27 Nisan 2011 Çarşamba

Dior Nude Fondoten

Merhaba..Bir fondoten yazısıyla karşınızdayım.Dior Nude fondoten.Adı üstünde,Nude,yani doğal bir anlamda..İlk defa bir dergide bu fondotenin reklamını görmüştüm ilk çıktığı zamanlarda.İyimidir,değilmidir diye düşünerek varsın,olsun,bir deneyeyim dedim ve almaya karar verdim.Eve geldiğimde kapağını açmamla az biraz gül kokusu sardı beni..Kozmetikte bu tarz,özellikle fondotende ve diğer ten makyajı ürünlerinde parfumu,kokuyu sevmeme rağmen yinede kokusu beni fazla rahatsız etmedi.Gelelim özelliklerine..Su bazlı bir fondoten oldugu için yağlı ciltlerde dahil kullanabilir diye düşünüyorum.İçeriğindeki yağ oranı baya az.Kapatıcı özelliği pek fazla değil,dolayısyla ten makyajında ciddi anlamda kapatıcılık bekleyenler bu fondoteni tercih etmemeli.. Çok kuru ciltler dışında tüm ciltlere uygun.
Yukarıdaki renkler soldan saga doğru;10 ivory,12 porcelain,20 light beige.. Renk seçeneği Dior'da biraz farklı.Bu fondotende renk sklası şu şekilde; sonu 1'le bitenler sarı tonlu,sonu 2'yle bitenler pembe alt tonlu, sonu 0'la bienler nötr tonlu ciltler için..Pembe alttonlu olan,özellikle yukarıdaki 12 numaralı porcelain rengi ülkemizde pek fazla bulunmamakta.Ben netten almıştım bunu daha önceden.10 numara en açık rengi.20de ondan sonra gelen 2.nötr tonlu renk olmuş oluyor. Cildinizde renk bozuklukları varsa Porcelain rengini pek tavsiye etmem..
Bu fondoten günlük kullanım konusunda gayet iyi.Fazla kapatıcı olmaması vede su bazlı olması avantaj.. Sürdüğüm zaman cildime ışıltı verdiğini düşünüyorum.Zaten fondotenin vaad ettiği bir özellikde bu.. Genel anlamda cildi renk olarak toparlıyor.Ykm'deki fiyatı 105 tl.Çilekte şuanda indirimde,normalde 78 tl şimdiyse 54 tl..

Paylaşan:Zencefilkız

4 yorum:

  1. canım bende 10 numarasını sipariş ettim ama daha gelmedi:(resme göre sanki 12 numara en açık sonra 20 sonrada 10 gibi gözüküyor,sanırım ışıktan kaynaklanıyor.Ama 12 bayağı açık geldi gözüme.

    YanıtlaSil
  2. 12 numara daha açık gibi aslında evet.pembe alttonlu oldugu için daha farklı bir renkte tabiki,diğer ikisine göre.

    YanıtlaSil
  3. 1o numaramı yoksa 20 numaramı sarı alt tonlu beyaz tenliyim hangisi uyar cildim kuru birde hangi marka süngerle kullanıyorsun

    YanıtlaSil
  4. 10 ve 20 numaralar nötr ton bu fondotende.
    Sonu 1 ile bitenler sarı alttonlu oluyor Sevgi.21,31..gibi.Sarı alttonlu arıyorsan eğer sonu birlilere bakmalısın.Mac'in yassı fondoten süngeriyle uyguluyorum ben.Diğer bir alternatif olarak BeautyBlender'a da bakabilirsin.Süngeri hafif ıslak olarak uygularsan dahada iyi sonuç alırsın.Sevgiler..:)

    YanıtlaSil