7 Ağustos 2013 Çarşamba

Kanebo Sensai Silky Peeling


Bir Japon markası olan Kanebo'nun ünlü ve adeta kült olmuş ürünlerinden birisi olan ipek özütü içeren peelingden bahsetmek isterim sizlere..Bu ürünü uzun zamandır kullanıyorum. Ama öncelikle peeling ne işe yarar,nedir ne değildir diye başlamak isterim..

 

Peeling nedir..??:

Nasılki saçlarımız zaman içerisinde yaşlanır,devamında dökülür ve yerine yenileri çıkarsa tıpkı cildimizdede benzer özellikler taşır..Vücudumuzun biyolojik saati zaman içerisinde çeşitli aşamalardan geçerden tıpkı cildimizde buna uum sağlar,değişiklik gösterir.Zaman içerisinde kendini yeniler,yenilemeye çalışır,hücreler yaşlanır,yenilenir..İşte bu süreçler içerisindede cildimiz üzerindede zaman zaman ölü hicreler birikir.Cildin tum bu yenileme süreci ortama 28 gündür.

İşte bu ölü hücrelerin cilt üzerinden düzenli olarak temizlenmesi gerekirki cildimiz daha düzenli bir şekilde çalışmasına devam edebilsin..Heleki günümüzde hava kirliliği,stres,güneş ışınları gibi pekçok olumlu yada olumsuz çevresel faktörlerden etkilendiği için bu sürecin düzenli olarak gerçekleşmedi gerekir.İşte bu süreçte bize yardımcı olabilecek ürünlerden biriside peelinglerdir..Cildin üst tabakasındaki ölü hicreleri kısmende olsa temizleyerek yenilenmesine yardımcı olma amaçlı yapılır.Haftada 1-2 defa yapılması önerilir.Hassas cilt için,normal ciltler için ve karma/yağlı ciltler çeşitli peeling seçenekleri bulunur.Özellikle hassas bir cildiniz varsa granülleri çok küçük veyada granülsüz peeling tercih etmenizde fayda var derim,cunku buyuk granüller (peelingin cinsine gore bulunabilen)cildiniz çizebilir.




Kanebo İpek özütlü peelingin özellikleri..:

Enzim stabilizasyon yöntemi ve ipek tekonolojisi ile geliştirilen bir tür enzim tozu diye belirtilmiş..

Yapı olarak son derece ince yapılı.Elinize bir miktar döktüğünüz zaman küçük küçük taneciklerle karşılaşıyorsunuz.Fakat bu tanecikle gözünüzü korkutmasın..Acaba cildimi çizermi diye dusundugum zamanlar benim olmuştu mesela ilk zamanlar..Fakat bir küçük çay kaşığı miktarında elime aldığım bu az miktardaki ürünü az miktarda suyla (tercihen soğuk yada soğuğa yakın ılık ) köpürttüm.Ardından hafifçe ıslattığım cildimi dairesel hareketlerle masaj yapıp yıkıyorum. Devamında cildimi çok yumuşak yaptığını gözlemlediğimi söyleyebilirim.


                                                 

             Peeling taneciklerini buradan avcunuza dökerek alabiliyorsunuz..



Birkaç hafta düzenli kullanınca cildimin çok daha berrak durduğunu gözlemledim şahsen..Ve cilt tonunu yarım bir tona yakın açıyor bunu kullandığım dönemlerde diye düşünüyorum.Bende öyle oldu en azından..

Alerji vs gibi bir durum yapmadı bende..

 

Fiyatı: 215 tl idi en son..Tek kotu özelliği bu oldu benim için..:)

 

Sevgiler..:)

 

                                                                            Paylaşan:Zencefilkız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder