19 Ağustos 2013 Pazartesi

(Haftalık) Cilt bakım Rutinim

Merhabalar..Sizlerle bu yazımda cilt bakımımda kullandığım ürünlerden bahsetmek istedim..




Haftalık cilt bakım rutinim..

 

Temizleyici:Cildimi ilk önce temizleyerek başlarım güne..Akşamda aynı şekilde bu uygulamam başlar.. Benim cildim karma (kuruya donuk kışa doğru) olduğu için genellikle jel bazende köpük tarzındaki ürünleri tercih ediyorum. Birkaç yıldır bu temizleyiciyi aksatmadan severek kullanıyorum. Murad Clarifying Cleanser temizleme jeli.. Cildi aşındırma yapmadan ama etkili bir şekilde temizliyor.Bunu kullandıktan sonra özellikle cildimin daha iyi temizlendiğini ve siyah noktalarda azalma olduğunu gözlemledim..



Tonik:Cildin ikinci adımı olmazsa olmazı toniklemek..Özellikle temizleyiciden arta kalan kalıntıları cilt üzerinden uzaklaştırmak ve cildin ihtiyacına gore ekstra ozellik olarak (kuruya nemlendirmek, yağlıysa içerdiği alkol oranıyla bir miktar yağı çözerek cildi dengelemek,matlaştırmak..Kısacası cildin ph'nı dengelemek..) cildin temizliğinde ikinci adım olarak kullanılır.

Ben Murad Clarfying Toner kullnıyorum.Aslında şöyle bir düşüncem var.Özellikle temizleyici ve toniği aynı markadan ve hatta aynı seriden seçtim..Neden derseniz,iki ürün birbirini tamamlayan özellikte olduğu için gerek yapı gerekse işlev gereği daha eksiksiz bir bakım elde etmek adına bu tarz aşamalarda aynı markayı tercih ediyorum özellikle..Bu illa Murad olacak diyede bir kural yok..Başka cilt tipinize uygun bir markada seçerek böyle bir kombin oluşturabilirsiniz cilt tipnize ve ihtiyacınıza uygun olarak..

Nemlendirici: Bu aşama gerçekten önemli..Özellikle tonikler genel yapı itibariyle azda olsa cilt üzerinde bir miktar aşınmaya neden oldukları için (dengelemek,temizleme aşamalarından dolayı..) cilt üzerindeki geçici sureyle kaybolan nem seviyesini dengelemek ve cildin basit suyu dediğimiz nem oranını ayarlamak adına seçimimiz önemli..Çeşitli cilt tiplerine göre nemlendiriciler mevcut..

Kuru ciltler için daha çok yağ bazlı,karma ve yağlı ciltler için su bazlı urunleri tercih etmekde fayda var diye düşünüyorum..Ayrıca karma yada yağlı bircildiniz varsa matlaştırıcı,yağlanmayı dengeleyeci özellikte bir nemlendirici kullanmanızı önerebilirim..

Benim sabah ve akşamları kullandığım nemlendiriciler ayrı ayrı..Cunku sabahları ozellikle cildimi hem makyaj yaptığım zamanlarda makyaja hazırlayıcı hemde gun içerisinde cildim karma olduğundan dolayı t bölgesindeki parlamayı dengeleyici ve gün içerisinde yine güneşe maruz kalabileceğimi göz önünde bulundurarak spf içeren bir nemlendirici kullanıyorum.

Günduz kullandığım nemlendirici:



                                                        Clarins su bazlı nemlendirici..


Not:Akşamlarıyla spf içermeyen bir nemlendirici kullanıyorum.

Serum..:

Akşamları öncelikle serum uyguluyorum cildime.Benim kullandığım Estee Lauder Advanced Night Repair Serum..



Nemlendirmesi gerçekten muhteşem.Gece bu ürünü sürdüğüm zaman ertesi gün yumuşacık bir ciltle uyanıyorum.Ayrıca,zaman içerisinde cildime böyle bir ışıltı,aydınlık geldiğinide fark ettim.Cilt lekelerine de faydası var.Tamam,bu konuda mucize vaadetmiyor belki,ama yararı var gerçekten.En önemli özelliği, gündüzki güneşin olumsuz etkilerini bloke etmesi.Güneş ve diğer dış çevrenin cilde karşı olumsuz etkilerini onarmaya çalışıyor.Eğer gündüz,dışarı çıkmadan önce,nemlendirici öncesi kullanırsanız eger güneşe karşıda cildinizi daha fazla korumuş olursunuz.Yani bir nevi,güneş koruyuculukda yapıyor.Görüntüsü ve içeriği sizi korkutmasın. Denildiği gibi antiaging bir ürün değil.Yani daha doğrusu illa olgun yaşların kullanması gerek diye birşey yok.Bu konuda Estee Lauder uzmanıyla konuştum.Kendisi,genç ciltlerinde bu ürünü kullanabileceğini söyledi.Eger 20li yaşlarda bu ürünü kullanırsak eger geleceğede yatırım yapmış oluyoruz aslında.Çevresel faktörler ve özellikle güneşin gündüz ciltte bıraktığı olumsuz etkileri onarmaya çalışıyor çünkü.Kırklı yaşlarda oluşan olmusuzlukları onarmaya çalışmaktansa bu yaşlarda önlem almak en mantıklısı gibime geliyor şahsen benim..

