi açıldı tekrardan..Ayrıntılı yazısı için..; tıkkk

 

Benim son bitirdiklerim bu şekildeydi.. 2013 biterken devamında bende yeni ürünler,yeni keşifler yapmayı planlıyorum onumuzdeki günlerde..

 

Şimdiden herkesin yeni yılını kutluyor,sağlıklı,mutlu,umut dolu bir yıl diliyorum..:)

 

Sevgiler..:)

 

 

                                                                                Paylaşan:Zencefilkız

21 Aralık 2013 Cumartesi

Giovanni Smooth As Silk Saç Kremi




Merhabalar..Bir saç bakım yazısıyla bugun yeniden devam etmek istedim yazılarıma.. Özellikle saç bakım konusunda pekçok yorum,soru aldığımdan dolayı bu ay bu konuya daha çok ağırlık vermek istediğimi söyleyebilirim.. Bildiginiz üzere saç bakımında temel 1.aşama olan arındırma işleminden sonra (bildiğiniz şampuanlama), ikinci aşama olan kremleme işlemine yönelmemiz gerekiyor. Özellikle kırık saç uçları,saçlarda önlemeyen kuruluk,cansız görünüm gibi pekçok sorunun nedenlerinden birisi olarak yeterince gereken özeni göstermemeyi söyleyebilirim.. Bu aşamada yapmamız gereken şampuanlamadan sonraki ilk adım olarak saç tipinize uygun bir saç kremi kullanmaktan geçiyor.Saç kremi olaraksa tercihen besleyici yağlar/aromalara sahip,Sls,paraben gibi zararlı içerikler barındırmayan bir ürüne yönelmemiz son derece mantıklı bir karar olacaktr diye düşünüyorum.Tüm bunlardan yola çıkarak bundan bir sure once kullanmaya başladığım bir ürün olan ve daha oncedende aynı serinin şampuanı hakkındada detaylı bir yazısını paylaştığım Giovanni deep moisture serisinin saç kreminden bahsetmek istedim.. ( Şampuan hakkındaki yazıya buradan; tıkkk

ulaşabilrsiniz..)

 

İçeriği: İçerisinde pekçok bitki özü barındıran bu kremin özellikle sülfat,paraben gibi zararlı içerikler barındırmıyor.Oldukça organik olduğunu söyleyebilirim..Hayvanlar üzerindede test edilmemiş..

 

Kullanımı: Şampuandan sonra birmıktar elinize aldığınız kremi,nemli saçlarınızın boy ve uçlarına ( özellikle kulak hizasından aşağıya olduğunuz kısma sürmeniz yeterlidir.Egerki aşırı kuru saçlara sahipseniz tum boy ve uçlara surebilrsiniz.,Saç diplerine değdirmeden..) Ardından 1-2 dakika saçta beklettikten sonra ılık suyla durulayın.Bu kadar..

 

Yapısı:Orta kıvamda bir ürün olduğunu söyleyebilirim.Kremsi ancak çokda akışkan olmayan bir yapıda bana gore..

 

İzlenimlerim..:

Özellikle kuru saçlara sahipseniz,bu şampuan içeriğinin organik olması sebebiylede ilk başlarda dahada kuruttuğunu gözlemleyebilirsiniz.Ancak devamında saçlarınız alıştıktan sonra bu geçici kuruluğun yok olduğunu söyleyebilirim.Her ne kadar bu konuda hala çelişkiler olsada, bazı insanlarda bu kuruluğun devam ettiği ve saça alışmadığı şeklindeki yorumlar.. İçeriğinde oldukça yararlı maddeler barındırması ve saç için bir tür tehlike oluşturabilecek ve zaman içerisinde belkide faydadan çok zarara neden olan sülfat ve parabenin bulunması son derece önemli diye düşünüyorum.)

Bir aylık duzenli bir kullanımdan sonra saçlarımın çok daha parlak ve canlı gorundugunu söyleyebilirim. Aşırı bir yumuşaklık gözlemlemedim ancak saç uçlarımı çok daha canlı gösterdiğini düşünüyorum.

Banyodan sonra ozellikle geniş dişli bir tarakla saç uçlarından başlayarak yukarı doğru yavaş yavaş çıkarak tararsanız (Saçlar ıslakken  değil kurumaya yakınken taramanızı öneririm) saçlardaki kırılmaları buyuk oranda onlemiş olursunuz..

 

Tekrardan alırmıyım derseniz almayabilirim sanıyorum.Birçok saç kremi aynı işlevi görüyor sonuçta. Hayatımın saç kremi diyebileceğim bir ürün olmadı benim için..

