31 Mayıs 2013 Cuma

Kerastase Aqua Oleum

 
                 

Merhaba.Bugun sizlerle Kerastase'in önemli bir bakım serumu olan Aqua Oleum ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak istedim.Saçlarımın kuru olması gereği bir 5 yıldır dönem dönem  kullandığım bir urundur kendisi..

 

Özellikleri neler..??

Kerastase'in turuncu serisi olan (Kuru saçlar için nem verme amaçlı seri) Nutritive serisinden bir ürün.Bu serum özellikle kuru ve hassaslaşmış saçlar için kullanılıyor.Özellikle kuru saçlara (kökten uca,boy ve uçlarını hedef alarak) nem ve besin takviyesi sağlama amaçlı üretilmiş bir ürün..

 

İçeriği:Jojoba ve avakado yağı içeren bir birleşim sunuyor.Besleyici bir kombinasyon oluşturulmuş.


 
 

                      Yukarıda görmüş olduğunuz aplikatorle uygulanıyor..

 

 

Nasıl Kullanılıyor..??:Paket halinde satılan bu serumlar,içerisinde 4 tane barındıran bir kutuda bulunuyor.Ayrıca kutudan birde bu urunu saça sıkma amaçlı bir fısfıslı pompa çıkıyor.Pompayı urune takarak,banyodan sonra suyu alınmış saçlara diplere getirmeden saçları tutam tutam alarak, boy ve uçlara fıs fıs sıkıyorsunuz.(Özellikle uçlara yoğunlaşarak)Ardından geniş dişli bir tarakla tarıyorumki,ürünü saça daha eşit miktarda dağıtabilmek adına..Devamında saçlarımı bir bone/streç filme sararak fön makinesiyle ısı tutuyorum bir 4-5 dakika kadar.(Isı,ürünün saça daha iyi nüfuz etmesini sağlıyor böylece..) Ardından bu şekilde bir yarım saat kadar bekliyorum.Saçın ihtiyacına gore bu süreyi 4-5 saate kadarda uzatabilirsiniz..Ardından saçı duruluyorsunuz..Bu kadar..;)

 

Not-1:Bu ürünü özellikle çok kuru saça sahipseniz haftada 1 yada iki haftada bir kullanmanızı öneririm.Aradaki süreyi daha fazla açarsanız ürünün yararını çok fazla göremeyebiliyorsunuz..Gözlemledim bunu şahsen.Düzenli kullanmak hakikatende önemli..


Not-2:Serumu uygularken,saç diplerine getirmemek gerekiyor.

 

Not-3:Serumu uyguladıktan hemen sonra saç boy ve uçlarına hafifçe masaj yaparak saça daha iyi yedirirseniz daha verimli sonuç alırsınız..

 

İzlenimlerim..:Bu urunu özellikle saçımda daha yoğun kuruluk hissettiğim zamanlar bir tur şok bakıma alma misali,haftada bir defa duzenli olarak uyguluyorum.Uyguladıktan sonra saçımın daha yumuşak ve parlak olduğunu gözlemledim açıkçası..Hatta bu serum uygulamasından sonra saçımı düzleştirmem bile daha kolay oluyor.Begendimmi,begendim kesinlikle!:))

 

Sevgiler..:))

 

                                                                                Paylaşan:Zencefilkız

                                                     

28 Mayıs 2013 Salı

Bir Alışveriş Günü

Merhaba..Bugunu kendime alışveriş gunu ilan ettim resmen diyeblrm sizlere..Aslında birkaç parça ihtiyacım olan urunu almak için çıkmıştım fakat gelgelelim sözümde duramadım diyebilirim..Aşağıdada goruceksiniz zaten ne derece boyutu aşmış oldgumu..:) Bu lazım,bak bu hakikatende güzel birşeye benziyor,bu urun fena değilmiş,bunuda almazsam olmaz gozum kalır diye dusune dusune akşamı ettim resmen..Eve gelipde poşetleri açınca durumu biraz daha idrak edebildim aslında itiraf etmek gerekirse..Şimdi bu aldıklarımı sizinlede paylaşmak istedim..




Aussie Moist Saç Kremi:Bu saç kremini bir suredir merak ediyordum açıkçası.Aslında şimdilerde Gratis'te bu markanın bu serisi yenilenmiş halde zaten satılıyor (moist nemlendirici,kuru saçlar için bakım serisi) ama bu daha bir efsaneleşmiş olan eski serisinden bir urun anladığım kadarıyla.Nette onceleri bu markayı araştırınca birkaç yerde denk gelmiş ve epey bir ilgimi çekmişti,işte mor seriyi almak istedim her ne kadar o burda ülkemizde yok tarzındaki yorumlar..Bende bir parfümeride denk gelince almam gerektiğini hissettim diyebilirim..17 tl idi fiyatı..

 

John Frieda Reinforce Maske:Saç onarım maskesi.Saçları derin bir şekilde onardığını vadediyor.Bunuda aynı parfümeriden aldım.Fiyatı 27 tl idi.Denedigim zaman detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum bu urunle ilgili..

 

John Frieda 3-day straight Sprey.:Bu spreyle ilgili daha önceden detaylı bir post tıkkk hazırlamıştım burada.Tekrardan uzun uzadıya anlatarak sıkılmanızı istemediğim için yinelemeyeceğim.Guzel bir urun olduğunu söyleyebilirim kısaca..Elimdeki bitince yenilemek istedim.

 

Fekkai Spray:Sabitleyici Sprey.Douglastan aldım.69 tlidi fiyatı..

 

Kanebo Sensai Nem Maskesi:İlk defa aldığım meraktan bayıldığım bir urun demeliyim buna. Bir suredir aklımdaydı fakat alıp almama konusunda kararsızdım sonunda merakıma yenik duştum ve aldım.Bakalım yorumlarımı paylaşacağım kullandıkça..

 

Fekkai Summer Marine Detox Şampuan:Bu serinin bukle spreyi bende vardı ve memnundum.Douglastayken aynı serinin arındırıcı şampuanı olarak bunun görünce deneme amaçlı aldım diyebilirim.57 tl gibi bir fiyatı vardı hatırladığım kadarıyla..


Kerastase Age Recharge Maske:Bu maskeyi geçen ay uzunca bir sure kullandım ve cokda memnun kalmıştım.Elimdeki bitmişti yenisini aldım.Ozellikle ince saç uçlarını birazda olsa kalınlaştıdıgını ve saçları daha tok gosterdgni söyleyebilirim..

 

John Frieda Moisture Barieer:Bir nevi onarım ve sabitleme spreyi.Bu seriden genel anlamda memnun kaldığım için (Özelliklede secret weapon kremi) bunada bir şans vermek istedim..

 



Helen Seward Argane Elixir Mask:Argan yağlı saç bakım maskesi.Bu markayı bir suredir Douglaslarda goruyordum.Oradaki görevli uzun zamandır her gittigmde önerdiği için bu sefer yeter artık alayımda bir bakalım nasılmış diye düşünerek aldım.Nem veren kuru saçlar için onemi olan bir maske.70 tl fiyatı..

 

Helen Seward Kerate Elixir:Buda keratin içeren saç bakım maskesi.Düzleştirici etkiside varmış söylenilene gore.Deneyip gorecegiz..

 

Giovanni:Bugun birara Gratis'ede uğradım ve bu silk serisindeki şampuan ve saç kremini aldım.16.90 tl idi fiyatı hatırladığım kadarıyla.Her ne kadar sonradan araştırdığımda gayet olumsuz pekçok yoruma rastlamışda olsam,artık almış bulunduğum için bir şey diyemiyorum.Bakalım..

 

Giovanni Silk Saç kremi:Aynı serinin saç kremi.İçeriğinde bununda ipek proteini mevcutmuş denilene gore..Umarım kuru saçlarıma iyi gelir..

 

Helen Seward Argane Elixir Serum/Oil:Pompalı şişesiyle,serum tarzında bir bakım urunu.Argan yağı içeren kuru saçlar için yağ bakımlarına bir alternatif..

 

John Frieda Frizz-Ease W.Down Duzleştirici krem:İçeriğinde aloe vera ve E Vitamini barındıran bir krem.İlk kez alıyorum,Dolayısıylada bir yorum yapamıyorum şuanda.24 tl idi fiyatı..

 

John Frieda Brillant Brunette Balm:Saç bakım balmı.Briyantin tarzında bir urun.Daha oncedende bir defa almıştım memnun kaldığım için yenisini aldım..

 

Gliss Ultimate Repair Serum Sprey:Bakım spreyi.Bu siyah serinin bu spreyini çok seviyorum.Evdeki bittiği için yenisini aldım hemen.Bu spreyle ilgili yazıyı buradan okuyabilirsiniz..tıkkk.

 

Helen Seward Nutritive Maske:Nem veren maske.Kuru saçlar için uygun..48 tl idi fiyatı..

 



Marlies Moller Volume Brush:Hacim verme amaçlı fon fırçası.Uzun zamandır aklımda olan bir fırçaydı kendisi..

 

Marlies Moller Shine Brush:Aslında bu fırça saçtaki sprey,kopuk vb kalıntıları temizleme amaçlı üretilmiş bir fırça..

 

Rihanna Rebelle Parfum:Meyvemsi tarzda hafif bir parfüm.Yaz için aldım açıkçası.95 tl fiyatı

 

Marlies Moller Silky Cream Maske:Yoğun nem veren saçbakım maskesi.Saçlarım bir suredir gerçek anlamda kuruluk yaşadığı için bu maskeyi aldım diyebilirim size.Fiyatı 149 tl idi hatırladığım kadarıyla..

 

Sally Hansen Siyah Oje:Evdeki siyah ojemin kurudugnu fark ettim ve bunu aldım bu sefer.

 

Essence Floral Grunge Serisinden Allık,Far Paleti ve Saç Pudrası..:Bugun Rossmanda dolaşırken bu serinin geldiğini gordum ve hemen bu urunleri aldım.Ozellikle saç pudrasını merak ediyorum doğrusu..:)





Nyx 5 Color Shadow Far Paletleri:Nyx markasının farlarının iyi olduğuyla ilgili birkaç yazı okumuştum nette her ne kadar allıkları daha cok rağbet gorsede anladığım kadarıyla,bu sefer bu paletleri denemek istedim.29 tl idi fiyatları her birinin..Renkleri diğer aşağıdaki fotoda goruyorsunuz..

 

Nyx Taupe Allık:Her ne kadar blush şeklinde denilsede,guzel bir kontur pudrası benim için..29 tl idi.

 

Nyx Pinky Allık:Pembe tonda hoşuma giden bir allık..

 

Nyx Mosaic Powder:Bu pudrayı kontur yada bronzer amaçlı kullanmayı düşünüyorum..

 

Clinique Chubby Stickler:Clinique'in kalem rujlarını duymuşsunuzdur sanıyorum.Aslında bundan yaklaşık 2 sene once bu serinin bir baka rengini almış fakat çokda başarılı bulmamuştım şahsen.Bu kez bir kez daha şans vermek istedim nedenini inanın bende bilemiyorum..Benim aldıklarım 06 woppin watermelon ve 15 pudgy peony.

 

Clinique Krem Far:İncimsi yada buz pembesi şeklinde krem far bir suredir aradıklarım listemdeydi.Aslında bu far kabında gayet koyu gibi dursada surunce o kadarda koyu durmuyor.Tam istediğim gibi olmasada şimdilik kullanayım diye aldım açıkçası..

 

Nyx Dudak Kalemi:Dudak kalemi kullanan birisi değilimdir normalde.Bu kalemin rengi biraz ilginç gozuktu gözüme fuşya olması sebebiyle.15 tl idi fiyatı hatırladığım kadarıyla..

 

Nyx Tango With Bronzing Powder:Kabını açınca çok sevimli bulduğum bir ürün oldu kendisi:) Aslında dışarıdan bakınca Toofaced'in leopar bronzerının ciddi anlamda benzettim ben şahsen.Bakalım yorumlar ilerleyen günlerde gorecegiz..





Sıkıldınız mı bilemiorum,Her ne kadar bu gormuş olduğunuz benim birkaç aylık ihtiyacım olan alışverişim olsada, biraz fasla alışveriş çılgınlığı yaşadagımı kabul ediyorum şahsen..Bundan sonraki bir sure boyunca kendimi bir tur kozmetik diyetine almayı planlıyorum açıkçası..Diyet diyorum cunku arada sadece zorunlu ihtiyaçlarımı almayı düşünüyorum bu yaz boyunca..

 Sevgiler..:)

 

                                                                              Paylaşan:Zencefilkız

 

26 Mayıs 2013 Pazar

Rimmel Kate Moss Ruj-01



Merhabalar..Bugun sizlerle bir ruj incelemesi daha yapmak istedim.Rimmel'in bir suredir var olan Kate Moss ruj serisindeki rujlardan birisi olarak 01 numara.. Bu siyah kapaklı seriden sonra birde mat serisi olan pembe kapalı seriside çıktı.Şimdi sizlere göstereceğim ise siyah kapalı serisinden gördüğünüz üzere..



Yapısı:Oldukça opak yapıda olduğunu söyleyebilirim.İçeriğinde sim vs bulunmuyor.Kalıcılıgıda çok çok iyi bana kalırsa.Surdukten saatler sonra bile hala dudağımdaydı..Kokusunu ben bundan bir 5-6 yıl once Nivea'nın dudak sticklerinden vişneli olanlar vardı.Ben ona benzettim açıkçası biraz..:)


                                               

                              Rujun bendeki duruşu yukarıda gördüğünüz şekilde..

 

 

Nasıldı..??:Surdukten sonra aynaya baktığınızda rujun iddiasını hemen fark ediyorsunuz.Resmen makyajın kalbine oturuyor diyebilirim:)Ardından ince bir eyeliner sürerek makyajımı bitirmiş oluyorum ben genellikle.Kabında daha koyu duruyor bana gore...Renk olarak sıcak ancak bordomsu,bordoya çalan bir kırmızı oldugunuda belirtmeliyim.

 

Diğer izlenimler..:Bende dudakta çok fazla kuruma yapmadı.Ancak altında iyi bir dudak bazı sürmek gerekiyor yinede diye düşünüyorum.Yoksa dudak arası çizgilere dolma ihtimali yüksek bence..

Özellikle iddialı makyajı seviyorsanız bu ruja bir şans verebilirsiniz diye düşünüyorum.

 

Fiyatı:13 tl..


Sevgiler..:)


                                                                                   Paylaşan:Zencefilkız

Elidor Nemlendirici Bakım Spreyi



Elidor'un Co-Creations serilerini neredeyse hepimizi biliyoruz.Marketlerde özelliklede sıkça rastladgımız ürünlerden..Bugun elimde sizlere bu sarı serinin nemlenrici ve besleyici ürünü olan spreyinden bahsetmek istiyorum.Bu serinin diğer ürünlerini şampuan,krem,maske..uzun zamandı goruyordumda,spreyini bir suredir yeni yeni görmeye başlamıştım.Market ürünlerine karı aşırı bir sempatim olmasada Elidor markasını genel olarak beğendiğimden (her ne kadar yeni çıkan serileri için pek aynı düşüncede olmasamda) bu spreyi denemeye karar verdim.

 

İçeriği:Argan ve Babasu yağı içeriyor.Kokusununda gayet hoş olduğunu söyleyebilirim..

 

Yapısı:Saça sıktığınız anda güzel bir koku veriyor(ancak çok kalıcı değil) Ve saatler geçsede saçımda herhangi bir ağırlık,yağlanma yapmadı.



                                                              Sprey şeklinde.. 


Nasıl Kullanılıyor..??:Islak yada kuru saça uygulayabiliyorsunuz.Ben genellile banyo sonrası ıslak yada kurumaya yakın kullanmayı tercih ediyorum.Saç boylarına ve uçlara(uçlarına yoğunlaşarak,diplerine getirmeden) sıkıp devamında geniş dişli bir tarakla (benm tercihim body shop paddle brush) Ardında kurumaya bırakıyorum.

 

İzlenimlerim..:Saçlarıma genel anlamda bir onarım sağladımı açıkçası pek bir fark göremedim.Ancak kuru saçlarımı baya yumuşattığını söyleyebilirim.Tekrar alırmıyım derseniz,almam sanıyorum. Fiyatı 8 tlydi hatırladığım kadarıyla..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                 Paylaşan:Zencefilkız

Dior Ruj-Dressy Pink


Merhabalar..Bugun sizlerle Dior'un rujlarından birisini inceleyeceğiz.Dressy Pin..Klasik rujlarından olan bu urunu çok uzun zamandır kullanıyorum.Özellikle gece biraz ağıra kaçan bir göz makyajı yapıp birde nude tonlarda ruj kullanmak istemezsem,işte o zaman bu ruj adeta imdadıma yetişiyor.

Şimdi gelelim bazı özelliklerine..Ve izlenimlerime..

 

 

Dudaktaki duruşu ve Yapısı:Ne mat nede simli..İkisi arası yarı mat bitişli olduğunu söyleyebilirim.İlk surdugunuz anda kupkuru yapısı bulunmayan ancak altına yinede muhakkak nemlendirici balm sürmenizi gerektiren bir ruj bana gore..Kalıcılıgı orta düzeyde.Birkaç saat sure yavaş yavaş silinebiliyor.Heleki birde üzerine birşeyler içerseniz buyuk bir kısmı gitmiş oluyor diyebilirim.Ancak rengini çok ama çok beğendiğim ve doğal durduğuna inandığım için yinede vazgeçemiyorum..:)




Yapısı-2:Surdukten birkaç saat sonra dudaklarımı yinede kurutuyor.(Altına bir balm sürmeme rağmen)

 

Hangi Makyajlarda tercih etmek gerekir..??:Guzel orta tonlarda bir pembe olduğu için,hatta baya bir klasik pembe olduğu için gündüzde gecede tercih edebilirsiniz.

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                    Paylaşan:Zencefilkız

24 Mayıs 2013 Cuma

Gliss Ultimate Repair Saç Spreyi

Gliss'in siyah seri olarakda bilinen keratin içeren Ultimate Repair serisini bir çoğunuz görmüşsünüzdür,duymuşsunuzdur.Marketlerde satılan bir seri..Bendeki üründe bu serinin onarım ve kırıkları bir nebzede olsa genel onarım sağlayan spreyi..Bu urunu Gratis'ten almıştım bir sure once.Devamındada evdeki urunler arasında kullanılmayı bekliyordu.Geçenlerde gözüme çarpınca kullanmaya başladım bir süredir ve devamındada izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum..




Bu Spreyin hedefledikleri neler..??:Özellikle saç uçlarındaki kırılmaları bir nebzede olsa onarmayı hedefleyen(Tamamen onaran diyemiyorum sonuçta tamamen onarım ancak saçları kestirmekle oluyor ne yazıkki..) içergnde keratin bulundurarak saçları daha güçlü ve parlaklaştırmayı hedefliyor..

 

Kullanımı:Banyodan sonra ıslak saçlara (kurumasını beklemiyorum ben örneğin) boy ve uçlara fıs fıs sıkarak devamında kurumaya bırakıyorum.Durulanmıyor.

 

Yapısı:Sıktıgınız anda güzel bir kokusu var.Ben bu konuyu çok beğendim şahsen:) Saçlarımı ağırlaştırmadı.Yağlı bir his bırakmıyor.

 

Tespitlerim..:Kullanmaya başladıktan yaklaşık 2 hafta sonra kadar saçlarımın daha canlı durduğunu fark ettim diyebilirim.Sıktıgım anda spreyi daha parlak gösteriyor saçları ayrıcada.Saç uçlarındaki kırıklar için pek bir fark gözlemleyemedim ancak saçları kesinlikle parlattgını söyleyebilirim.Daha uzun vadede belki daha guclu bir onaım yaptığımı görebilirim o konuda tam bir fikir edenemedim henüz..Ama ilk izlenimlerim bu şekilde açıkçası..

 

Fiyatı:16 tl..Ancak bazen Gratislerde filan %25-30 indirime giriyor.Denk gelirseniz bir bakın derim..;)

 

Sevgiler...))