 

Peeling uygulaması:  Haftada 1-2 defa uyguladığım cilt üzerindeki ölü hücreleri atmaya yardımcı bir uygulama..Dermalogica Daily microfoliant benimkisi.. (Dermalogica peeling hakkındaki detaylı yazıma bakma isterseniz..:tıkkk)Akşamları cildimi temizledikten sonra az miktarda elimi ıslatıp ardından 1 çay kaşığı kadar bu urunden alarak cildime dairesel hareketlerle uyguluyorum 1 dakika boyunca.Devamında cildimi ılık suyla yıkıyorum.. Eğerki daha derin bir temizlik uygulaması yapacaksam Kanebo'nun ipek özütü içeren peelingini tercih ediyorum..Kanebo'nun silp peeling powder adındaki ipek özütü içeren peelingi özellikle derin temizlik uygulaması yaptığım 2-3 haftada 1 defa kullandığım zamanlarda daha yararlı oluyor diye düşünüyorum.Aslında derin temizlik derken sizi yanıltmasın..Bu ürünün öyle aşırı cilde yükleyici bir durum olduğundan değil,Dermalogica'nınkini daha çok günlük peeling amaçlı kullandığımdan dolayı ekstra peeling amaçlı kullandığımdan dolayı 2-3 haftada bir birde bu peelingle uygulama yapıyorum.Kanebo'nun ipek özütlü peelingi hani  bazen fazla makyaj yapmaktan, bazende daha derin temizliğe ihtiyaç duyduğu zamanlar olur cildimizin,o zamanlarda cilt üzerinde bir tür kalınlaşmada dediğimiz boynuzumsu bir tabaka olur,işte onu daha çok giderme amaçlı kullandığını dusundugum,bu konuda daha yararlı olduğuna inandığım bir peeling kendisi..


Maske: İki çeşit maske uyguluorum.Bir tanesi temizleme amaçlı olarak kil maskesi.. Kil maskesi olarak Estee Lauder Sparkling Clean kil maskesi..


Ardından 1-2 saat zaman geçtikten sonra nem maskemi uyguluyorum.Arka arkaya uygulamıyorum cunku özellikle kil maskesi uygulamasından sonra gözenekler açık olacağı için ve her ne ürün kullanırsanız kullanın (nem verici serum,nem maskesi,nemlendirici..) bu gözenekleri o anda dolacağını dusundugum için aradan 1-2 saat zaman geçtikten sonra bir diğer maskem olan nem maskemi uyguluyorum.

Ekstra olarak..:

Sabahları makyaj yapmadan once ozellikle gözeneklere fondöten,pudra gibi urunlerin dolmasını önleme amaçlı,makyaj bazından sonra ve fondöten vs urunler öncesi kullanılan, gözenekleri sıkılaştıran ,daha doğrusu gorunumunu azaltan zaman içerisinde küçülten (makyaj yaparken aynı zamanda tedavi edebilen bir urun olduğunu düşünüyorum.) Mac'in refined zone urununu  kullanıyorum.Gozenekleri daha görünmez kılan bir urun şahsen..Makyaj öncesi cilt bakımımda olmazsa olmazım diyebilirim..Bu urunle ilgili bir yazı daha önceden yazmıştım.Dilerseniz.. Buradan.. tıkkk bakabilirsiniz..

 

Benim genel cilt bakım rutinim bu şekilde..Siz neler uyguluyorsunuz..?? Guzel bir cilt hepimizin bir noktadan sonra genel amacı sanıyorumki..

 

Sevgiler..:)


                                                                         Paylaşan:Zencefilkız

2 yorum:

  1. Cok guzel seyler yazmissin yorum yapabilmek icin kullanmak gerekiyor sahsen ben tester urunune bile ulasamiyorum cok pahali urunler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu konuda katılıyorum..Tester bulmak her zaman mumkun olmuyor ne yazıkki..Kaldıki bir urunu bizzat cildmzde denemedgmz zaman karşımızdaki kişi ne derse desin emin olamıyoruz.Sonucta herkesin cilt tipi,cilt düzeni farklı..

      Sil