Sevgiler..:)

 

                                                                                          

12 Aralık 2013 Perşembe

Kerastase Masquintense Maske

Merhabalar..Bu haftanın ikinci saç bakımı ve özelliklede saç maskesi yazısıyla daha karşınızdayım.. Kerastase ile ilgili ve özellikle maskeleriyle ilgili pekçok yazı yazmıştım daha önceleri..Özellikle turuncu seri olarakda bilinen,kuru saçlar için üretilmiş nutritive serisinin bir üst boyutu olarak nitelendirilebilecek bir maskesi olan Masquintense maskesi hakkında çok önceden bir yazı yazmıştım.Ancak o sıralarda artık o maske üretilmiyordu ve bu yüzden ne kadar mutsuz ve üzgün olduğumdan bahsetmiştim sizlere..İlginçtir,bundan bikaç ay önce nette birkaç sitede Masquintense'nin yeniden satışa sunulduğu haberini duyduğum zaman inanılmaz mutlu oldum ve devamında soluğu,Kerastase satan danışman kuaförlerde aldım..Ve amacıma ulaştım:) Bundan yaklaşık bir ay kadar önce maskeyi aldım sonunda..:)




Masquintense özellikle uzun yıllardır Kerastase standlarını süsleyen ve kuru saçlar için bir tür kült ürünü olmuş bir maske diyebiliriz..Yenilenerek satışa sunulmuş olan şimdiki halinde ise bir takım değişiklilklere gidilmiş..İris çiçeğide denilen bir çiçeğin özüde ilave edilerek içerik oldukça zenginleştirilmiş..Dirençli ve güçlü Iris çiçeği,kökünde bulunan antioksidan özler ile yoğun nem sağlıyor saça uygulama sırasında..

Nutritive'nin geliştirilen yeni serisi olan Irısome serindeki Masquintense maskesi özellikle kuruyan ve çok aşırı kuruyan saçlardaki kurumayı hedef alıyor ve kullanım sonrasında bile kurumayı kökünde halletmeyi amaçlayarak,maskeyi kullanmayı bıraktığınız dönemlerde bile saçlarda oluşan nemsizliğin tamamen yok olmasına yardımcı oluyor.Yani maskenin etkisi geçici değil oldukça kalıcı vaad edilene göre..

 

Bende bunları fırsat bilerek bu maskeyi haftada bir,bazende iki defa kullanarak bir süredir kullanmaay başladım.Birkaç haftalık bir sürede sağlıklı yorum yapılamaz görüşümüde göz önünde bulundurarak,bir aydan fazla süre geçmesini bekledim ve şimdi artık yorumlamaya hazırım..:)

 

Ama öncelikle kullandığım şeklinden bahsedeyim..;

 

Kullanımı:Banyodan sonra ıslak ancak nemi hafifçe alınmış saçlarımın tüm boy ve uçlarına hafifçe masaj yaparak (ve saçın maskeyi emmesini sağlamak için kısmen saça yedirerek) saçımın tümüne uyguluyorum.(Diplere getirmeden) Ardından bir kelebek benzeri tokayla saçımı topuz şeklinde toplayıp bir streç bone/film ile sarıp yarım saat kadar bekletiyorum.Bu bekletme işlemi sırasından 4-5 dakika kadar fön makinesi tutuyorum.Saça verilen bu ısı,maskenin saça daha iyi nüfuz etmesini sağlıyor..Ardından durulama işlemine geçiyorum..Bu kadar..




İzlenimlerim..: Özellikle maskeyi uyguladığım gün,saçlarım kuruduktan sonra uçlarının dahil oldukça yumuşak bir hal aldığını söyleyebilirim.Parlaklık verme konusunda ise çok çok başarılı görünmedi gözüme..Herhangi bir saç maskesi kadar diyebilirim.. Ancak uzun süreli kullanımda gerçektende saçlarımdaki o inatçı kuruluğun gittiğini ve daha yumuşak ve esnek olduğunu gözlemledim..Saçlarımda bir ağırlık,yağlanma vs yapmadı..

 

Eski Masquintense ve şimdiki Irısome Masquintense Maskesi arasında bir fark varmı..??: Kısmen var diyebiliriz.Bana göre eski maske saça daha fazla parlaklık ve canlılık veriyordu.Ancak o maskenin yumuşatma özelligide şimdikine göre daha azdı..Yani hem artıları hem eksileri mevcut diyebilirim.. Bir maskeden ne beklediginide bağlı bir şey bu durum kısaca..Şayet,gerçekten saçlarınızdaki geçmeyen kuruluktan şikayetçiyseniz bu maskenin bu konuda gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim..

 

 

Not:Bu maskenin kalın telli ve ince telli olmak üzere iki çeşit saç için olanı mevcut..Benim kullandığım kalın telli saçlar için olan maskeye ait yorumlarımdır..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                    Paylaşan:Zencefilkız

10 Aralık 2013 Salı

Elidor Argan Yağlı Saç Maskesi





 

Elidor'un daha önceden çıkarmış olduğu pekçok maskeyle ilgili yorumlarımdan bahsettigim yazılarım olmuştu burada..Bugunde sizlere yine bir Elidor maske klasiği olarak Argan ve Babassu yağlı olan (sarı kaplı dışı) maskesinden bahsetmek istedim.Daha önceleri raflarda her ne kadar turuncu ve kırmızı kaplı olanlarına rastlasamda (Kırmızı=boyalı saçlar için olanı,turuncu=derinlemesine onarım için) sarı kaplı olanını çok uzun süredir merak etmekteydim.Bundan bikaç ay once raflarda denk gelince almamak olmazdı diye düşünerek alışveriş poşetimde sonlamış oldu kendisi:) Argan ve Babassu yağlı olan bu maske özellikle kuru saçlar için nem deposu amaçlı bir seri olarak üretilmiş diyebilirim.Genel olarak bakıldığında zaten sarı serinin amacıda bu yönde aslında..İşte bu maskeside, son derece kuru saçlar için geliştirilmiş.Benimde saçlarım kuru ve uzun oldukları için denemekte bir sakınca görmedim ve hatta merakla bu maskeyi kullanmaya başladım.İlk izlenimlerim ve devamındaki gözlemlerim şu şekilde diyebilirim..:




Öncelikle kıvamı oldukça koyu/bir tur kuru ciltler için olabilecek yüz nemlendiricisi kıvamında diyebilirim.Kokusu klasik bir saç maskesi diyebilirim.

 

İçeriği:Argan ve Babassu yağı içeren bir maske

 

Hangi tip saçlar için üretilmiş..??:Kuru ve yıpranmış saçlar için..

 

Kullanımı:Banyodan sonra ıslak saçlarıma (genel olarak havluyla nemi alınmış) boy ve uçlarına (özellikle kuru saçlarına yoğunlaşarak) uyguladıktan sonra,bir streç bone/havluyla sarıp devamında 4-5 dakika fön makinesi tuttuktan sonra (ısının saça olan maskeyi daha iyi nüfuz etmesi adına) ardından 20-30 dakika bekledikten sonra ardındanda duruluyorsunuz.

 

Özellikle bu bakımı haftada 1-2 defa uyguladığım zaman saçlarımın çok daha yumuşak ve parlak olduğunu söyleyebilirim.Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta olarak;özellikle çok kuru olmayan yada yağlanmaya müsait bir saçınız varsa eger,bu maske uzun sureli kullanımda saçlarınızı ağırlaştırabilir,bunuda belirtmek isterim.

 

*Ayrıca özellikle bu maskeyi uyguladığınız zaman saç uçlarına daha fazla miktarda yoğunlaşarak kullanılmasını önerebilirim. Bu,saç uçlarınızın daha yumuşak olmasını sağlayacak diye düşünüyorum,bende öyle oluyor en azından:)

 

*Saç kırıklarına belli bir etkisi olduğunu gözlemlemedim.Sadece bu maske saçların biraz daha esnek ve yumuşak olmasını sağladığı için zaman içerisinde oluşacak yeni kırıkların engellenmesini sağlayabilirsiniz.Zaten sonuçta saç kırıklarının %100 kurtulmanın yolu onlardan kurtulmak,yani kestirmek malesefki..Sadece bazı etkili saç ürünleriyle bu kırıklarının oluşumunu kısmen engelleyip, görünümünü azaltabilirsiniz.

 

 

  Sevgiler..:)

                                                                               Paylaşan:Zencefilkız                                                                                      

8 Aralık 2013 Pazar

Yeni Alışveriş :)

Merhabalar..Bir alışveriş yazısıyla karşınızdayım bugun..Bu hafta özellikle ünlü markaların makyaj koleksiyonları raflarda yerlerini almaya başlayınca bende soluğu mağazalarda aldım diyebilirim.Özellikle almayı çok istediğim,merak ettiğim birkaç palet,ürün vardı diyebilirim.Bunlardan bir kısmını denedim,bir kısmını beğendim ve onlarla evin yolunu tuttuğumu söyleyebilirim..İhtiyaçlar,merak ettiklerim,koleksiyon ürünlerinden almak istediklerim derken..Bakalım neler almışım..??



Yılbaşı koleksiyonlarından herhalde almayı en çok istediğim palet buydu sanıyorum.Benefit Countdown to love! paleti.. İçerisinde 24 adet benefit ürünlerinin deluxe boylarını içeriyor.





 

Nars Holiday Guy Bourdin Koleksiyonundan Allık Paleti

 

Nars Guy Bourdin Koleksiyonundan Ruj:Goodbye Emmanuelle


 

The Balm Voyage Palet: Bir suredir ülkemize geldi gelecek derken sonunda Gratislerde yerini alınca gördüğüm anda almak istediğim bir ürün oldu kendisi..

 

Essence Beauty Beats Koleksiyonundan Allık

Essence B.Beats Koleksiyonundan aydınlatıcı Pudra

Essence B.Beats Koleksiyonundan Far-Mor renkli olan

Essence B.Beats Koleksiyonundan Eyeliner



Jimmy Choo Parfum-Elimdeki ürün bitmiş olduğu için tekrardan yenisini aldım.

Benefit Noelle Parfum

Benefit Sasha Parfum

Benefit Bella Parfum


 
 

 Too Faced Naked Eye Palet

 Too Faced  Belle du jour palet

 Too Faced Glamour Palet

 Maybelline Up In Smoke Palet

 Dior Allık-Pink In Love

 Dior Allık-Strawberry Sorbet




Hem kışlık hemde bu yılın aylık alışverişi diyebileceğim bir alışveriş oldu benim için..Siz neler aldınız şu sıralar..??

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                 Paylaşan:Zencefilkız