 

                                                                                         Paylaşan:Zencefilkız

21 Mayıs 2013 Salı

Saç Bakım Rutinim-1


Merhabalar..Bugun sizlere bir suredir hazırlamayı dusundugum bir yazıyı paylaşmak istedim..Saç  bakımımda kullandığım favori ürünlerimden bazılarını burada başka bir yazımda paylaşmıştım sizlerle. tıkkk  Bugunde sizlere saç bakımında önem verdiğim bir bölüm olan,yılda birkaç ay uyguladığım yağ bakımımdan bahsetmek istiyorum.Benim saçlarım oldukça kuru ve uzun oldukları için ekstra bakıma ihtiyaç duyuyor.Dolaysylada bu tarzda şok ve etkili bakımlar uygulamam gerekiyor dönem dönem.Geçenlerde çok uzun zamandır yağ bakımı yapmadığımı fark ettim ve hemen kendi uydurduğum bir tur karışım olan ve pek çoğumuzun evde yaptığı yada yapmayı dusundugu bazı yağları karıştırarak bir karışım elde ederek uyguladım.Haftada 2-3 defa bu bakımı uygluyorum egerki ekstra ozen gerektiren bir durum varsa devamında..(Özel bir gece,düğünler,kokteyler vs..)

Şimdi gelelim hangi yağları ne için uyguluyorum bu karışımda şöyle bir bakalım..




Saç bakımı Karışımımda uyguladığım yağlar..:

 

*Badem Yağı

*Susam Yağı

*Kakao Yağı

*Hindistan Cevizi Yağı

*Avakado Yağı

*Zeytinyağı (olmazsa olmazlardan,özelliklede kuru saçlar için..)

*Biberiye Yağı

*Ceviz Yağı

*Çam terebenti yağı (Saç dökülmesini ve kepek oluşumunu azaltmak için ara ara saç diplerime uygluyorum.5-6 ayda bir,iki defa..Bunu saç uçlarıma uygulamamaya çalışıyorum,cunku uyguladığım zaman saç uçlarımı biraz kuruttuğunu gözlemledim..)

*Jojoba Yağı

 

Yukarıda gordudugunuz yağların hepsini biranda uygulamıyorum.Bir kısmını ayrı ayrı dönemlerde karıştırarak uyguluyorum.Bu yağların seçimini çoğunlukla,saçımın ihtiyacına gore,ihtiyac duyduğu alanları tepsit ettikten sonra karışıma ekliyorum..

 

Genel Onarım ve Saç besleyici,kuruluk giderici bakım için..:

Badem yağı,biberiye yağı,susam yağı,kakao yağı,zeytinyağı,ceviz yağı.Bunlardan ikişer tatlı kaşığı

kullanıyorum ve bu karışımı saç uçlarıma yoğunlaşıp,saç dipleride dahil tüm saçıma uyguluyorum.

Badem yağı ve susam yağı saç kuruluğunu almak,saçları beslemek için.Biberiye yağı özellikle antiseptik özelliğinden dolayı saç diplerinide hedef alarak saç dökülmesini önlemek (saça direnç sağlamak için),kullanıyorum.Kakao yağı özellikle koyu renkli saçlarda parlaklık kazandırmak,koyu saçlardaki ışık yansıtma özelliğini artırarak saça daha fazla parlaklık kazandırmak,zeytinyağıda besleyici özelliğinden dolayı,ceviz yağını ise hem saçların kalitesini korumak (yani saçı oluşturan keratinin özelliğini korumasını sağlayarak saçın ömrünü uzatmak)ve bu sayedede dökülmesini engellemek için kullanıyorum.

 

Nasıl uyguluyorum..??:

 

Saç uçlarına yoğunlaşarak dipleride dahil tum saça yediriyorum.Uçlarına hafif masaj yaparak diplerede yedirerek uyguluyorum.Ardından saydam bir streçle kafamı sardıktan sonra 5 dak.kadar fön makinesi tutuyorum saçlarıma.(ısı verilerek saçın yağa daha iyi nüfuz etmesini sağlamak için)Sonrasında 4-5 saat kadar saçımda bu halde saçta bekletip (saçın ihtiyacına gore bu zaman daha az yada biraz daha çok olabilir) ardından yıkıyorum.Bu kadar..

 

Bazı uyarılar..:

 

-Biberiye yağı özellikle yüksek tansiyonunuz varsa bunu artırabilecegn dikkatli kullanılmalı diye düşünüyorum.

-Avakado yağını fazla miktarda karşıma koymayın cunku fazlası saç uçlarını sertleştirdgini gözlemledim.

-Hindistan cevizi yağınıda az miktarda uygulayın,fazlası saç genelini sertleştirebiliyor.Fakat eğerki  röfle,boya işleminden dolayı saç uçlarınızda incelme (lastik gibi uzama tabiri,durumu) varsa eger normal oranda uygulayabilirsiniz.(2 tatlı kaşığı uyguluyorum ben mesela..)

-Bu karışım normal,kuru saçlara daha uygun diye düşünüyorum.Yağlı saçlarda ve yağlı saç derisinde bu karışım saça ağır gelebilir..

Sevgiler..:)


                                                                             Paylaşan:Zencefilkız

 

 

19 Mayıs 2013 Pazar

Biten Ürünler

Merhabalar..Bir bitenler yazısıyla karşınızdayım bugun..Sizlere bir suredir kullandığım ancak biten,bitmesine üzüldgm,bitti diye adeta sevindigm yada unutulmaktan çöpü boylamış ürünlerin bulunduğu bu yazıyı aktarmak istedim..Bakalım bu ay neler bitirmişim..Nelerin sonu gelmiş beğenmişim,begenmemişim..?? :)



          İşte bu görmüş olduğunuz kutuda yerlerini almaya başladılar yavaş yavaş..



*John Frieda smothing milk pürüzsüzleştirici krem:Uzun yıllardır severek kullandığım bir üründü.Hemen yenisi açıldı yerine..:)

*The body shop vanilla ve baharatlı duş jeli:Kokusuna adeta aşık olduğum bir duş jeli.Bitmesine üzüldüm.Yenisini şuanda almayacağım elimde başka ürünler bulunduğu için.Daha sonrasında almayı düşünebilirim ama..

*Garnier Saç Maskesi:Uzun zamandır dolapta ölece duran,adeta unutulmuş bir maske...Zamanında çok severek kullandığım ancak devamında yeni maceralara atılmak adına:) bir köşede unuttuğum bir ürün.İçerisinde bir miktar vardı ancak bozulduğunun sinyallerini çoktan vermiş olduğunu anladgm için istemeyerekde olsa atmak zorunda kaldım..

*Caudalie Üzüm Suyu Sprey:Bir nevi La roche posay termal su tarzındaki alerji ve hassaslığa karşı koruyucu sprey.Nemlendirme özelliğide mevcut.Çok begendgm bir urundu.


Kerastase Age Recharge Maske:Bununla ilgili detaylı bir yazı daha öncesinde yazmıştım Kerastase maske analizi olarak..Buradan tekrardan uzun uzadıya bahsederek sizi sıkmakda istemiyorum.Çok begendgm bir urun olduğunu söyleyerek bitireyim bu bolumu..Yenisini mutlaka alacağım.

*Kerastase Fibre Architechte Serum:Çift fazlı bu serumu o kadar sevdimki arka arkaya iki tane bitirdim.Çimento serisinden olan bu urunu diğer bazı urunler gibi ara ara kullanmak gerektgi için şu sıralar tekrar almayacağım.Bir sure geçtikten sonra ilk almayı dusundgm ürünler arasında ama..

*Alix Avien Whitining Mask:Beyazlatıcı,leke açıcı tek kullanımlık maske.Bu maskeden artık piyasada goremedgm ve çokde sevdgm için gordunuz uzere idare kullanara birkaç defada bitirdim.Gene olsaydı eger yine alırdım..7 tl gibi uygunda bir fiyatı vardı..Sevdim mi sevdim..:)

*Nivea Invisible Deodorant:Severek kullandgm favori ürünlerimden birisidir.Yenisi hemen açıldı..:)

 

Bu aşağıda gördükleriniz ise bir suredir saç bakımına ağırlık verdiğimin bir kanıtı..

Bakım yağları..Kendi kafamdan birazda uydurarak kafama gore yağ bakımları yapıyorum ara ara..Bunlarda o yağ karışımının bazı parçaları..




Tek aykırı ürün olarak sağda görmüş olduğunuz L'oreal gri renkli göz farını sayabilirim.Aslında bitmemişti bu urun ama alalı yaklaşık 2 seneyi bulduğu ve çokda memnun kaldığım bir ürün olmadığı için ondanda ayrılmayı seçtim diyebilirim size..

Şimdilik bitirdiklerim bunlar..:)

Sevgiler..

 

                                                                                        Paylaşan:Zencefilkız

17 Mayıs 2013 Cuma

Mini Bir alışveriş..:)

Merhabalar..Üst üste alışveriş yazıları dolduğunun farkındayım şuanda..Okumaktan sıkılmış bile olabilirsiniz belki bunları gordugunuz için.Ancak biz kızların en büyük takıntılarından birisi olsa gerek.İhtiyaçlarımız hiç bitmiyor sanıorum.Kozmetik..Kozmetik ..Kozmetik..:) Bu seferki aldıklarımın hemen hemen hepsi ihtiyaçtandı diyebilirim size.Bir tanesi dışında!Ondanda biraz daha ayrıntılı olarak bahsedecegim..Şimdi gelelim aldıklarıma..:)



*La roche Posay Spf+50 güneş koruyucu..:Bununla ilgili birkaç yazımda bahsemiştim güneş koruyucu ve önemi hakkında..Burada tekrardan söz etmeme gerek yok sanıyorum.Sevdigim hep kullandığım bir ürün kendisi..Her ne kadar sürdüğün anda beyazımsı bir tabaka ciltte bıraksada,seviyorum kendisi genel anlamda.Tavsiye ederim..

 

*John Frieda Secret Weapon:Pürüzsüzleştirici,elektriklenmeyi önleyici bitiş kremi.Bu kremlede ilgili daha önceden favori saç ürünlerim adlı yazımda bahsetmiştim sizlere ne kadar sevdiğimi.Burada bakabilirsiniz yorumlarıma dilerseniz.. tıkkk Uzun zamandır bulamıyordum.Bugun bir parfümeride denk gelince hemen almak istedim.23 tlye aldım.

 

*Essence I love extreme Maskara:Gratis'i gezerken denk geldim tesadüf,meraktan ziyade bir değişiklik olsun diye aldığım bir ürün.Henüz denemedim,kullandıgım zaman burada ayrıntılı bir yazsını yazacağım ilerleyen zamanlarda..9.90 tlye aldım hatırladgm kadarıyla.

 

*Mac Retro Matte Lipstick-RiriWoo:Bu ruj hakkında netten pekçoğunuz epeyce bir yazı okumuşsunuzdur.İşte Mac'in online sitesinde amerikada satışa çıktığı anda birkaç saat içinde hemen  tükenmiş falan tarzında yazılar..Önceki günde ülkemizdeki sitesinde satışa çıkar çıkmaz bende aldım Rihanna'nın bu ünlü rujundan.2 tane almış bulundum.Rengini çok begendgmi belirtebilirim sizlere şimdiden..:) 49 Tlye aldım tanesini..






Sevgiler..:)

 

                                                                                              Paylaşan:Zencefilkız

10 Mayıs 2013 Cuma

Bir Gratis Indirimi ve Sonucu..:)

Gratis indirimini pekçoğunuz duymuşsunuzdur.9-12 mayıs tarihleri arasında anneler günü indirimi olarak renkli kozmetik ürünlerinde %50 (balm,maybelline,max factor,loreal,essence..gibi..) diğer gratis'e özel ürünlerde ise %40 indirim var!:) Bende bu indirimi fırsat bilip kendimi Gratis'e attım. Bir Balm aşığı olarak bu indirimi ben adeta gözümü döndürdü diyebilirim..İşte bir indirim alışverişi günü sonucundaki ganimetlerim..:)



Adeta alışveriş çılgınlığı yaşamış bulundum kendi çapımda.Bundan sonra ara vermem gerektgni düşünüyorum kozmetik alışverişine..Urunleri kullandıkça bununla ilgili yazılar burada yer almaya başlayacak ara ara fırsat buldukça..

 

Sevgiler..:)

 

                                                                                                 Paylaşan:Zencefilkız

7 Mayıs 2013 Salı

Yine Bir Alışveriş Klasiği..:)

Merhabalar..:) Bir alışveriş yazısıyla daha karşınızdayım.Haftasonu bir tür kaçamak yapmayı kendime yakışır buldum ve soluğu mağazalarda aldım tabikide..:) Kozmetik,cilt bakımı ve özelliklede saç bakımına ağırlık verdigm birkaç gün geçirdim diyebilirim.Ve bunlardan devamında payıma düşenleri sizlerlede paylaşmak istedim..




Ysl Touch Eclat Aydınlatıcı:Birkaç yıldır severek kullandığım makyajımda sık sık yer verdiğim bir aydınlatıcıdır kendisi..Aslında bir nevi kapatıcı görevi goruyor olsada esas işlevi aydınlatıcı olan bu ürünü Tekin Acar'da %50 indirimle olarak satışa sunulduğunu görünce kaçırmak istemedim.:) 01 ve 02 numaralarını aldım.Normalde her zaman için 02 numarasını kullanıyor bulunsamda( 02 bej,01 pembe alttonlu bir ürün bu arada) bu sefer 01 numarayada bir şans tanımak istedim.02'yi göz altlarına ve yüzdeki belli bölgelere aydınlatıcı/kapatıcı olarak kullanıyorum.01 ise direkt aydınlatma görevi görmesi açısından tercih etmeyi planlıyorum.44.50 tlye gelmiş oldu böylece her biri..

 

Dior Rouge:Dior rujların yapılarını ve renk vermesini begensemde dudaklarımı biraz kuruttuğu için altlarına baz uygulayarak kullanmayı tercih ediyorum.Trafalgar Pink rengi benim almış olduğum.Fuşya/koyumsu pemb tarzında biraz iddialı bir renk..

 

Shiseido Stik Allık:Chamange rengide denilen bildginz şampanya tonlarındaki bir aydınlatıcı.Rengini beğendiğim ve elimde bu tarzda bir renk bulunmadığını fark ettiğim için aldım.Kullanımıda stik tarzda olduğu için oldukça kolay..105 tl civarında bir fiyatı vardı hatırladığım kadarıyla..

 

Rimmel Blush(Mini):Live pink rengindeki aldığım allık 5.90 tl fiyatındaydı.Watsons'tan aldım.Tam orta karar bir pembe bana göre..

 

Allesandro Oje:Yeşil rengin tonuna vurulduğum için aldım.Douglaslarda 9.90 tlye mevcut..





John  Frieda Runway Straight Düzleştirici/Pürüzsüzleştirici Bakım sütü:Her zaman elimin altında yedeklediğim bir krem.22 tlydi fiyatı..Bu urunle ilgili detaylı bir yazı yazmıştım daha önceden.Bakmak isterseniz..tıkk

 

John Frieda Root Awekening:Bu bakım spreyini bir suredir nette goruyordum ancak bulamıyordum.Küçük bir butik tarzı mağzada denk getirince aldım.İçerisinde okaliptüs yağı bulunuyormuş.Kuruluk,nemsizlik yaşayan saçlar için uygun olduğunu düşünüyorum.Banyo sonrasına nemli saçlara uygulamayı düşünüyorum.

 

Garnier Fructis Full Control Sprey:Sabitleyici Sprey.Yine küçük bir parfümeriden aldım.Fiyatı 15 tl idi..

 

Garnier Curl Construct Mousse:Şekillendirici,bukle verici köpük.Fiyatı 12 tl..

 

John Frieda Simply Sleek Balm:Kabarmayı önleyici,bakım yapan balm tarzı bir urun.Brillant Brunette serisinden.

 

Saç bakım ürünlerine ağırlık verdim şu sıralar..:)



Aussie markasını bir suredir Gratis ve Watsons'larda görüyordum.Almayı planladığım bazı ürünleri vardı.Haftasonu aklıma esince yeniden aldım..

 

Aussie Luscious Long Shampoo:Uzun saçlar için şampuan..

Aussie Uzun saçlar için yoğun bakım kürü:Nem/Bakım maskesi..

Aussie Yıpranmış saçlar için bakım kürü:Yoğun bakım maskesi..

Aussie Miracle Moist Saç kremi:Nem verici saç kremi..

 

Fiyatları.:19.75 ve 20.75 tl arasında değişiyor..



Bunlarda birkaç ufak tefek şey..

Alix Avien .Mud mask:Çamur maskesi.Arındırıcı nitelikte bir ürün.İlk defa aldım.7 tl idi fiyatı

Burt's Bees lip balm: Ballı dudak balmı.Severek kullandığım bir ürün.Doğal olmasıda ayrı bir güzellik..

Shiseido Zen Sabun:.Parfumunude severek kullandığımı bilen bir arkadaşımın hediyesi bu sabun..Kokusu güzel gerçektende..:)

Sevgiler..:)

                                                                                         Paylaşan:Zencefilkız

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Kerastase Fibre Architechte Serum

Merhaba..Yeniden izlenimlerimi yazdığım bir yazıyla karşınızdayım.Bu sıralar saç bakımına ağırlık vermeye çalışıyorum,malum yaz geldi artık saçlara bakım zamanı!:) Bugun sizlerle daha oncedende birkaç yazımda bahsetmiş olduğum bir bakım serumundan söz etmek istiyorum.Kerastase Fibre Architechte çift fazlı serum..

Kerastase'in yeşil serisini pekçogunuz biliyorsunuzdur.Onarım yapmak için tasarlanmış çoğunlukla boyalı ve işlem görmüş saçların tercih ettiği bir seridir kendisi.Yeşil seriden özellikle çimento serisi vardırki,boyadan yıpranmış ve adeta lastik gibi uzayan saçların kurtarıcısı bir seridir kendisi..Bu serumdan benzer özellikler taşıyan fakat bir yandanda bazı farklılkları bulunan bir ürün.




Özellikle fön,maşa gibi yoğun ısıya maruz kalan saçlar devamında bir takım sorunlarıda beraberinde getirebiliyor çoğunlukla.Saç uçlarında incelmeler,kırılmalar,matlık gibi..Özelliklede uzun saçların en büyük problemlerinden birisi saçlardaki oluşan kırıklar.Saçlarımız kestirip kurtulalım bunlardan desek bu seferde saçlarımız uzamıyor diye hayıflanacağız,kestirmeden uzatmaya çalışsak aradaki mat/sağlıksız uçları çatallaşmış görüntüde hoş bir durum değil..İşte bu serumun özelliği tamda burada başlıyor.Uzun saçların uçlarındaki kırılmaları onarmaya yardımcı olan (tamamen onardığını düşünmüyorum,düşünememde,sonucta hiçbir kırıktan,saçı kestirmeden kurtulmak mümkün değil ne yazıkki..) saçların boy ve özelliklede uçlarını biraz daha sağlamlaştıran bir serum.Çift fazlı bir ürün kendisi..İçeriğinde dıştanda bakarken az çok anlaşılan bi beyaz birde yeşil pompa barındırıyor.

 

Kullanılışı:Serumun eşit oranda elde etmek için,pompanın tam ortasına bastırmak gerekiyor.Böylece içeriğindeki saydam ve yeşilimsi sıvı karışarak biraz daha homojen bir durum ortaya çıkmış oluyor. Banyodan sonra ıslak değilde,saçların kurumaya yakın olduğu zamanda (aslında kullanılışında ıslak diyede vurgulanabiliyor fakat ben kendi kullanımımda şahsen ortalama %70 oranında saçın kuruduğu zaman uyguladığımda daha çok verim aldığımı söyleyebilirim.) boy ve uçlarına (diplere getirmeden) uygulayıp ardından geniş dişli bir tarakla (tercihen kare-pedal brush da denilebilen tarzda bir tarak daha uygun olur) tarıyarak ürünün eşit miktarda saça yayılmasını sağlıyorum.Ardından saçı kurumaya bırakıyorum.Durulanmıyor.

 

Kullanım sıklığı:Haftada 2-3 defa kullanıyorum ben.İhtiyaca gore bu 1-2 gibide olabilir..

 

Diğer Notlar:Ürünün hoş bir kokusu var.Uzun saatler bu koku saçta kalıyor. Saça parlaklık verdiğinide gözlemledim bu urunun şahsen..

 

Fiyatı:115 tl civarındaydı en son..

 

Sevgiler..:)


                                                                                  Paylaşan:Zencefilkız