28 Nisan 2011 Perşembe

Kaşlar..

Bugun sizlere,makyaja bir anlamda yön veren önemli bir konuyu aktarmak istedim.Kaşlar..Kaşların makyajdaki rolu..Kaşların yüzü vurgulamada ve yüze ifade vermedeki rolu tartışılmaz şüphesiz..Makyajın kaşlara etkisi yadırganamayacak kadar önemli..Ünlüler özellikle bu konuda gerçekten hassaslar.Özellikle son yıllarda kalın kaş modası baya bir revaçtaydı.Kalın kaş modasının şu sıralar ünlüler arasında önde geleni Megan Fox mesela..Yakışıyor mu derseniz,ona yakışıyor.Kesinlikle..

Aradaki farka bir bakarmısınız..Hayret verici..


Her ne kadar ben bu modayı bir türlü sevemesemde,işin asıl sırrının ne olduğunu sizede söylemek isterim.Tabikide boyalar..Kaş boyama..Kaş kalemleri,kaş pudraları, kaş şekillendirme farları..İşte bu ürünler günümüzde pek çok ünlünün adeta kurtarıcısı..özellikle kaşların cılızlığından şikayet eden ünlüleri biranda Brooke Shields kaşlı haline çeviren bu ürünlerden bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.Artılarıyla eksileriyle..Şimdi gelin bu ürünlere şöyle bir bakalım.

Bobbi Brown Kaş Farı ikilisi:


Bu ürünü ilk defa Harvey Nichols'da denemiştim.O andan itibaren vuruldum diyebilirim..Gerek farın dokusuyla gerekse sürüş kolaylığıyla adeta favori ürünlerimden birisi oldu.İçerisinde minik bir cımbız bulunmasıda ayrı bir güzellik.Çantaya at çık,istediğin an kullan tarzında..İçerisinde bir açık birde zengin kahve şeklinde 2 farklı renk bulunmakta.Kaşlarınızdaki boşukları bu far yardımıyla kolayca doldurabiliyorsunuz. Minik fırçasını bu iş için kullanabilirsiniz.Açık rengi kaşların genelinde kullanıyorum.Koyu olan rengi ise kaşlarımın cılızlaştığını düşündüğüm zamanlarda,yada fazla seyreklik bulunan bölgeleri doldurma amaçlı tercih ediyorum.Az miktarda alarak kullanmak yeterli.Ayarı kaçırırsanız kaşlarınızın renginden çok daha koyu ve doğal olmayan bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz.Bu durum,bakışlarınızın ifadesinide daha sertleştirir,benden söylemesi..Aslında zaten bu kaş boşluğu doldurma işini,bir süre elinizi alıştırdıktan sonra gerçek anlamda kullanın derim. Zira,bu tarz ürünler adamı vezirde eder rezil de..Benim kaşlarım öyle seyrek olmamasına ragmen,bazı zamanlarda kullanmayı tercih ediyorum.Kaşlarım daha bir güzel görünüyor sanki,makyajımda bütünlük sağlamış oluyorum.
Benefit High Brow:Benefit'in Türkiyeye geldiği ilk zamanlarda almıştım bu kalemi Sephora'dan.Benefit ürünleri genel anlamda iyi bir düşünce bıraktığı için bu ürürününde öyle olduğunu düşünmüştüm.Sonuçsa tam bir hayal kırıklığı..Bırakın kalkık kaşları,kaşlara hiçbir etkisi yok.Sadece kaş kemiği ve kaş altına sürüldüğü zaman beyaz-pembemsi arası bir renk bırakıyor o kadar.Aldığma gerçekten pişman oldum diyebilirim. Her denememde sonuç hüsran oldu..Rengi dokusu iyi olmasına ragmen görevini yerine getiremedi diyebilirim. Bir daha alacağımı zannetmiyorum.


Cecile Kaş Kalemi:Bu ürünün fotoğrafını buraya koyamadım çünkü kullanıp kalemi açmaktan oldukça küçüldü.:) Tekrar tekrar alacakmısın derseniz evet,hemde hemen bu hafta..!!Bakmayın markasına siz öyle, pek bilinmedik filan diye.İlk aldığım zaman bende inanın hiç böyle bir sonuç beklemiyordum ama gerçekten çok güzel bir kalem.Gerçi,tam kaşlarımın renginde bir rengi bu markada bulmamın bunun üzerinde ciddi anlamda etkisi var.Kaşlar arasındaki boşlukları doldurmada epey bir marifeti var bu kalemin. Çokda doğal duruyor.Fiyatıda gayet uygun 11 tl..
Paylaşan:Zencefilkız

5 yorum:

  1. sonunda olmuş =)
    kızlar cidden çok hızlı ilerleyen ve çok güzel bir blog olmuş.elinize sağlık .sizden chace 'nin de diği gibi uygulama da bekliyoruz .başarılar =)
    maestro

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkur ederiz Maestro.:))Yawaş yawaş yapmaya başlicaz onlarıda.:)

    YanıtlaSil
  3. Destegin için çok teşekkur ederiz cnm:)

    YanıtlaSil
  4. Bende shisedo nun kalemını aldım bakalım memnun kalacak mıyım? pelito

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yazı olmuş. Özellikle şu sıra kaşlarıma takmışken çok faydalı oldu teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil