27 Nisan 2011 Çarşamba

Roaccutane-Zorataninzedeler için Bir yazı..

  • Arkadaşlar..Bugun sizlere biraz zorlu bir ilaçtan bahsedeceğim.Daha doğrusu bu ilacı kullananların belki işine yarar düşüncesiyle yazdıgım yazımı sizlerle paylaşmak istedim.Cildiye hekimlerinin sivilce konusunda belkide son yol olarak başvurdukları bir ilaç Roaccutane..Doktorların çoğu bu ilaca başvurmamak için öncelikle pekçok farklı yol deniyorlar hastaları üzerinde.Biliyorsunuz,ilacın kullanım sırasında prospektusunu dolduracak kadar yan etkisi var..Tabii bunların kişiler üzerindeki etkileri değişiyor.Kimisinde ciltte anormal bir kuruluk,kimisinde ruhsal yönden değişiklikler,kimisinde kan değerlerindeki değişme..Bu ve buna benzer pek çok olumsuz etki..Bende bir Roaccutanezede olarak bu savaşım sırasındaki yardımcılarımı sizlerle paylaşmak istedim..Bu ürünlerim sayesinde tedavimi neredeyse sorunsuz olarak tedivimi bitirdim diyebilirim.Gerçi benim  çok fazla sivilce sorunum yoktu,sadece çenemde 2-3 , birkaç tanede sırtımdaki inatçı sivilceden dolayı bu ilacı kullandım.Biliyorum o zamanlar (yaklaşık 3-4 sene önce)belki hataydı bu ilacı az bir sivilce için kullanmak,ancak işte..Bazen insan birşeye taktı mı takıyor:))İşte yanımda olan müttefiklerim..:)
Yukarı gördüğünüz ürünler sadece yüzüm için kullandıgım ürünlerdi.Bunlardan memnun oldugum için şuanda da ara ara kullanırım,ihtiyaç hissettikçe..

La Roche Posay Effaclar H:La roche hepimizinde bildiği üzere dermokozmetik bir ürün..Zaten La roche bu konuda ürün yelpazesini baya genişletti.Yukarıda gördüğünüz bu nemlendirici kremde,özellikle bu tedaviyi kullananlar için özel olarak üretilmiş bir ürün.Tedavi sırasında,cildin su kaybını önlemeyi  hedeflemiş.Cildin kaybettiği ,yapsındaki özellikleri(bu tedavi yüzünden),geri kazandırmayı amaçlayan bir krem.Sabah ve akşam olmak üzere 2 defa kullanılıyor.Makyajdan önce sürülmesi önemli.Ayrıca makyaj içinde güzel bir baz olmuş oluyor.Nem vermesi gerçekten güzel.Beyaz kıvamlı bir krem kendisi.Fiyatıda 43 tl..Eczanelerde satılıyor.
Dr.Hauschka Day Cream: Bu marka,geçen yıl ülkemizdede satılmaya başlandı.GNC mağazalarında.Önceleri internetten alabiliyorken,şimdileri burdanda satın alınabilir.İçerisinde; çoban gülü,üzüm çekirdeği yağı,Hamamelis,Havuç ekstresi,tatlı badem yağı,zeytinyağı,Buğday tohum yağı,yerfıstığı yağı,Aynısafa ekstresi,Sarı kantaron otu ekstresi,jojba yağı bulunuyor.Bitkisel içerikli yani..Bu yönüyle gerçekten güzel.Fakat ciltte öyle denildiği gibi kolay emilemiyor malesef.Gerçi ben ilaç tedavim sırasında böyle bir sorun yaşamıyordum,cildimde kuruluk vardı çünkü.Ancak yağlıya dönük ciltler biraz rahatsız olabilir.Nemlendirmesi  güzel.İçeriğinde paraben bulunmuyor.Bu yönüylede benden artı puan kazandı.Fiyatı 58 tl..
Avene Clean Acne:Yine bu tedavi için üretilmiş bir krem daha..Ben önceleri bunu kullanıyordum,fakat sonradan geri la roche'a döndüm.Özel bir sebebi yok.İkisininde nemlendirmesi aynı düzeyde.Tercih edilebilir.

Estee Lauder Advanced Night Repair: Hayatımın kremi..Elindeki tüm kozmetikleri alacağız,bir ürün seçebileceksin sadece deseler,tercihim kesinlikle bu serum olurdu.:)Nemlendirmesi gerçekten muhteşem.Gece bu ürünü sürdüğüm zaman ertesi gün yumuşacık bir ciltle uyanıyorum.Ayrıca,zaman içerisinde cildime böyle bir ışıltı,aydınlık geldiğinide fark ettim.Cilt lekerinede faydası var.Tamam,bu konuda mucize vaadetmiyor belki,ama yararı var gerçekten.En önemli özelliği, gündüzki güneşin olumsuz etkilerini bloke etmesi.Güneş ve diğer dış çevrenin cilde karşı olumsuz etkilerini onarmaya çalışıyor.Eğer gündüz,dışarı çıkmadan önce,nemlendirici öncesi kullanırsanız eger güneşe karşıda cildinizi daha fazla korumuş olursunuz.Yani bir nevi,güneş koruyuculukda yapıyor.Görüntüsü ve içeriği sizi korkutmasın. Denildiği gibi antiaging bir ürün değil.Yani daha doğrusu illa olgun yaşların kullanması gerek diye birşey yok.Bu konuda Estee Lauder uzmanıyla konuştum.Kendisi,genç ciltlerinde bu ürünü kullanabileceğini söyledi.Eger 20li yaşlarda bu ürünü kullanırsak eger geleceğede yatırım yapmış oluyoruz aslında.Çevresel faktörler ve özellikle güneşin gündüz ciltte bıraktığı olumsuz etkileri onarmaya çalışıyor çünkü.Kırklı yaşlarda oluşan olmusuzlukları onarmaya çalışmaktansa bu yaşlarda önlem almak en mantıklısı gibime geliyor şahsen benim.Konudan uzaklaştık gibi biraz farkındayım,fakat bunları açıklamam gerektiğini hissettim yinede. Sivilce tedavisi sırasında bu serumdan kullanma sebebim ise,güneşin cilde leke yapmasını ve diğer olumsuz etkilerini en aza indirmesi..Sonucta bu ilacı kullanırken cildimiz dahada hassaslaşıyor.Özelliklede güneşe karşı..Fiyatı biraz pahalı..Ama oldukça uzun gidiyor.Ykmdeki fiyatı 220 tl..
Murad Essential-C göz kremi:Bu kremi göz çevrem için sürüyordum.Malum,göz çevresi önemli.. Nemlendirmesi iyi,C vitaminli olmasıda bir avantaj.Göz altı morlukları olanlar için C vitaminli kremler gerekli.. C vitamini ciltteki lekelerle savaşmakta kullanılıyor çünkü.Bu kremede eklemekle gayet iyi yapmışlar.Fiyatı  çilekte 187 tl..
Colling Mist Termal su:Aslında termal su konusunda la roche daha iyi gibi..Fakat bu suyuda cilde ferahlık vermesi açısından başarılı buluyorum.Tedavideyken,cildimde kızarıklıklar hafiften oluştuğunu gördüğüm an fıs fıs:))Alp dağlarındaki sudan geliyormuş,söyledikleri doğruysa eger..Doğrumu gerçekten bilemiyorum ama sıktığınız zaman cidden baya bir buzzzz:))Watsonslarda satılıyor.
Murad Nar Özlü Lip Balm-stik:Dudaklar bu tedavi sırasındada herhalde en çok darbeyi alan bölge vücuttaki.Bu üründe gayet güzel nemlendiriyor dudakları.Tek kusuru yapış yapış olması.Kokusu güzel onun dışında.Eczanelerde satılıyor.73 tlye almıştım ben.



Bepanten Krem:Fazla söze gerek varmıki..Herhalde her bu tedaviyi kullanan insanın gördüğü daha doğrusu görmek zorunda oldugu bir krem..Ben merhemini almadım,çünkü nette merheminin bazılarında tüylenme yapabildiğini okumuştum.Dolayısıla kreminden satın aldım.Dudaklardaki çatlaklara birebir.

Paylaşan:Zencefilkız

13 yorum:

  1. ne güzel bir yazı yazmışsın ben bugün ilk günüm bu ilacı kullanmaya başlayalı bir şey sormak istiyorum ağrıların oldumu nasıl geçirdin?ve nasıl besledin mesela sigara tükettin mi?Murad Essential-C göz kremini ve Estee Lauder Advanced Night Repair'i nerden temin ediyorsun..

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederim cnm oncelikle:) 6 ay kullandım ben bu ilacı..Dozlarıda pek az sayılmazdı dogrusu.Benim cok fazla ağrım olmadı açıkçası.Sadece 4. ve 5. aylarda biraz diz ve eklem ağrılarım olmuştu fakat oda kaldırılmıcak duzeyde değildi açıkçası.O kadar yani.Yediklerime çok dikkat ettim ben.Herşeyi az yağlı vede yağsız yemeye ozen gosterdim.Örneğin,süt ve sut urunlerinde hep light olanları tercih ettim.Tavuk yiyorsam eğer ya haşlama yada derisiz yiyordum.Ayrıca kolestrolumu dengelemesi açısından keten tohumu tukettim.Lahana suları içetim:)) Senin anlicağın baya bir dikkatli oldum diyebilirim..Sigara zaten kullanmıyorum normaldede..Onun dışında Murad ürününü eczanelerde bulabilirsin.Estee'nin serumunuda Ykmden almıştım.Tum bunlarında dışında bana kalırsa bu ilacı kullanırken en önemli şey moral..Moralini yuksek tutmak.Sonuçta bu bir süreç ve sonunda gerçektende çok daha guzel oluyor herşey..Geçmiş olsun diliyorum cnm şimdiden inşallah istedgin gibi cildin aynen bebek popusu gibi olur:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. dudak kuruluğuna en iyi gelecek bir ürün tavsiye eder misiniz peki?? :)

    YanıtlaSil
  4. Roaccutane kullanıorsan eger normalden cok cok fazla dudak kurulugu olabiliyor.Bunun için bepanten krem olanını tavsiye ederim..Onun dışında gunluk dışarı çıktgın zamanlarda burt bees'ın ballı olan lipstickini kesinlikle öneririm.Çok guzel nemlendiriyor

    YanıtlaSil
  5. öncelikle bu muhteşem yardım için teşekkür ediyorum :) ben ilacı kullanmaya başlayalı 11 gün oldu ve göğüs kafesimde bi ağrı oluştu eğilip kalkarken kalbim sıkışıyo doktor ağrın olacak demişti acaba bunları mı kastetti yoksa başka bi sıkıntı mı var bende ne dersiniz ? bir de tedavi sürecinde yüz soyuluyo mu benim çenemde soyulma başladı ve bu ilk yazdığınız krem La roche bunu kullansam soyulmalardan kurtulur muyum bunları cevaplarsanız çok memnun olurum.. :)

    YanıtlaSil
  6. Bu sayfa hala aktif mi acaba? :)

    YanıtlaSil
  7. Dudaklar konusunda benim de bir önerim olacak. Doktorum bana
    Hametan önerdi. Açıkçası çok yeterli gelmedi. Bir de dudakları bembeyaz yapıyor.. Blistex medplus aldım ben bir de. Onun da etkisi çok kısa süreli.. Bir de bir yerden sonra sürdüğün şey de etki etmiyor o kadar kuruyor kalıplaşıyor ki.. Ben de bir gece artık dayanamayıp önce blistexi, üstüne de hametanı sürüp yattım. Dudaklarım hiç bu kadar yumuşak olmamıştı diyebilirim. Sabah kalktığımda bile yumuşacıktı dudaklarım. Hametanı azıcık sürseniz bile yetiyor. Üstelik üstüne ruj sürdüğünüzde de çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  8. Dr murad ürünlerini hala kullanıyor musun?

    YanıtlaSil
  9. Merhabal. Öncelikle teşekkür ederim. Ben 2 aydır acnegen kullanıyorum. Yüzümde sivilceler çoğaldı. Sivilceler pembe pembe. Dışarı çıkamıyorum. Bu ilacı kullanırken fondoten kullanabilir miyim? Oluyorsa hang' markalari onerebilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,BU ilacı kullanırken çok kapatıcı içerikli ve cildi tıkayabilecek tarzda agır yapılı fondotenler kullanmak dogru değil diye dusunuyorum.Dermokozmetik(eczanede satılan kozmetik urunler..) markalarından yardım alabilrsin fondoten olarak diye dusunuyorum.Onun dışında güneş koruyucu kremini hergun güneşe çıkmadan evvel muhakkak ugulamalısın bana kalırsa.Bu tarzda cilt ilaçları kullanım sırasında cildi oldukça hassaslaştırıp guneş ışınlarına karşı savunmasız bırakabiliyor cunku.

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil